הגרלת הגרין קארד

justme2002

New member
ובכן...

סנאגל (ככה כותבים?) לדעתי במה שהעלית יש הרבה היגיון...ומה עם הם באמת גונזים חלק מהטפסים ובנוסף לקונספרציה שהעלית..הנה עוד אחת לא זאת בלבד שהם שומרים מקום למקורביהם, הרי שאם הם לא שולחים את שלך הם מושכים אותך לחזור אליהם ולנסות שוב (הנה אצלך הם הצליחו פעמיים...חחח) - גרמת לי לחשוב שוב על לשלוח פשוט לבד ללא צורך בתיווך. ואולי אם אתה בעל ניסיון (אם כי לא מוצלח לצערך אני בטוח) איך שולחים את המכתב? רשום? רגיל? מה זה השטות לשלוח את זה מתוך ארהב - יש היגיון?

רק על חברה אחת אפשר לבטוח בארץ !

בעיקרון אתם צודקים לגבי מה שאמרתם, אבל רק חברה אחת בארץ - גרין קארד אקספרס (גם הגדולה והרצינית ביותר) מאפשרת לקבל ביטוח לגבי תרמיות למינהם. הם (האתר מצורף), בתוספת תשלום של 15 ש"ח (העלות המדוייקת של רשות הדואר האמריקאי), ימסרו לכם אישור מסירה חתום של המעטפה ע"י רשויות הדואר האמריקאיות. מה שאומר שאפשר להיות בטוחים שהמעטפה נמסרה. אני ממלא אצלהם קבוע, וחבר שלי מהעבודה זכה דרכם שנה שעברה (הוא עכשיו בארה"ב) - מניאק

jonny z

New member
הגרלת הגרין קארד

האם כבר התחילה ההרשמה להגרלת dv2004?

היי ג´וני

אני נרשמתי ביום חמישי דרך גרין קארד אקספרס. עד ה 15 ביוני זה עולה רק 180 ש"ח. אם תוכל, תאמר שאני הפנתי אותך, ככה אני אזכה בעוד הנחה

jonny z

New member
יש לי ספק

באתר של ה state department רשום שההרשמה להגרלה מתחילה רק באוגוסט אז איך יכול ליהיות שיש חברת שרושמות אנשים כבר עכשיו?

היי ג´וני

ההגרלה בכלל מתקיימת במרץ 2003 ותשובות מתקבלות בין מאי ליוני. הבקשות יכולות להגיע רק באוקטובר 2002. אם תראה, הרבה אנשים פרסמו שהם קיבלו תשובה רק עכשיו (מההגרלה של השנה שעברה). החברות שרושמות מכינות את טפסי הבקשה ומתקנות טעויות של ממלא הבקשה. ואז מגישות את הבקשה ישירות לארה"ב בתאריך המדוייק. אתה יכול (וגם רצוי במקרה של טעויות, על מנת שתוכל לתקן אותן בזמן) למלא את הבקשה לפני דרך החברות. החברות שיש להם הרבה פניות לקראת סוף תאריך ההרשמה, מעדיפות להוריד את לחץ הפניות ע"י מתן הנחת רישום מוקדם, כמו במקרה של אקספרס.

jonny z

New member
../images/Emo153.gif

אני כולי תקווה שאת צודקת. בכל מקרה שיהיה לך בהצלחה בהגרלה

justme2002

New member
כל נושא הגרין הקארד תופס יותר

מקום במחשבתכם מכפי שהוא אמור, אגב ההערה קולקטיבית (וכוללת אותי בראש ובראשונה
). מדוע? אתם מבינים שאך ורק 199 ישראלים קבלו DV3 מתוך? להערכתי בין 50,000-100,000 אז במיוחד בשבילכם חשבתי (0.4% סיכויי זכייה במקרה הטוב) אגב כנראה לא סתם זה נקרא לוטו! גם אני מתכוון לשלוח כמובן, אבל לפרקטיים מבינכם אני מציע לנסות דרך ויזות J1 ובכלל דרך כל אפשרות אחרת להיכנס...כמובן שלא אמליץ על דברים לא חוקיים. אבל גם הם קיימים והרבה מאוד, והיתרון שבארה"ב שום אדם הוא לא יוצא דופן ... נניח כמו בישראל עובד זר שישר ניתן להצביע עליו כזר הקהילות שם כ"כ מגוונות שכל אחד יכול להרגיש בבית לפחות בכרכים הגדולים.

יחסית למחיר, זו אפציה מעולה.

