הגענו לגיל?!

AlonPe

New member
הגענו לגיל?! ../images/Emo12.gif ../images/Emo5.gif

בעקבות איזשהו דיון במקום אחר שהגיע לעמוד הראשי (כמובן שפה חסמתי פירסום בדף הראשי) אז כן - הנושא הוא: סקס! היום סופית הבנו שאנחנו בפיתחו (אמנם עדיין רק על הקצה של המפתן) של... פתאום מתייבש לי הגרון עם השתי מילים האלו: "גיל ההתבגרות"!!! איך כבר הגענו לשם??!!! טוב, אני עומד לערבב פה שני נושאים, אז להתמקד! את שאר ענייני ה-גיל הזה, אשאיר להזדמנות אחרת! אשאר רק עם אחד ההיבטים - בתדירות הולכת וגדילה עולות שאלות עקיפות וישירות בנושא. אני בטוח שהוא יודע הרבה יותר ממה שאני חושב. וכמו טמבל, בכל פעם שמגיעים לזה, אני מוצא ת'עצמי לא מוכן! נבוך ונאלם!!! וזה לא טוב! לא טוב בכלל! בעיקר כי עכשיו זו נקודה קריטית! עדיין מתוך איזה סוג של 'תמימות', הוא מספר, משתף, בדברים שבקרוב מאוד הוא יתחיל להסתיר (בגלל ההתנהלות הלקויה שלנו!
) - כמו למשל כשהוא בא ומספר: "איזה קטע היה עם...." ואז מספר על איזו גסות, או מעשים "לא נאותים", מראה לנו (משתף אותנו) בדברים שהוא מוצא עם החברים באינטרנט.... בקיצור - אין לי מושג איך להתמודד עם זה! מה להגיד, ועד כמה, עד לאן להגיע. מתי ובאיזה עיתוי. איך נפתחים (גם אני/אנחנו (ההורים) וגם הוא) . . . .

schlomitsmile

Member
מנהל
ברוך הבא למועדון ../images/Emo13.gif אם קשה להתארגן עם "תשובה הולמת", אולי שווה להעזר בשלל מקורות. למשל האתר הזה: http://www.glulot.co.il/ אפשר להגיב בעזרתו למשהו שהגברבר מספר (אחרי שחרשת אותו, ואתה יכול לשלוף בקלות את הטקסט/סרטון הרלוונטי), או לפתוח שיחה, בנוסח: תראה מה מצאתי פה".

Master Stav

New member
יש לי בת - 17 ....

ילדה שמתחבטת מזה 3-4 שנים בבעיות מיגדר וזהות מינית כהורה פתוח קיבלתי כמעט הכול ......מודה שהחלה להתנהג כבן ודיברה על לקיחת הורמונים התפוצצתי ובכל זאת ...דיברתי הסברתי בלי להסתיר את דעותי או את החששות והבעיתיות , אין פה עניין של פתיחות מה שנסתיר הם יגלו ברשת ובצורה לא תמיד מאוזנת כך שאני מעדיף להיות שם לומר את הדברים גם אם במעט אי נוחות אבל להיות שם כהורה .....במשרה מלאה .

למרות המבוכה - צריך להיות נגישים ורגישים

לשאלות שלהם. כי אם אנחנו נשדר מבוכה ואי נוחות - או שהם יפסיקו לשאול אותנו או שפשוט יחשבו שככה מתיחסים לנושא . אז היא שואלת (בעיקר אותי)אני עונה . בנתיים היא לא שאלה שאלות אישיות על היחסים ביני ובין בעלי (אבא שלה)אז עוד לא הרגשתי נבוכה .

or1

New member
הם הגיעו לגיל ואנחנו יחד איתם../images/Emo13.gif

נצל לטובה את אותה תמימות, את הפתיחות שלו והרצון לשתף, הקשב לו וצעד בקצב שלו. אין לאן למהר אך לא נכון להשאר מאחור ולהניח לדברים להתרחש מבלי שנבחין ונהיה עם היד על הדופק. הַכְוָנָה עדינה ולא את כל התורה כולה...
את המינון תלמדו יחד אם תעניק לו את התחושה שאתה שם בשבילו כדי להקשיב וגם לייעץ. לא הזכרת מה גילו של המתבגר אך נקודה חשובה עליה אסור לפסוח היא זהירות ושימוש באמצעי מניעה. מנסיוני הוא יבטל בחיוך נבוך...
ואתה, המשך להתעקש ולהזכיר לו בכל הזדמנות. ליל מנוחה

