הגענו לגיל חצי שנה

מזל-טוב לתומר המתוק שלנו ../images/Emo65.gif

ולגבי האוכל: אני בהחלט יודעת הכל בתיאוריה אבל במעשה אנחנו ממש לא התשובה לקבל עצות בנושא אוכל מוצק או אוכל בכלל... בטוחה שתקבלי/קיבלת תשובות נהדרות. בנוסף לכך את מוזמנת להיכנס לקישור הבא: http://www.leida.co.il/forum.asp ולעשות חיפוש על המושג "מוצק" "מוצקים" וכד´ ותקבלי שלל עצות ורעיונות שלא יסולאו בפז
ועוד משהו,
גדולה לתומר הקטן מתומר הגדול. שירלי.
 
תומר שלי כבר שבועיים בערך

אוכל מוצקים אחרי כמה ימים בננה וכמה ימים תפוח שלא התקבלו ביותר מדי התלהבות התחלתי לטחון לו בננה +תפוח(או אגס)+כפית שקדיה והוא מת על זה בצהרים התחלנו עם כמה כפיות של קישוא+גזר+תפו"א אין יותר מדי התלהבות תומר שלי כמעט בן אותו גיל כמו שלך..( הפרש של שבוע)
 

אורית ג.

New member
נשיקה ענקית לתומר לחצי-יום-הולדת

ולמרות שלא קראתי את כל השרשרת שמעלי על אוכל אני אתרום את נסיוני עם שני ילדי וגם אומר שאולי הוא שונה בתכלית השוני ממה שכבר כתבו. אצלי , שניהם, בגיל 4 חודשים בערך ממש השתדלו לתפוס אוכל שאני אוכלת ולהכניס לפה (הבן עוד קצת קודם) שניהם ינקו באופן מלא. אז בגיל 4 חודשים פתחתי גרבר תפוחים או אגסים ונתתי איזה טיפה (פחות מרבע כפית) - פעם ביום למחרת - כנ"ל אחרי כמה ימים זה מהיה כפית ויותר\אחרי חודש הם אחלו רבע+ גרבר ליום - לפי הרצון שלהם. אחר כך (חמישה חודשים בערך) הוספתי מרק טחון : תפוח אדמה וגזר |הדגש עם קצת מלח. בלי מלח זה בכלל לא נחשב אצלינו אוכל (וגם לא אצל הילדים) יש גם גרבר יקרות - שאני מוסיפה לו מלח ולפעמים כפית שקדיה ובגיל חצי שנה נגיד: אורז שבושל המון המון טחון עם מימיו (ומלח) - הילד אכל אפילו חצי כוס. ככה הגדלתי לפי רצונו. ונתתי גם לחם ובסקוויט בגיל הזה. הכל בכמויות קטנות בהתלחה וגדולות יותר בהמשך כשהאוכל העיקרי הוא בכל זאת הנקה (הם לא מוותרים על זה - לא לדאוג) ובגיל 8 חודשים הם אוכלים ה-כ-ל חוץ מ: מוצרי חלב (אני בכלל לא נותנת , אם הוא רוצה קצת ללקלק ארטיק , לא נורא, אבל לא מציעה לו) : כל ה"דני" וה"גמדים" וה"מעדנים " למיניהם - לא נראה לי (אישית ) בריא בכלל בשר ועוף - רק בסביבות גיל שנה (למרות שלא נראה לי נורא אם הילד רוצה עוף עוד לפני) פירות טרופיים : קיווי, מנגו, פאפאיה אני טוחנת הכל - אלא אם כן הוא רוצה קצת גושים ו(זהירות , מגעיל) - אם זה אגוזים או שקדים או קשיו - אני לועסת בשבילו (הוא מת על זה וזה בריא) מסכימה עם העצה שצריך עכל דבר בנפרד - כי אין לדעת למה הילד אלרגי לא מסכימה עם העניין ש"עד גיל שנה" לא נותנים : לחם עגבניות תפוחי אדמה וכו´, למה בגלל שילד אחר אלרגי לביצים הילד שלי לא צריך לאכול חביתה? ועוד אנקדוטה : שניהם נגעלו מבטטה וראיתי שזה מגעיל עוד ילדים (אצלי בכלל לא אוהבים מתוק) - משום מה זה מומלץ...
 

_גלית_

New member
אורית.. תודה על העצות../images/Emo70.gif

לגבי ה"מגעיל"... את לא חושבת שזאת התנהגות קצת פרימיטיבית - ללעוס את האוכל בשביל הילדים
חחחחחהה...
והמבין יבין...
(רעיון גדול, דרך אגב)
 

zimes

New member
כפרימיטיבית, אודה ולא אבוש...

אני לועסת פיצוחים לילדי. הם ממש אוהבים את זה.
 