אני שולחת את זה עוד פעם במקום הנכון.
מי שגר בישראל, ורוצה להכין את הקרקע לפני שהוא נוסע, זאת אופציה מעולה. ככה אתה מגיע עם גרין קארד מוכן שמלבד זכות הצבעה הוא זהה לפספורט אמריקאי. בשביל ה 180 ש"ח שאני שילמתי דרך אקספרס, יש לי סיכוי של 1 ל 50-100 (מבלי לנסוע לארה"ב, רק הכרטיס זה איזה 3000 ש"ח) לקבל גרין קארד מוכן בלי כל מאמץ. דרך אגב, גם בעלי J1 H1 ו L1 לא מקבלים גרין קארד ישר, הם צריכים לעבור מסכת של אישורים, עורכי דין וכמה שנים טובות עד שהם מקבלים גרין קארד אמיתי ! בשביל ה 180 ש"ח (זה עד ה 15 ביוני) ששילמתי, אני חושבת שזה אחלה דיל. מה תגיד לכל המיליונרים מהטוטו והלוטו? שזה לא היה כדאי למלא? לדעתי גרין קארד ואישור עבודה ושהייה בארה"ב לכל החיים, שווה לא פחות. וכמובן, בהצלחה לכל מי שנרשם השנה.

justme2002

New member
ענת הכל נכון אבל...

תראי כבר כתבתי את זה בעבר בהתחלת הפורום אבל...בקצרה הייתי תקופה לא קצרה בקליפורניה בעיקר. חזרתי בגלל בעיות של חוקיות השהייה - לא חלילה לא נתפסתי. עכשיו תראי, אני חוזר ואומר שה 199 הכרטיסים הזוכים הם באמת סוג של פיס או לוטו (שאגב יש היום הגרלה של 17,000,000 שאם יהיו שלי אני מוכן גם בישראל להשאר
) אבל ופה בא אבל גדול ואני מתייחס לאנשים שרצינים וממש רוצים לעבור: וענת כאן אני חוזר ומדגיש ששתי דרכים עיקריות לרשותנו: 1. ויזה סטודנט...מבלי להניח שסטודנט הוא משהו צעיר בין 21-28...יכול להכנס דרך הויזה הזאת גם חתיאר בין 40
2. ויזות העבודה לסוגיהן. לכן מאחר ומטרת הפורום סיוע לאנשים השוקלים ברצינות זאת או אחרת להגר לשם חובה להציג את העובדות ככה ... כי ענת תחשבי על זה ככה: אם נשווה את ההגרלה ללוטו אז אדם לא ירכוש השכלה לא יעבוד וכל הזמן יגריל טופסי לוטו בתקווה להתפרנס מזה בעתיד...לא כך נוהגים נכון? ובכן כאן אותו דבר זה נחמד לנסות להרוויח בהגרלה אך מי שבאמת נחוש ורוצה יהיה חייב לנקוט בסופו של דבר באחת משתי הדרכים שהצעתי (אגב יש גם דרך שלישית...אך עליה לא נמליץ כאן). "LIGHT A CANDLE, LIGHT A CANDLE WITH ME...THOUSAND CANDLES IN THE DARK WILL OPEN OUR HEARTS...."

היי JUSTME

אתה צודק, ומה שאני חושבת זה שמי שרוצה לעבור כדאי שגם ימצא איזה ויזה שיכולה להתאים, אבל במקביל גם להרשם להגרלה. מה שאני בעצם אומרת שבשביל 180 ש"ח שווה במקביל גם להרשם להגרלה. זה כמו מישהו שעובד בעבודה מסודרת, אבל גם כל שבוע ממלא טופס לוטו. אני לא אומרת שרק צריכים להרשם להגרלה, אבל זאת אופציה מגניבה.

Galit L

New member
בקשת גרין קארד

לכל מי שמעוניין להוציא ויזה J1 או בכלל כל ויזת סטודנט, הייתי ממליצה לא להגיש בקשה להגרלת הגרין קארד:מפני שכאשר מזמינים אותך לראיון בשגרירות ארה"ב בארץ צריך להסביר להם שאין לנו כל רצון להשאר שם לתמיד אלא רק לעשות את התואר ולחזור. ברגע שמגישים בקשה להגרלת הגרין קארד זאת אומרת שאנחנו סותרים את עצמנו וכן יש לנו רצון להשאר קבע בארה"ב. שנה שעברה אני הגשתי בקשה ואמרו לי ללכת ולמשוך את הכל במהרה לאור מצבים שקרו לאנשים אחרים.