AlonPe

New member
תודה על התגובות! ../images/Emo13.gif

אז כן, לא ציינתי - ה-"מתבגר" הנ"ל בן 9! כמו שאמרתי - אלו רק סנוניות או גוזלים של סנוניות ראשונות של הגיל. ניסיתי להיזכר, ולא כל כך הצלחתי, אבל ה-"נשיקה הראשונה" שלי, היתה בסביבות גיל 10!
(ל-"עיניינים" ה-"רציניים" יותר הגעתי הרבה, הרבה מאוד שנים אחר כך!
) אבל אני חושב שכשאני הייתי בגילו, כבר ידעתי פחות או יותר כבר "הכול"! שלומית - האתר הזה, לא נראה לי כל כך רלוונטי לגיל "שלנו". אבל בכל זאת - תודה!
ליידי, אור, סתיו - מסכים איתכם לחלוטין! הבעיה כאן היא לחלוטין ה-"גישה" שלי!
גם אני בעצמי מופתע מעוצמת המבוכה שלי, ומחוסר היכולת שלי להיפתח מולו - ו-"יחס גורר יחס" ואני חושש לפספס נקודה/צומת מאוד משמעותית! דוגמא אחת: לפני כמה זמן, הוא נדבק מאיפשהו (רדיו טלויזיה, לא'דע) באיזשהו שיר (לא מצליח להיזכר - משהו מאוד "גלגלצי") שהפזמון שלו הוא מש'ו כמו: "Oh sexy, sexy baby..." חחחח! אז הוא שאל אותי - מה זה "סקסי", ומה זה "סקס"! חחח! עניין אחר לגמרי, שיכול להיות שמצריך בדיקה/התערבות - בצופים היו להם כמה פעולות אממ... "בעייתיות" (לטעמי). באחת מהן לכבוד יום האיידס הבנלאומי - הם דיברו על הנושא!
והעלו כל מני שאלות כמו איך נדבקים, ואיך מתגוננים - היהקטע די מצחיק
, באותו יום אני אספתי אותו ועוד כמה חבר'ה מהפעולה, והם סיפרו, ושיננו כמו תוכים - שאפשר להידבק במגע של נוזלי גוף, יחסי מין... ולא זוכר מה עוד - אחר כך הוא סיפר שבעצם אין לו מושג מה זה "יחסי מין"!!! באחת הפעולות האחרונות, הם שיחקו כל מני משחקים שכללו בינהם מני גסויות. לא דברים מזעזעים - (הפעולות הן בקבוצות נפרדות לבנים ובנות) אבל שוב - הבעיה היא שיש שם דברים שהם לא לגמרי מבינים עד הסוף את המשמעויות שלהם! (או לפחות ככה אני חושב!
) וקטע אחר לגמרי, השבוע הוא ביקש לחפש ולשמוע כל מני שירי ראפ, שחבר מהכיתה השמיע לו - ושם לו אותם בפול ווליום - אז פתאום הרגשתי נורא זקן!
ושמעתי את ציוצי גוזלי סנוניות הגיל הזה! ורק "אתמול" האחות בחדר הלידה שמה לי אותו בידיים! אייי הזמן טס!!!

or1

New member
../images/Emo6.gif טוב ... אז נניח לאמצעי מניעה לעת עתה../images/Emo8.gif

אבל כשהוא מזכיר "נושאים/ מילים בעייתיות"
אל תהסס לשאול אותו אם הוא מבין את משמעותן, לעיתים תופתע לגלות את הפרושים המעוותים אליהם הם מגיעים תוך סיעור מוחות בגיל הזה.
אגב, אני טוענת שבזכותם [יש לי 2] אני נשארת צעירה לנצח
יום טוף

למעלה