דיאנה1

New member
קצת הסברים בנושא האלרגיה

מחקרים הוכיחו שחשיפה מוקדמת למזונות שונים עלולה לגרום לאלרגיה למזונות אלו, בעוד חשיפה בגיל מאוחר יותר לא תגרום לכל בעיה. אין גיל מדויק לכל סוג כזה של מזונות, והוא משתנה מילד לילד ובודאי שאי אפשר לדעת מראש, אבל ניתן לקבוע גיל ממוצע לכל סוג של מזון, שאחריו ניתן לחשוף את הילד למזון זה כשהסיכון לפתח אלרגיה אליו מופחת. כך נקבע גיל שנה למוצרי חלב וביצים, גיל 10 או 9 חודשים למוצרים המכילים גלוטן כמו לחם, ביסקוויטים ודיסות דגנים ועוד. וזה לא בגלל שהילד של השכן אלרגי, אלא כדי שהילד שלך לא יהיה אלרגי בגלל שהוא נחשף למזון הזה מוקדם מדי. דווקא עוף נחשב מאכל לא בעייתי, ואפילו ממליצים להתחיל ממנו כאשר יש היסטוריה של אלרגיה או אסטמה במשפחה. רק מגיל חצי שנה כמובן. כך גם לגבי בשלות להתחלת מוצקים. בגיל מוקדם מערכת העיכול אינה בשלה לקבל דבר שאינו מותאם אליה באופן מלא, כמו חלב אם. עם הזמן היא בשלה יותר ויותר. כדי למנוע בעיות, ההמלצה היא לא להתחיל לפני גיל חצי שנה, אם כי כמובן שיש ילדים שבשלים כבר קודם. למה לקחת סיכון? גלית, ממליצה לך בחום לשמוע רק בעצתם של אנשי מקצוע, ואפילו ביעוץ אישי אם את מתלבטת, במיוחד במה שנוגע להמלצות הסותרות את עמדת אירגוני הבריאות.
 

אורית ג.

New member
ברור שהכי בטוח זה לא לתת שום אוכל

עם פוטנציאל אלרגיה על גיל מאוחר - אבל לדעתי אם אין הסטוריה של אלרגיות למזון במשפחה ואם הילד מתעניין ורוצה ואם לא נותנים ביום הראשון כמות ענשית אלא "מנסים בפינה נסתרת" ונותנים ממש לטעום - זה ממש מכסה את רוב המקרים. ברור שאפשר "ללכת על בטוח" ואז הילד מפסיד כיף , התנסות עם טעמים ובכלל גיוון. גם אני ממליצה לקרוא על כל מזון - אם הוא לארגני או אם הוא מומלץ - אבל מכאן ועד ל"קורס מוצקים" שראיתי באיזה פורום ומכאן ועד ללעשות מקצת אוכל ותינוק תורה שלמה - ולשכוח את הכיף, הרצון והאנסטינקטים שלו, נראה לי שהדרך ארוכה. וספציפית ללחם - אני לא מכירה הרבה מבוגרים שאלרגיים אליו - ולכן לא נראה לי הגיוני שלחם בגיל צעיר עלול לעורר אלרגיה לכל החיים. ייתכן שקיבת התינוק לא בשלה לעכל מזון מסויים - אצלי זה היה בננות למשל, ראיתי את זה מייד אחרי הרבע-כפית הראשונה לפי איך שנראתה התוצרת בתוך החיתול. אבל העקרון של לדחות כמה שיותר ולהניק עד כמה שאפשר הוא נכון בעיני - רק שלא צריך להציק איתו לילד ש´מת´ לעטום משהו חדש.
 

דיאנה1

New member
לא חייבים להציק,

יש מגוון של מזונות שמותרים בלי שום בעיה עד גיל שנה, ודרכים שונות להכין אותן, וכך אפשר להנעים על התינוק את חווית המוצקים מבלי לקחת סיכון. רק לשם הדוגמה, אני מצרפת תשובה לגבי מוצרי החיטה: http://www.leida.co.il/reply.asp?rep=27001 אז נכון שזה רק תינוק וקצת אוכל אבל עדיין יש דברים שאפשר ללמוד מאנשי מקצוע.
 

אורית ג.

New member
לא תמיד זה מציק - אבל ראי למשל את

ההודעה של צימס על זה שהילדה ´רבה´ אתם על הלחם. גם אצלי דיאטה ללא גלוטן לא היתה עוברת בשקט - ועל כן כך כתבתי. ברור שלילד עם רגישויות רבות ומיוחדות או לילד שלא מתלהב ממוצקים גם ככה - לא הייתי מנסה ´לדחוף´ דווקא את הלחם. פשוט - אין טען לדעתי לאיסור גורף כזה ועד גיל כזה. (ואני לא ´אשת מקצוע´ שיהיה ברור למי שקורא )
 
לא ברור לי למה כל כך קשה בלי גלוטן

זה הדבר שנראה שמעורר הכי הרבה התנגדות. אנחנו כמעט בני שנה ועוד לא נגענו בגלוטן. ורע לנו? לא נראה לי. אז איה לא אוכלת לחם ובסקויטים. אבל פסטה למשל כן - כי מצאתי פסטה מקמח תירס שמותר. והרבה ירקות ועוף ובננה/תפוח/אגס (אף פרי אחר מחשש לאלרגיה), ודייסת אורז (במקום דגנים). אפשר להסתדר עם זה ממש לא רע. לדעתי כמובן.
 

