הגענו לעוד שלב חשוב...

רותי ע

New member
הגענו לעוד שלב חשוב...

עידן מתחיל גמילה ביום שני ולי יש פרפרים בבטן (הוא בן שנתיים+7). בגן מקובל שגומלים אותם בקבוצות קטנות. הקטע החברתי עושה את שלו (קבוצת גמילה מזכיר קצת אלכוהוליסטים אנונימים
). עידן כנראה כבר מוכן. הוא מדקלם את התיאוריה, מתלהב מהנושא, רוצה ללבוש תחתונים ולא רוצה חיתול. אז ארזנו את השטיח, קנינו סטוק של תחתונים ואנחנו מוכנים למבצע. יש למישהו טיפים להקל על התהליך? וכמובן להחזיק לנו אצבעות שהכל יילך מהר ובקלות...

michal@gal

Active member
מנהל
טיפים? בטח!!!!!!!!

המון, המון סבלנות. חוץ מזה, לא לצאת מהבית אחה"צ בלי 2-3 חליפות בגדים להחלפה, מגבונים, ושקית לבגדים רטובים. בשום אופן לא לסחוב סיר לכל מקום. להרגיל אותו להשתמש במה שיש איפה שנמצאים. סטוק של תחתונים - לפחות 20. ובימים הראשונים כדאי לכסות את הספה (לפחות במגבת) כי גם עליה יהיו פספוסים. בהצלחה, ושילך בקלות.

דיאנה1

New member
מזל טוב ושיהיה בהצלחה! הטיפ העיקרי

שלי הוא לחכות שהילד יהיה מוכן, ונראה שאת זה כבר עשית. מעבר לזה, לא לעשות עניין גדול לא מפיספוסים אבל גם לא מהצלחות. אם יש פספוס - להזכיר בדרך אגב את האפשרות לעשות בסיר תוך כדי ניקוי. וגם לא לעשות עניין גדול, שירים וריקודים מהצלחה, גם במקרה הזה להגיד איזו מילה קטנה בשלווה ובלי יותר מדי התרגשות, כדי לא להלחיץ. יש הסבר מעולה לדעתי בספר של פנלופה ליץ´. אם אין לך את הספר תכתבי כאן ואני אנסה לסכם עוד נקודות שיש שם.

דיאנה1

New member
קראתי שוב את הפרק המתאים בספר

כדי לסכם לך, והכל כתוב שם כל כך יפה שזה יהיה פשוט עוול לנסות לסכם משם נקודות. אם יהיה לי את המחשב שלי עוד היום (הוא התקלקל ואמור לחזור מתיקון) אני אסרוק ואשלח לך הכל.

../images/Emo50.gif../images/Emo50.gif וטיפ לגבי לבוש:

לא להלביש בסרבלים, או כל מכנס אחר שלוקח זמן להוריד. ילד עם סרבל נהיה מתוסכל מהסירבול... הא, לקנות במבצע את אבקת הכביסה הכי זולה (כולן אותו הדבר, גיליתי), מס´ בקבוקים של מרככי כביסה, לראות אם יש אחריות למכונת הכביסה, ולבדוק את חבלי הכביסה (או את המייבש). ושוב - בהצלחה, סיגל

jole

New member
כל מה שנאמר עד כה ועוד קצת

1. לקנות מגן מזרון גם למיטה שלכם. מזרון זוגי קצת קשה להוציא החוצה לייבוש
. 2. לנסיעות ארוכות השתמשתי ב PULL UPS הם נלבשים כמו תחתונים אבל במקרה של "תאונה" זה לא עושה בלגן באוטו. אם הילד הספיק להגיד רוצה פיפי- עוצרים בצד ואם לא, לא נורא , לפחות לא ממשיכים לנסוע עם הפיפי באוטו במשך כך היום. 3. למרות שכבר אמרו - מרגישה שלחייבת לומר שוב- לקחת את זה באיזי. וגם לקחת בחשבון שתוך כדי הגמילה יכולה להיות רגרסיה קטנה. לצערי אני לא לקחתי את הרגרסיה בפרופורציה וכעסתי על תאונות שקרו אחרי שהוא כביכול נגמל (וזו הייתה שטות גמורה וטעות גדולה גדולה!!), מה שגרם לו לעצור שם והגמילה הסופית הייתה הרבה יותר מאוחרת. שיהיה בהצלחה!!