אני סימנתי שהשתתפתי וקיבלתי J1

היי, גם אם אתם ממלאים את זה, אין לשגרירות שום אפשרות לפסול את הויזה שלכם, זה כתוב באתר ה INS. מה שיכול להיות זה שאנשים נפסלו על דברים אחרים. הרשויות לא קוראות את כל הבקשות להגרלה, רק את אלו שזכו. הם לא יקראו 15 מיליון בקשות !!! לדעתי השאלה בויזה היא למטרה סטטיסטית בלבד כדי לדעת כמה השתתפו מאיזה איזור.

jonny z

New member
גרין קארד מול ויזות למיניהם

ויזת סטודנט תקפה רק למשך תקופת הלימודים מה שהופך אותה ללא יעילה למי שרוצה להשתקע בארה"ב. ויזת עבודה יעלה למי שרוצה לעבוד ולחיות בארה"ב אך מספר שנים ניתן אפילו לשדרג אתה לגרין קארד אבל, במידה והבן אדם מפוטר מעבודתו נשללת ממנו גם הויזה. ובתקופה הזו שמפטרים אנשים על ימין ועל שמאל לא רק בארץ אלא גם בארה"ב זה בפרוש לחיות על הקצה. גרין קארד מאפשר מידה רבה של ביטחון והוא בהחלט חצי הדרך לקבלת אזרחות. לכן קשה לקבלו.

יחסית למחיר זו אופציה מעולה.

מי שגר בישראל, ורוצה להכין את הקרקע לפני שהוא נוסע, זאת אופציה מעולה. ככה אתה מגיע עם גרין קארד מוכן שמלבד זכות הצבעה הוא זהה לפספורט אמריקאי. בשביל ה 180 ש"ח שאני שילמתי דרך אקספרס, יש לי סיכוי של 1 ל 50-100 (מבלי לנסוע לארה"ב, רק הכרטיס זה איזה 3000 ש"ח) לקבל גרין קארד מוכן בלי כל מאמץ. דרך אגב, גם בעלי J1 H1 ו L1 לא מקבלים גרין קארד ישר, הם צריכים לעבור מסכת של אישורים, עורכי דין וכמה שנים טובות עד שהם מקבלים גרין קארד אמיתי ! בשביל ה 180 ש"ח (זה עד ה 15 ביוני) ששילמתי, אני חושבת שזה אחלה דיל. מה תגיד לכל המיליונרים מהטוטו והלוטו? שזה לא היה כדאי למלא? לדעתי גרין קארד ואישור עבודה ושהייה בארה"ב לכל החיים, שווה לא פחות. וכמובן, בהצלחה לכל מי שנרשם השנה.

מאוד לא מדוייק

ההבדלים בין גרין קארד לאזרחות הם רבים, לא רק זכות ההצבעה. גרין קארד הוא תושבות קבע ואפשר לאבד אותו. רשויות ההגירה זכאיות לשלול גרין קארד על פי שיקול דעתן הבלעדי. גרין קארד יכול להינתן לתקופה מוגבלת ולא רק לכל החיים. על גרין קארד צריך לשמור, ע"י כך שחיים בארה"ב לפחות מספר חודשים בשנה, אחרת מאבדים אותו, וישנם עוד ועוד תנאים מגבילים. אזרחות יכולה להישלל רק בעקבות ביצוע עבירות פליליות חמורות. היא לכל החיים ואינה תלויה במגורים. אזרח יכול להביא את בני משפחתו לארה"ב ובעל גרין קארד לא תמיד וכו´.

היי עדי

כן, אבל יחסית לכל הויזות האחרות, גרין קארד הוא קפיצת מדרגה משמעותית. למישהו שגר בארה"ב, גרין קארד זה כמו אזרחות. והיום השגרירות האמריקאית לא נהיית נחמדה יותר מיום ליום. ככה שלהשתתף בהגרלה זה בהחלט לא מזיק
גם אם את מחזיקה בויזה מכל סוג שהוא, המטרה של רוב המחזיקים היא להפוך אותו לגרין קארד ביום מן הימים.

"המטרה של רוב המחזיקים"

זהו לא פורום של דעות או דיונים ואבקש להמנע מהם כאן - מהי המטרה של הרוב או לא זה ממש לא שייך לפורום. זה פורום למידע אינפורמטיבי וזהו. תודה.

אוקיי עדי. זה פשוט דיל טוב. ../images/Emo13.gif

רציתי שעוד אנשים יידעו. זה אינפורמטיבי נכון ?

למעלה