הגר חתול עם כלב?

may1131

New member
הגר חתול עם כלב?

יש לי שני חתולים בוגרים ואני מביאה בסוף השבוע גור כלבים.
שני החתולים מאוד עדינים ונוחים אבל אחת מהם פחדנית ונוטה להתחבא בדקות הראשונות שנכנס מישהו הביתה (חוץ ממני או בעלי ואז היא מקבלת אותנו ביללות שמחה).
איך כדאי להתמודד עם השינוי הזה שיהיה להם יותר קל? אין לי ממש אופציה להפריד בניהם בחדרים נפרדים, במיוחד לאור העובדה שאני רוצה שהגור יתרגל לבית החדש. כשאני לא בבית אני מתכננת לסגור אותו בשטח מגודר...
כשהבאתי את החתול השני החתול הותיק היה מאוד לחוץ בשבוע הראשון ובילה יומיים על המקרר. היום הם חברים טובים והייתי שמחה להגיע לאותו מצב

Yukita

Active member
מנהל
למה לא?

בהחלט אפשרי. מה שכן, אין ספק שבחרת בדרך היותר קשה: הכי קל זה להכניס גור חתולים לבית עם כלב בוגר.

גורי כלבים נואים להיות קופצניים, אנרגטיים ונודניקים, חתול בוגר בדרך כלל לא מתלהב מאף אחת מהתכונות הללו. משום כך ההמלצה שלי היא ליצור לפחות אזור אחד בבית שאליו הכלב לא ייכנס, כלומר התפקיד שלך יהיה בתחילה למנוע פיזית ובהמשך לחנך לא להכנס. אצלנו, 2 כלבים ו-3 חתולים, חדר השינה הוא לחתולים בלבד והכלבים יודעים שאין רשות כניסה. כך הם יכולים לעשון בשקט איפה שיידעו שלא יפריעו להם. במקביל, רצוי גם לדאוג לדרכי מילוט לגובה באופן כללי בבית, שיוכלו לעלות ולברוח מהכלב כשנמאס להם ממנו.

לא פחות חשוב, ארגז הצרכים הוא אטרקציה גדולה לכלב. כלבים רבים אוהבים לאכול צואת חתולים. חשוב מאוד שגור הכלבים לא יקבל גישה לארגז.

באופן כללי, עדיף להכניס לבית עם חתולים כלב בוגר, שיודע להסתדר עם חתולים. כלב בוגר הוא בדרך כלל שקט יותר ולכן לחתולים קל יותר להסתגל אליו. עם גור, יהיה צורך בהשגחה צמודה לטובת כל הצדדים, ובכל מקרה רצוי ליצור קשר עם מאלף מוסמך כדי שכבר מההתחלה ייקבעו דפוסי התנהגות והתנהלות רצויים, גם של הגור וגם שלכם. זו טעות גדולה להביא מאלף רק אחרי שהבעיות מתחילות: רצוי למנוע את הופעתן מלכתחילה עד כמה שניתן.

לסיום, איני יודעת מהיכן הגור, אך מאחלת לכם הצלחה ומקווה שמדובר באימוץ ולא בקנייה. בפורום כלבים יוכלו להסביר לכם את ההבדל המשמעותי ולמה זה חשוב (מאוד).

למעלה