הגענו לגיל חצי שנה

_גלית_

New member
הגענו לגיל חצי שנה

והגיע הזמן
להתחיל לאכול עוד משהו חוץ מחלב של אמא
... אז, ממה מתחילים
איך מבשלים
ביחד
בנפרד
משתמשים בתבלינים
באבקת מרק
עזרה מאמהות בעלות נסיון ומתכונים יתקבלו בברכה...

לפני הכל - מזל טוב!

ולשאלתך, מתחילים לאט ובסבלנות מירק אחד מבושל ומרוסק במזלג. עדיף אחד מהכתומים (גזר, בטטה, דלעת) ביום הראשון נותנים קמצוץ על קצה הכפית (אני ממליצה להתחיל בכפית פלסטיק כי מניסיוני הרבה פעמים המתכת עושה לקטנטנים לא נעים בפה...)בהדרגה מעלים את הכמות. וזה כמובן בהנחה שהקטנצ´יק מגלה התלהבות. לאחר מספר ימים שהכל בסדר (אין שינוי ביציאות שיכולה להעיד על רגישות, אין פריחה או אדמומיות וכו´) ניתן להוסיף באותה ארוחה אך בנפרד (כדי שיכיר את הטעם ואת המרקם) עוד ירק. וכך הלאה. אני מעדיפה לבשל במים מעט מומלחים ואולי לצרף לבישול מעט עלי תבלין. לדעתי חשוב הטעם המקורי של הירק ולכן לא הייתי מתבלנת בצורה מסיבית. סדר הירקות: כתומים, קשוא, תפו"א, סלק וכו´. אח"כ, ושוב באותה השיטה תפוח עץ מבושל, אגס מבושל, בננה, טחינה בהכנה ביתית, בננה. עד שהענין נהפך לממש ארוחות זה לוקח הרבה זמן, כך שאל תבני על זה כתחליף להנקה אלא רק תוספת. כדאי להאכיל כשהתינוק לא מורעב ונסיונות עם מזון חדש תמיד בשעות הבוקר או הצהרים ולא לקראת שנת הלילה. הרבה תינוקות אוהבים להחזיק לבד ואם אין לך בעיה עם הלכלוך כדאי לתת לו כפית ו... קדימה לעבודה. אם התינוק לא מראה התענינות או אפילו מגלה סימני סלידה לאחר מספר ימי התנסות אפשר לעשות הפסקה של שבוע-שבועים ולנסות שוב. בעיני זה קטע מאוד מרגש ואני כל פעם הייתי מזכירה לעצמי שאין מה לדאוג ולמהר בסוף כולם יודעים לאכול ועוד דבר, גם לקטנטנים יש מה להגיד בענין הטעמים וצריך רק לדעת לקרוא אותם. מקווה שיהיה לכם טעים ונעים. אשמח לענות לשאלות נוספות אם יהיו.

