הגשמתי חלום אז למה אני לא מאושר?!

הגשמתי חלום אז למה אני לא מאושר?!

תגידו מה שתגידו עשיתי את זה! הייתי שבועיים שלמים בחו"ל עם שתי הבנות שלי בגן עדן של ממש. לא היה לי קשה בכלל. אפילו את היבלות שלי הרווחתי ביושר ונהניתי מכל רגע. בדרך חזרה לבנות למרות שנהנו מאוד הייתה סיבה טובה לחזור כי התגעגעו לאמא שלהן. אני לא רציתי לחזור! מה כבר חיכה לי כאן חוץ מהחיים המזופטים שלי?! שוב להתמודד עם חיפוש עבודה,עם הבדידות,השגרה האפורה,עם העובדה שאני לא נייד וצריך לבלות את רוב זמני או בראיונות עבודה או בחדר כושר או מול הטלוויזיה והמחשב... אז נכון,אדם אחר היה ודאי חושב "הנה הנה סוף סוף הגשמתי חלום! זה מוכיח שאני יכול! אם הגשמתי חלום אחד אוכל להגשים עוד הרבה חלומות". אבל אצלי המצב הרבה יותר מסובך. אני צריך שינוי יסודי בחיים שלי. אני צריך למצוא סיבה טובה לקום בבוקר עם חיוך וכרגע אין לי סיבה כזו. כדי לשנות את חיי אני חייב לעשות דברים לפי סדר מסויים כי לא אוכל להגשים מטרה אחת בלי שהגשמתי קודם מטרה אחרת. כדי להכיר מישהי שגם תרצה אותי אני חייב להוכיח שהצלחתי לארגן את החיים שלי. מי תרצה גבר בן 36 שעדיין מחפש את עצמו?! כדי לצאת יותר לבלות וכדי שאוכל ללמוד מקצוע שאני אוהב אני חייב קודם כל למצוא עבודה בתחום הנוכחי שלי שאותו אני לא אוהב כדי שזה יקיים אותי כלכלית לבינתיים. בדבר אחד אני בטוח החלום הבא שלי גדול הרבה יותר מזה שהגשמתי ויהיה לי הרבה יותר קשה וייקח לי הרבה יותר זמן להגשים אותו. עד אז מחכה לי שיגרה שאני לא אוהב. מחר מתחיל שבוע חדש. לא מתחשק לי ללכת לישון כי לא ממש בא לי לקום מחר בבוקר. פיזית אני בארץ כבר יומיים. אבל הנפש שלי נמצאת רחוק רחוק מכאן בצידו השני של הכדור. אני עדיין שומע צלילי דיסני קסומים באוזניים. עדיין רואה בעיני רוחי אגדות ופנטזיות קסומות ואת פניהן הקורנות מאושר של הבנות שלי שם. מול כל הקסם הזה עומדים החיים שלי והם הרבה פחות צבעוניים. כל כך לא בא לי לחזור אליהם. פשוט לא בא לי...

ita101

New member
היי

בתור התחלה תקח זמן לעצמך ללמוד כמה דברים. לחשוב הרבה זה מעניין וטוב במידה אבל אני מציע לך גם להתנסות. אז דבר ראשון תתחיל להסתכל על עצמך יותר ולהתבונן. פשוט ככה. על מה שאתה עושה, חושב, מרגיש וחש במהלך היום. אנחנו מחפשים את עצמנו כל החיים במובן מסויים. אבל השאלה איזה חיפוש אתה מחפש את עצמך ואם אתה מרשה לעצמך למצוא אותך מדי פעם.

