הגשתי תלונה במשטרה נגד שכנים שהרעישו ועשו מסיבה ב-12 בצהריים.

dory30

Well-known member
כחולה אפילפסיה יש לי רגישות לרעש והם ממש הגזימו. אם יירו טילים מצפון או מדרום, אני מאחל להם להיפגע ראשונים.

Harrington

Well-known member
מנהל
כחולה אפילפסיה יש לי רגישות לרעש והם ממש הגזימו. אם יירו טילים מצפון או מדרום, אני מאחל להם להיפגע ראשונים.
מה בין המשפט הראשון לשני, לאלוקים הפתרונים. הקישור שאתה עושה עלול להעיד על בעיות מעבר לאפילפסיה (שאגב, מה קשורה לרעש?).

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member

הגשתי תלונה במשטרה נגד שכנים שהרעישו ועשו מסיבה ב-12 בצהריים.​

הגזמת. ועוד מסיבה רועשת ב-12 בצהריים, לא ב-12 בלילה לדוגמה. מזל שלא יקרה להם כלום. פעם ראשונה בחיים אני שמח שהמשטרה בישראל פח אשפה.

dory30

Well-known member
הגזמת. ועוד מסיבה רועשת ב-12 בצהריים, לא ב-12 בלילה לדוגמה. מזל שלא יקרה להם כלום. פעם ראשונה בחיים אני שמח שהמשטרה בישראל פח אשפה.
אני חולה אפילפסיה ולא מסוגל להכיל רעש בווליום הזה. כל אדם סביר במקומי היה תופר אותם במכות עם אלה או גרזן, כולל אנשים מתונים ולא לוחמניים.

Lucifer LightBringer

Well-known member
אני חולה אפילפסיה ולא מסוגל להכיל רעש בווליום הזה. כל אדם סביר במקומי היה תופר אותם במכות עם אלה או גרזן, כולל אנשים מתונים ולא לוחמניים.
חלק מהחיים זה רמת הסובלנות שלך לאחרים.
איך אומרים:"הבא להורגך השכם להורגו", עד שזה לא מצב של חיים ומוות אני לא מתייחס.
האמירה הזו היא שההתקפה הכי טובה היא ההגנה...

dory30

Well-known member
חלק מהחיים זה רמת הסובלנות שלך לאחרים.
איך אומרים:"הבא להורגך השכם להורגו", עד שזה לא מצב של חיים ומוות אני לא מתייחס.
האמירה הזו היא שההתקפה הכי טובה היא ההגנה...
לא עשיתי שום דבר אקטיבי, כי אני אדם מתורבת. מישהו אחר יכול היה להגיב אחרת לגמרי. יש להם מזל שהם נפלו על אדם מתחשב.

Harrington

Well-known member
מנהל
לא עשיתי שום דבר אקטיבי, כי אני אדם מתורבת. מישהו אחר יכול היה להגיב אחרת לגמרי. יש להם מזל שהם נפלו על אדם מתחשב.
שאלתי ואולי חשבתי שאינני שואל ברצינות, אבל דווקא שאלתי ברצינות :). מה הקשר בין אפילפסיה לרעש? יש קשר למשל לאורות מרצדים וכדו', שיכולים לעורר התקף. אבל רעש מה מפריע (במיוחד) לחולי אפילפסיה?

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
שאלתי ואולי חשבתי שאינני שואל ברצינות, אבל דווקא שאלתי ברצינות :). מה הקשר בין אפילפסיה לרעש? יש קשר למשל לאורות מרצדים וכדו', שיכולים לעורר התקף. אבל רעש מה מפריע (במיוחד) לחולי אפילפסיה?
למשפחתי יש רקע ברפואה, ולכן אני אענה על שאלתך.

רעש הוא אינו גורם ישיר להתקפי האפילפסיה, אך יכול להיות גורם עקיף.

לכן רעש, בסבירות נמוכה יותר מאשר לדוגמה אלכוהול או אורות מרצדים אבל עדיין, יכול לגרום להתקפי אפילפסיה.

אבל זה לא מצדיק את דורי. הוא לא יכול לצפות מהעולם להיבנות ולסוב סביב המצב המיוחד שלו.

זה הוא שלא צריך לגור במקומות רועשים מאוד ומוארים מאוד. שיגור ברמת גן או גבעתיים או משהו בסגנון 🤷‍♂️

Harrington

Well-known member
מנהל
למשפחתי יש רקע ברפואה, ולכן אני אענה על שאלתך.

רעש הוא אינו גורם ישיר להתקפי האפילפסיה, אך יכול להיות גורם עקיף.