דיאנה1

New member
הי גלית, מזל טוב! צחצחו את הסינרים

יש סדנת הכנה למוצקים לתינוקות יונקים במרכז הרפואי להנקה באודים. לא שזה כל כך מסובך אבל זה יכול להיות נוח לקבל את האינפורמציה והטיפים בצורה מרוכזת ואולי גם ביעוץ ספציפי לילד. לא עשיתי את הסדנה אבל שמעתי עליה טובות. יש גישה האומרת שלתינוקות יונקים, בהיותם מורגלים לחלב אם המתוק, כדאי לתת פירות תחילה, למשל בננה מעוכה מעורבבת עם חלב אם שאוב. אני מדגישה דבר שכבר אמרו לך - תמיד להתחיל עם משהו חדש בשעות הבוקר המאוחרות, לא מוקדם מדי כדי שאם תומר לא מרגיש טוב במקרה תעלי על זה לפני כן, ומספיק מוקדם כדי שאם הוא יפתח תגובה כלשהי זה לא יהיה בלילה. זהירות ממזונות אסורים: דבש אסור עד גיל שנה, מחשש לנבג חידק קטלני העלול להסתתר בו. מטעמי אלרגיה ממליצים לחשוף את התינוק למוצרי חלב וביצים רק לאחר גיל שנה, ולמוצרי חיטה רק לאחר גיל 9-10 חודשים. עם כל מזון חדש יש לנהוג בזהירות בפעם הראשונה. מקומות נוספים לקבל מידע: בפורום הנקה של אסתר גרוניס בוואלה, יועצת הנקה מוסמכת העונה גם על שאלות בנושא מעבר מהנקה למוצקים, ופורום אומנות הלידה שם יש דיאטנית קלינית בשם טובה העונה גם היא על שאלות כאלו. הנה דוגמה לתשובה שלה בדיוק בנושא זה - התחלת מוצקים: http://www.leida.co.il/reply.asp?rep=26701 אמנם זה נראה מובן מאליו וכל תינוק עובר את זה, אך אני מציעה להתייחס ברצינות רבה להנחיות. שני הנסיונות הראשונים שלי להתחלת מוצקים עם בר הסתיימו בשרשרת הקאות, התיבשות ואישפוז לצורך מתן נוזלים באינפוזיה. אף אחד לא יודע למה ומה קרה שם, ולאחר הפסקה של חודשיים ניסיתי שוב בזהירות רבה, בלי לעשות צעד אחד בלי להוועץ, והפעם הכל הולך בסדר (טפו*3).

מכיון שאת מניקה ולכן הילד ממילא

רגיל למתוק, ממליצה יועצת ההנקה אסתר גרוניס להתחיל עם כפית בננה מעוכה עם חלב אם שלך. אנחנו התחלנו ככה וזו הייתה הצלחה בקנה מידה של התחלת מוצקים. ההמלצה להתחיל מירקות נכונה יותר לגבי תינוקות שניזונים מפורמולה, שלא יתרגלו רק למתוק וכו´, אבל כאמור, חלב האם הוא מתוק ולכן אפשר ככה.

לא נכון לא נכון..

דווקא תינוקות יונקים רגילים לכל מיני טעמים ולא רק מתוק כי הטעם של החלב משתנה בהתאם למה שאמא אוכלת (וככה אמרה לי אסתר, ולכן היא לא דוגלת בשיטה של קודם מלוח כי אח"כ אולי התינוק לא יאהב מתוק... ומזל טוב! ועוד משהו, יכול מאוד להיות שמשהו אחד יהיה אהוב/ לא אהוב בהתלחה ואח"כ זה ישתנה ..

אבל הבסיס נשאר מתוק...

זה מאוד נכון שהטעם של החלב (וגם של הילד) משתנה כל הזמן. אסתר טוענת שבננה עם חלב אם אהוב על מרבית הילדים בעיקר כי זה משלב טעם שהם מכירים עם מתוק. אחר כך מוסיפים כל פעם פרי אחר, אגס,תפוח, תמר. ממתינים כמה ימים בין פרי לפרי לראות תגובות. לא לתת פירות הדר ופירות טרופיים עד גיל שנה לפחות. ואז אפשר לעבור למרק. וראיתי שטלי נתנה מתכון בעניין זה. ומה שהכי עבד אצלנו - אוכל שלנו. אמיתי. מתובל. לא מכובסים כאלה.... ובינינו - זו לא אסון לא לאהוב מתוק. הלוואי עליי.....

לא. אני קונה מג´הול אורגני בחנויות

טבע. הוא טעים מאוד, קל לקלף אותו (שמים מתחת למים זורמים וצ´יק צ´ק מתקלף) והוא אורגני..... שזה הכי כיף.

כנועה כנועה... וגם אנחנו עברנו לאוכ

לאוכל שלנו כבר מזמן, עם הגבלות (שוקולד אוכלים בסתר וכשאבא אומר על היוגורט שלו "היא מבקשת אז אני איך אני לא אתן לה?" נוזפים בו קשות...

רותי ע

New member
סתם סקרנות-הפורמולה לא אמורה

להיות מתוקה בדומה לחלב אם? הרי תינוק נולד עם העדפה למתוק ולכן לא נראה לי שייצרו פורמולה שלא תהיה טעימה לו..