יתור

New member
קודם כל

קבל
לעידוד. אמרת דברים מאוד נכונים - "כדי לשנות את חיי אני חייב לעשות דברים לפי סדר מסויים כי לא אוכל להגשים מטרה אחת בלי שהגשמתי קודם מטרה אחרת". עבודה, כל עבודה נותנת סיבה לקום בבוקר, מכניסה אותנו לסדר יום קבוע, והקביעות הזו חשובה מאוד כשמתחילים לארגן חיים, ועדיין לא הזכרתי את הבטחון הכלכלי שעבודה מעניקה. לדעתי זו המשימה הראשונה שצריך להתמקד בה - חיפוש עבודה. אפילו להתפשר מעט בתנאי העבודה שמצפים להם, העיקר להשתלב במסגרת . לאחר שהחיים מתבססים, תמיד אפשר להתחיל לחפש מקום טוב יותר אם עדיין לא מרוצים. עם מציאת עבודה ישתפר גם הדימוי העצמי ומכאן הכל יתחיל להסתדר, אתה גם תדע לנווט, להחליט, ולבחור . אתה תצא מחוסר האונים שאתה שרוי בו כעת, וגם מציאת בת זוג לא תהיה יותר משימה בלתי אפשרית מבחינתך. אל תוותר לעצמך, החיים לא קלים, כולנו יודעים, ומבינים זאת בצורה עמוקה יותר כאשר אנו חיים את הקושי שבהם. מנגד יש הרבה יופי ושמחה ששווה להתאמץ עבורם ואפילו לעשות לפעמים דברים שאנחנו לא ממש אוהבים, אבל שעוזרים לנו להנות מהצדדים האחרים היפים של החיים. מחזקת את ידיך, ומאחלת לך המון הצלחה.

לקשמי

New member
נשמע שבסך הכל למדת שיעור

למדת שאושר לאו דווקא תלוי בגורמים חיצוניים (טיול וכד') אלא הוא משהו שבא מבפנים. (כמו שאמרת, יכולת גם להסתכל על העובדה שהגשמת חלום ולהתחזק מזה). אתה לומד שבדרך אל האושר צריך גם להתאמץ לפעמים. ולומד שגם כאשר השגת מטרה מסויימת היא עשויה להיגמר/להיעלם או לאבד מקיסמה. אני יכולה לומר שזה משהו שגם אני למדתי עם השנים, למרות גילי הצעיר (31). אולי המטרה היא באמת להיות מסוגלים לחוות את האושר מבפנים, מבלי להיתלות בגורמים חיצוניים. סתם מחשבה.

יתור

New member
לקשמי

המסוגלות לחוות את האושר מבפנים ללא קשר לגורמים חיצוניים היא מסוגלות חשובה . יש שנולדים עם היכולת הזו כשהיא מובנית באופיים, ויש אנשים שרוכשים אותה כתובנה בעקבות לקחי חיים. יחד עם זאת, אנחנו חיים בעולם שבו המציאות מכתיבה את חיינו. והמציאות דורשת תנאי קיום בסיסיים שבלעדייהם אדם משול לטובע שכל האנרגיות שלו מכוונות להחזקת הראש מעל המיים. אותו טובע לא יכול להיות פנוי לראיית אושר , כאשר הוא נלחם על חייו (במובן הרגשי).

יתור

New member
וצרכי הקיום הבסיסיים הם

בטחון - בכל מובן שהוא : בטחון רגשי, כלכלי, פיזי השתייכות - השתייכות לקבוצה במישור החברתי, במסגרת עבודה, משפחה וכו מימוש והגשמה עצמית - ביטוי ומימוש הצרכים הרגשיים

ניאו30

New member
מסכים חלקית רק עם השלישי

אני חושב שפשוט צריך להסתכל על זה אחרת...להסתכל על העולם המערבי בכללותו ולהסתכל על מה שקרוי ה"עולם השלישי". אין ספק מי יותר בטוח כלכלית ופיזית,נכון? וגם לדעתי אין ספק מי יותר מאושר.כי אושר,כפי שאני תופס אותו,הוא אך ורק תפיסה(או שינוי של תפיסה) פנימית או עוצמה פנימית,ובשום מקרה לא קשורה לדברים האחרים שאמרת.השיוך של אושר לדברים שאמרת הוא לדעתי עיוות של הקפיטליזם המערבי שהתפתח מאז המהפכה התעשייתית,אבל זה כבר נושא לדיון אחר.

אנילה1

New member
כוסס יפה שהגשמת את החלום

תמיד צריך להגשים חלומות, בכדי שחלומות אחרים יבואו במקומם.

למעלה