הגשת בקשה לויזה לארה"ב אחרי סירוב

מ א1

New member
הגשת בקשה לויזה לארה"ב אחרי סירוב

שלום לבאי הפורום אני זקוקה לעצתכם: אנחנו מתכננים טיול משפחתי לארה"ב בפסח 2015. לכולנו יש ויזות רק לאחייני, עדיין אין. הבחור בן 22, עובד בעבודה קבועה (בטחונית שהוא הוכשר בקורס מיוחד עבורה) עם חוזה עד סוף 2016 שהוא חתום עליו. הבחור ניגש לראיון בשגרירות והביא איתו מעט מאוד מסמכים שמעידים על קשר חזק מספיק לישראל (הביא: תלוש משכות אחד, מכתב מהמעביד שאור עובד אצלי מתאריך X, ותדפיס של חשבון חסכון בסכום נאה ביותר...) הוא סורב לויזה, נאמר לו שהוא לא הצליח להוכיח קשר מספיק חזק לישראל. הוא רוצה להגיש בקשה חוזרת בדצמבר בעילה שלא התארגן כראוי לראיון ולהביא מסמכים יותר מפורטים ובהם: העתק מחוזה העבודה שהוא חתום ומחוייב לו, מכתב מפורט מהמעביד שהוא מודע ומאשר לו חופשה לתאריכים של הטיול ומיד לאחר מכן שהוא חוזר לעבודה, מכתב ערבות / אחריות שהוא חוזר ארצה מאביו שהוא בדרגה בכירה במוסד מדיני, מכתב מאימו שהוא נוסע לטייל עימה בתאריכים ספציפיים וחוזר עימה לארץ, מכתב מאיתנו, הדודים שאנו מממנים את הטיול שלו והוא חוזר איתנו - אנחנו בעלי עסק וחברה רשומה על שמנו כבר שנים רבות - , כמובן תלושי משכורת אפילו 6 חודשים אחורה... מה עוד אפשר לצייד אותו כדי לנסות להפוך את הסירוב לאישור ויזה? האם כדאי להיעזר בשרותי עו"ד? ברור לי שאפילו אם נביא אישורים מנשיא המדינה עדיין לא בטוח שיאשרו לו ויזה כי הוא בדיוק בגיל שהכי חוששים שיישארו לעבוד לא חוקי... האם יש טעם לבקש שייתנו לו ויזה עם חותמת שהוא חייב להגיע לארה"ב רק עם אמא שלו?. אשמח לכל עצה/ תובנה/ בדל מידע ורעיון כיצד, אם בכלל, אפשר לקוות להשיג ויזה עבורו. תודה (וסליחה על החפירה

ANZ1

New member
ויזה

כמה שאני יודע
1. אין טעם לבקש ויזה לפחות חצי שנה מהסירוב הקודם
2. כדי שחייל משוחרר יקבל ויזה הוא צריך לעבוד לפחות שנה בעבודה קבועה
3. אפשר לנסות את שיטת "אני נוסע עם ההורים" ולבקש שיאשרו לו, מצד שני כנראה שאת השיטה הזו מספיק ישראלים כבר הספיקו ללמוד ולעבוד על השגרירות.
4. לנסוע לקנדה \ אירופה \ ניו זילנד או כל יעד אחר שלא צריך ויזה

Boston Guy

New member
לא הבנתי. ממתי הבחור עובד בעבודה הביטחונית הנ"ל?

הניחוש שלי הוא שהבחור בא לראיון עם תלוש משכורת אחד בלבד - כי זה כל מה שהיה לו להראות באותה נקודת זמן... כלומר שהוא היה עם וותק של חודש אחד בעבודה.
אם לא זה המקרה - אנא צייני כמה זמן הוא עובד באותה עבודה, ומה סדר גודל השכר שהוא מקבל (מתחת ל 8,000 ש"ח לחודש ברוטו, מעל 8,000 ש"ח לחודש ברוטו).

לגבי כל האישורים והמכתבים שאתם מתכננים לצייד אותו בהם: לפעמים יותר מדי זה גם מזיק... יש דבר שנקרא "משתדלים יותר מדי", וזה עלול לעורר חשד גם.

מ א1

New member
תשובה: הוא עובד כבר 8 חודשים

ועשה קורס לתפקיד כחודשיים. כמו כן, חתום על חוזה עבודה שהוא מתחייב להשאר בתפקיד עד אפריל 2016 עם אופציה להארכה. הוא באמת לא הגיע מוכן לראיון: לקח רק תלוש משכורת אחרון, לא הביא העתק מהחוזה שהוא חתום עליו, לא הביא דפי חשבון בנק 3 חודשים אחורה, גם המכתב מהמעביד לא מפורט ולא ביקש שיכתבו לו שמאשרים את החופשה וכו' בקיצור: הגיע לא מוכן ! , אמר שלא ידע שצריך כל-כך הרבה הוכחות להביא. אני תוהה כמה זה "יותר מדי" מסמכים/מכתבים/אישורים? ברור לי שזה גם עלול להזיק לו השאלה היא מה הכי חשוב כדי להרים את נטל ההוכחה שהוא באמת חוזר לארץ ואין לו כל כוונה להשאר בארה"ב. אפשר להגיש בקשה לקבל ויזה מוגבלת לטיול עם אמא/המשפחה רק לתאריכים ספציפיים?