ציפי ג

New member
הפורמולה אמורה לחקות חלב אם

וככל החיקוים, זה לא המקור. טעמו של חלב אם משתנה לפי מה שהאם אוכלת. כך ילדים של אם שאוכלת סחוג, נחשפים לחריפות עוד בקטנותם, והסחוג לא שורף את לשונם כמו לילד שאכל רק פורמולה. הואיל ולא ניתן לשנות את טעם הפורמולה, כפי שהיטיב הקב"ה לשנות את טעמו של החלב, בחרו את מה שכל הילדים אוהבים, וזה מתוק. לאיתי יש בפירוש העדפה לפיקנטי על פני המתוק. הוא אוכל מתוק, אבל מעט. ילדים שמדברים ויונקים (כך ספרה לי מישהי) יכולים להגיד בדיוק מה האמא אכלה לפי טעמו של החלב.

לפחות הסימילאקים למיניהם חסרי

טעם שלא לדבר על ממש מגעילים. זה נכון שילדים אוהבים אותם. יובל אהבה מאוד איזומיל כמעט עד גיל שלוש. לא מזמן היא רצתה לטעום שוב וכמעט התעלפה מהטעם (היה לה מגעיל). הסימילאק גן כבר יותר טעים, הוא בטעם וניל וסביר מאוד.

zimes

New member
עבדנו בהתחלה לפי החוקים

בישלנו מרק עוף (האמת - פרט למלח, ככה אני מבשלת מרק גם לגדולים), ריסקנו אני לא זוכרת מה, וזה לא הלך (אני חייבת להודות שגם לנו לא היתה סבלנות להאכיל שניים בכפית). חתכנו מלון (איזה כיף! היה קיץ) וראינו שהם נהנים לשחק, ושזה אפילו נאכל. אז נתתי להם לשחק בענבים (שלמים), ובפלחים של נקטרינה. שניהם פירות שנאכלים בכמעט מציצה. המשכנו ככה עם פירות. ירקות פחות הלך. עוף - לפעמים. הדס התחילה לריב אתי על לחם. דחינו את זה קצת (בגלל הגלוטן) ונשברנו. ותמיד תמיד הם הכי אהבו לדחוף לי ידיים לצלחת (אמא של נוריאת יכולה להעיד) עוד דבר - יש להם תקופות. היו תקופות שדולב אכל בשר והדס הסתפקה בברוקולי ובכרובית, ותקופות שהדס טחנה בשר ותפו"א, ודולב בקושי הסכים לאכול בננה. מזל יש לי שניים, אז ראיתי כמה הבדלים יש. אל תדאגי. יהיו עליות, ירידות, חזרה לחלב שלך, פתאום ירצו לשתות מכוס, שביתת אוכל, שביתת יניקה, הכל. שורה תחתונה - תהיי יצירתית, ותסמכי על הרפלקסים שלו והתחושות שלך. ועוד שורה תחתונה - בסוף הוא יאכל מה שאת אוכלת.

זהירות מחנק - לא עלינו

ענבים, לפי ההמלצות שאני מכירה וגם מישמת, נותנים חתוכים לאורכם. כך גם נקניקיה. וכן כל דבר שבהיקפו עלול לחסום את דרכי האויר של הפעוט. שלא נדע.

Iris-1

New member
קודם כל הרבה מזל טוב ../images/Emo94.gif

שנית לעניין האוכל רק בהתחלה בחודשיים הראשונים תני לה את האוכל המיוחד שלה. מתכונים חסרי תבלינים (בתקווה שהיא תאכל אם תראי שזה לא מצליח תעבירי אבל מיד לאוכל שלכם). אצלנו הולך בקטע של הפירות כמעט הכל בשילובים עם הרבה הרבה בננות. הטעם של הבננה עוזר לה לאכול גם דברים שהיא לא כל כך מתלהבת מהם. השילובים נשמעים לפעמים מוזרים מאד אבל היא אוכלת ועולה במשקל אז מה אכפת לי. בתאבון.

_גלית_

New member
שוב - המון תודה על כל העצות ../images/Emo6.gif

איזה כיף ללמוד מנסיון של אחרות, תודה שאתן כאן בשבילנו

למעלה