רותי ע

New member
../images/Emo51.gif לכולם. היום סיפרה לי המטפלת

שביום שני הם מגיעים לגן עם חיתול. ואז אוספים את הנגמלים ובטקס רב רושם זורקים את החיתולים לפח. הם סיפרו לו שהולכים להוריד לו חיתול והוא הסתובב נרגש וסיפר לכולם. איך שהוא רוצה כבר את זה. אז כנראה שהוא מוכן...

אמרו הכל אבל רוצה להדגיש

סבלנות! זו מילת המפתח. אם לא עושים מזה ענין זה לא נהפך לענין. כדאי להשתדל לא להכנס למאבקי כח סביב הנושא הזה. הנה סיפור: עלי, בכורי, הוריד חיתול מעצמו ולא הסכים ללבוש חיתול כשהיה בן שנה + 8. אנחנו לא היינו מוכנים, המטפלות היו בשוק. בבית הוא היה יבש ובלי פספוסים ממש מהר (פחות משבוע). בפעוטון זה נגרר (הן חשבו שהוא עוד לא מוכן. אני ידעתי שהוא מקיים את מה שמצפים ממנו "נבואה שמגשימה את עצמה".) הוא כבר היה יבש בלילה ועדיין הרטיב בפעוטון. לא עשינו מזה עניין. ידענו שהוא מסוגל וזו ההחלטה שלו. פעם אחת התלכלכו לו המכנסים בארגז החול והמטפלת הלבישה לו מכנס שלא מצא חן בעיניו. הוא נעמד מולה, חייך והשתין במכנסיים. רוצה לאמר: אני מחליט! עכשיו אין לך ברירה אלא לתת לי ללבוש מה שאני בוחר. ברגע שעבר לגנון, בגיל שנתיים וחצי, נהיה יבש לחלוטין. באותו היום שעבר לגנון. שם היה ברור לו שהמטפלות מצפות ממנו להיות יבש, ואכן כך היה. שיהיה בהצלחה!

רותי ע

New member
ואני חוששת מכך שאני לא כל כך

מאמינה במוכנות שלו למרות הסימנים האובייקטיבים ושאשדר לו את זה. אז אני צריכה לעבוד על עצמי...

מה כולם נגמלים בגן ביחד? בהצלחה!

נשמע לי רעיון חמוד דווקא.. למרות שבמחשבה שניה בטח זורקים רק את החיתול של הנגמל...

דניעל

New member
קראתי את השרשרת הזאת

ולא יודעת למה - היא ריגשה אותי. גמילה מחיתולים נראית לי כמו השלב האחרון שמפריד בין התינוק לילד. בהצלחה!

טיפים בשמחה - ../images/Emo120.gif

1. להחזיק סמרטוטי רצפה ומגב בכל מקום שיש רצפה. 2. לשים את סיר הסירים בסלון ליד הטלויזיה - או בכל מקום כבוד אחר שיש לכם בבית. 3. להשוויץ - לא להפסיק גם אם הילדה עשה 2 טיפות על הרצפה ואחת בסיר (במקרה!!!!!) 4. אם הילד הצליח להתקשר מיד לספר לכל העולם. 5. והכי חשוב לא לשכוח להגיד כל הזמן כמה את גאה בו שהוא גדול ומקסים ונפלא ויודע לעשות פיפי בסיר. 6. להכיר את השירותים ביחד. 7. לשפוך יחד איתו על התוצרת לשירותים ולתת לו את הכבוד להוריד את המים בעצמו. 8. על הפספוסים לא אומרים מילה להיפך גורמים להיות גאה בעצמו שהוא התכוון לעשות בסיר אבל לא יצא בדיוק. 9. אם למרות הכל הורדתם חיתול, הושבת על סיר, והוא קם ולא יצא כלום והוא ביקש חיתול והחזרת (או שמת חיתול לבד). להגיד לו לא נורא יהיה בפעם הבאה. 10. לא לשכוח כל הזמן להגיד כמה את אוהבת אותו ולהחמיא לו כל הזמן. בהצלחה ותעדכני אותנו.

ורוצי לקנות את שני הספרים הבאים

1. סיר הסירים של אלונה פרנקל. 2. הסירסיר של תותי (לא זוכרת את שם המחבר). 3. קלטת בלי חיתולים של חני נחמיאס. בהצלחה.

למעלה