הגעתי במקרה לפורום ויש לי שאלה

goldsoft

New member
הגעתי במקרה לפורום ויש לי שאלה

ראיתי את הפרסום של הפורום הזה בפורום אחר שאני חבר בו, ויש לי שאלה,
מה זה חרדה ?
זה שאני דואג שלא יפטרו אותי ושהמשכנתא לא תחזור ושכולם יהיו בריאים
ואני די טרוד בזה, זה נקרא חרדה ?
אם אני אקח איזשהו כדור פלא שישפר לי את מצב-הרוח, עדיין זה לא מה שיחזיר את המשכנתא וכו'
אפשר הסבר ?

Lady Stark

New member
חרדה

הי, ברוך הבא לפורום.
חרדה היא תופעה פיזית ונפשית שמתבטאת בדריכות-יתר. היא באה בעקבות פרץ של אדרנלין שמאפיין מצבי סכנה, רק שהיא מגיעה כשאנחנו לא באמת בסכנת חיים. ז"א, אם אתה מוטרד מאוד מעניין כלכלי, בינאישי או כל דבר שיכול להטריד אותך ברמה גבוהה, ולפתע מרגיש תופעות פיזיות כמו למשל דפיקות לב ולחצים בחזה, הזעות, קושי בבליעה, גלי חום או קור, סחרחורות או קוצר נשימה, רוב הסיכויים הם שאתה חווה התקף חרדה.
עכשיו, לגבי שאלתך - כל אדם, בלי יוצא מן הכלל, מפחד בחיים על משהו. לרובנו הגדול יש דאגות כלכליות או שמא לא נהיה מספיק טובים בעבודה. כל אחד ודאגותיו האישיים.
אבל ברגע שהדאגה יוצאת משליטה ונותנת לך תחושות של פחד קיומי, פוגעת באיכות החיים שלך בגלל תופעות פיזיות או גורמת לך להרגיש שאתה מאבד שליטה על חייך ועל גופך, כבר מדובר בבעיה. זו בעיה שיש להמון אנשים כיום, וניתן לטפל בה, בין אם על ידי טיפול פסיכולוגי או על ידי נטילת תרופות נוגדות חרדה.
אין דבר כזה כדור פלא, ואני אישית מאמינה שכדי להתגבר על חרדה צריך לשנות דפוסי חשיבה. אבל בהחלט יש כדורים שיכולים לעזור ומשפרים מאוד את איכות החיים של מי שלוקח אותם.

כמובן שגם אם לקחת כדור והוא הקל על הסימפטומים של חרדה אתה עדיין צריך להתמודד עם בעיות כלכליות, אבל זה הרבה יותר פשוט כשהפחד לא משתק אותך.
מקווה שעניתי על שאלותיך.

למעלה