אורית ג.

New member
רגע רגע לא כדאי להכליל אותי

(אני ממש לא מתאימה כמעט לשום קבות הכללה )בתוך קבוצת אלה שה"בלי גלוטן" "מעורר אצלם התנגדות". טיפ טיפה מוגזם. זה שאיה לא אוכלת גלוטן בגיל שנה - יופי זה שטוב לך ולה עם זה יופי. זה שייתכן שאילו היתה אוכלת גלוטן לא היה קורה לה כלום - זה יותר מסביר וזה שאפשר בקלות לבדוק את זה על ידי מתן (בגיל מתאים , למשל 8-10 חודשים בתלות בדברים אחרים שהיא אוכלת והתגובה אליהם) כמות קטנה של גלוטן - זה פשוט. והדוגמא עם הבמבה לא תופסת כאן - כי רגישות לבוטנים היא דבר שבהחלט (ידוע) שאפשר למות ממנו - ובצקות וכו זה לא כמו שלשול או כאבי בטן שיכולים להגרם מאלרגיה חריפה לגלוטן - שהיא לא נפוצה אצל לא-חולי-צליאק. ובכלל - אם תסתכלו על מה שכתבתי לגלית (שהיה משהו ממש לא מדעי אלא מנסיוני האישי בלבד, ותוך הדגשת המקומות שכדאי לעצור ולברר בהם והעיקר תוך הדגשת עניין האינטואיציה וההתחשבות ברצונו ובהעדפותיו של הילד |סגדש| - תגלו שההמלצות העדכניות שדיאנה שמה אליהן לינק לא שונות כמעט בשום דבר ממה שהצעתי אני (לא כתבתי על דבש, אבקת מרק, במבה וכו - רק כי פרטטי עד כמה שזכרתי באותו רגע והתכוונתי להוסיף שלא כדאי לדעתי). עניין הלחם קצת יצא מפרופורציה - הן בוויכוח כאן והן בהסטריה (לדעתי) של "ההנחיות החדשות" (ומה אם ישנו אותן שוב? כדאי עדיין להסתמך על נסיונם של אחרים ועל האינטואיציה - וזו המלצתי העיקרית) ושוב שירלי : עניין הגלוטן לא "מעורר בי התנגדות" אלא שאני מציעה משהו אחר.
 
הי, זה לא היה אישי ../images/Emo8.gif

התכוונתי לתגובות שאני מקבלת מהסביבה בכללותה על זה שעוד לא נתנו לה מוצרים המכילים גלוטן (אפילו לא איזה ביסקוויט קטן? לא!) אולי עם איה המקרה קצת שונה כי היא אלרגית לאפרסקים (מישהו נתן לה בטעות) וגילינו את זה בדרך הקשה. אחרי יומיים עם ילדה פורחת כולה, מתגרדת והכי חמור צרודה מאד בגלל בצקת בגרון אני פשוט לא לוקחת איתה צ´אנסים והולכת לפי הוראות הרופא שלה. אולי אם היא לא היתה מגלה שום נטיות אלרגיות הייתי מתנהגת אחרת, אבל אין לי יכולת לאמוד את זה. בכל מקרה ברור לי שכל אחד עושה מה שטוב לו. מה שחשוב הוא להיות מודע לאפשרויות ולסכנות.
 
ואזהרה לגבי במבה ../images/Emo18.gif

בדיוק היום סיפרה לי חברה שהיא נתנה לבן של חברה אחרת בגיל חצי שנה במבה (חתיכה בודדת, טעימה על קצה המזלג, בפינה נסתרת וכו´) והילד חטף אלרגיה קשה של פריחה בכל הגוף ובצקת בדרכי הנשימה. הילד הגיע למיון והיום אמא שלו מסתובבת עם מזרק מיוחד בתיק למקרה שהוא יאכל מוצר המכיל בוטנים שוב. אפשר למות מזה, ואני לא מתלוצצת (זה כמו עקיצת דבורה למי שאלרגי, וזו מגבלה אמיתית וחמורה לכל החיים). אז אמנם הפרסומות לבמבה מאד חמודות, וכולם אוכלים את זה, אבל בוטנים הם אלרגן מסוכן והתגובה אליהם עלולה להיות ממש קשה. היא גם לא עוברת עם הזמן(בניגוד לאלרגיה לחלב או ביצים בינקות שהרבה פעמים עוברת עם הגיל). אני לא נותנת לאיה לאכול במבה למרות הביקורת החברתית הקשה והבלתי פוסקת שאני נחשפת אליה כל הזמן. כשהיא תהיה יותר גדולה (היא בת 11 חודשים) אז אני אחשוף אותה בזהירות, אבל בינתיים לא. נקודה למחשבה.
 
למעלה