לכן רעש, בסבירות נמוכה יותר מאשר לדוגמה אלכוהול או אורות מרצדים אבל עדיין, יכול לגרום להתקפי אפילפסיה.
אורות מרצדים ידוע. אני שואל ספציפית על רעש. לא ענית על שאלתי. לא אפרט כמו שאתה עשית בתחילת תשובתך, אבל אני פשוט לא מכיר/זוכר קשר כזה.
אבל זה לא מצדיק את דורי. הוא לא יכול לצפות מהעולם להיבנות ולסוב סביב המצב המיוחד שלו.

זה הוא שלא צריך לגור במקומות רועשים מאוד ומוארים מאוד. שיגור ברמת גן או גבעתיים או משהו בסגנון 🤷‍♂️
בכל מקום יכולה להתעורר בעיה כזאת. בן אדם לא יכול לברוח מזה, בוודאי שלא בשום עיר, אולי אם יילך להתגורר במושב. השאלה אם זה מחויב המציאות או שיש דרכים אחרות להתמודד. מניח שהכותב יודע על מה הוא מדבר ומכיר את עצמו הכי טוב כדי לענות על כך. לא כ"כ שייך לשפוט את זה לענ"ד (בניגוד למשל לדברים אחרים כמו קללות וכדו').

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
למשפחתי יש רקע ברפואה. אני יודע מה זה אפילפסיה. אפילפסיה זה לקחת כמות דו-ספרתית של כדורים ביום, ועדיין לקבל התקפים, שיקרו ויהי מה. גם אם המסיבות הם גורם תורם, זה לא כאילו שבלי המסיבות לא תקבל התקפים, זה דבר ראשון.

דבר שני, בתור בן-אדם שסובל מאפילפסיה, זה אתה שסובל ממצב מיוחד. רוב האנשים, הרוב הגדול ממש, לא סובלים מאפילפסיה, ובסופו של דבר, יש גבול לכמה הרבה אנשים יכולים וצריכים להתחשב באנשים מאוד מועטים יחסית.

העולם לא יכול להסתובב ולהיבנות מסביב למחלה הנדירה שלך. זה אתה שצריך להתאים את עצמך אל העולם.

לדוגמה, תל-אביב? אתה גר בתל-אביב? העיר הכי רועשת במדינה? עם כל הרעש? וכל האורות? מה חשבת לעצמך? בוא תגור בניו-יורק ותגמור סיפור. אתה צריך לגור לדוגמה ברמת גן, אחת הערים היותר מבוגרות, שקטות ונינוחות בארץ, מה שימשיך לאפשר לך קרבה למרכז חייך בתל-אביב, לדוגמה אם יש לך שם עבודה או משהו.

ועוד מסיבה בשעה נוחה והגיונית, 12 בצהריים.

אז מה? לא יעשו מסיבות גם לא בלילה וגם לא ביום בכל תל-אביב בגלל המצב שלך? או אפילו רק בבניין שלך? (גם דרישה מוגזמת).

קיצר, אני מצטער, אני נאלץ לפסוק שוב פעם לטובתם של החוגגים. תגור במקום אחר (ולא המקום השני הכי רועש ומואר במדינה, איפה שזה לא יהיה :rolleyes:).

dory30

Well-known member
תתפלא, מותר להם. המשטרה לא תעשה להם כלום.
באחרונה הם כמעט לא משמיעים קול. כמה ימים אחרי התקרית שמעתי שאחד השותפים אומר לשני שהם כבר ממוקמים בברלין. זה אומר שניפטר מהם בקרןב. לא הפסד גדול.

shaay2377

New member
מבין אותך. במקרה שלי הם היו מהמגזר ועשו חאפלה קולנית עד 5 בבוקר עם מוסיקה ערבית.
למחרת, עם הדיווחים על מוחמד דף, אנחנו עשינו להם את הברביקיו מול העיניים עם מוסיקה ישראלית :)

dory30

Well-known member
מבין אותך. במקרה שלי הם היו מהמגזר ועשו חאפלה קולנית עד 5 בבוקר עם מוסיקה ערבית.
למחרת, עם הדיווחים על מוחמד דף, אנחנו עשינו להם את הברביקיו מול העיניים עם מוסיקה ישראלית :)
בלי קשר, ההעדפות המוזיקליות שלהם הזויות. בגילאי עשרה לא הגברתי לדציבלים שכאלה. לדעתי הם על סמים. אגב, לאחרונה כמעט לא שומעים משניהם.

shaay2377

New member
בלי קשר, ההעדפות המוזיקליות שלהם הזויות. בגילאי עשרה לא הגברתי לדציבלים שכאלה. לדעתי הם על סמים. אגב, לאחרונה כמעט לא שומעים משניהם.
הם לא חייבים להיות על סמים, זו פשוט המנטליות שלהם.
אני בערך בגיל 30 הפסקתי רשמית לצאת למועדונים בגלל המוסיקה הרועשת. קשה היה לי לחזור הביתה עדיין עם הדים לבומים באזניים

למעלה