Boston Guy

New member
ננסה לשאול את זה אחרת

כמה תלושים של יותר מ 8000 ש"ח יש לו מהשנה האחרונה?

מ א1

New member
בתשובה

לדעתי לפחות 6-5 חודשים. לא יודעת במדוייק, אני אשאל את אמא שלו. זה קריטי גובה השכר? לא מעניין שיש לו חוזה מחייב שהוא חתום?

מ א1

New member
האם לדעתך כשיגיש בקשה חוזרת

לצרף את חוזה העבודה שלו + ההתחייבות ומכתב מפורט מהמעביד שמאשר לו חופשה וכן משהו מאימו שהוא נוסע איתה, זה יספיק? או שכדאי גם להציג כרטיסי טיסה של המשפחה לארה"ב? לערב עו"ד בעניין ? אני מנסה לחשוב מה יהיה חזק מספיק כדי שישקלו לשנות את הסירוב שנתנו לו בראיון הראשון

ANZ1

New member
אם לא עברו 6 חודשים מהבקשה האחרונה שלו

התשובה ידועה מראש, הוא יסורב, זה כתוב ברור באתר השגרירות
רק אם קרה משהו חדש מרגע הסירוב ישקלו אם לתת לו ויזה
זה שהוא שכח להביא מסמכים לא יעזרו לו, גם לא עורך דין שבכל מקרה לא יכול לבוא איתו

מ א1

New member
כתוב לו במכתב שהם נתנו לו

שאפשר לפנות בבקשה חדשה להצגת מסמכים רלוונטיים לעניין הקשר החזק לארץ שלא היו עימו בראיון הראשון. לעניין ה 6 חודשים - נקווה שנצליח גם כשנגיש בקשה חוזרת אחרי 3.5 חודשים
. האם לשקול לפנות לקונסוליה בי-ם? זו עוד שאלה שעלתה אצלנו בניסיון לקבל עבורו ויזה. זה כל-כך מתסכל שמשפחה שבסכ"ה רוצים לטייל יחד ואין לאף אחד שום עניין להשאר בארה"ב, משתבשות התכניות ככה בגלל שאחד מאיתנו מתאים לפרופיל "בעייתי" שנוצר ע"י "עברייני עבודה" קלי דעת!

ANZ1

New member
מה לעשות אתם ישראלים

ואתם משלמים את המחיר, כמו בהרבה תחומים אחרים, במדינות אחרות
גם חלק מהאריתראים בישראל הם רק פליטים נחמדים, זה לא יעזור להם
וזה לא יעזור לו
אם אתם מתעלמים ממה שאומרים בשגרירות, זה לא משנה מה תביאו , עוד תלושי שכר ועוד אישורים
כתוב בפירוש 1. צריך שנה עבודה 2. אין טעם להגיש בתוך חצי שנה מהסירוב
והאמריקאים , הם עם של קופסאות והגדרות
חבל על המאמץ והלחץ שלכם, הוא לא יקבל ויזה
תתכננו במקביל טיול חלופי, כי הוא לא יוכל לנסוע

מ א1

New member
לא כדי להתנצח אבל...

באתר של השגרירות לא כתוב שנה עבודה... רצ"ב מהאתר:
המסמכים הדרושים
מועמדים לויזה נדרשים להגיע לראיון האישי כשהם מצוידים בטופס הבקשה לויזה, תצלום, דרכון נוכחי ותקף לפחות לשישה חודשים לאחר כניסתכם לארה"ב, וקבלה המעידה על תשלום אגרת הויזה מרשות הדואר. בנוסף לכך, יש להביא לראיון מסמכים נוספים המוכיחים קשרי משפחה וקשרים כלכליים בישראל וכל דרכון קודם שברשותכם.
אנו ממליצים למועמדים לויזה שהם עובדים שכירים להביא:
מכתב מקורי מהמעסיק הנוכחי, המודפס על נייר החברה המפרט את משך זמן העבודה עבור חברה זו, פרק הזמן שאושר לכם עבור החופשה/הביקור העסקי בארה"ב ופרטים לגבי המשך העסקתכם בחברה.
שלושה תלושי משכורת אחרונים ממקום העבודה הנוכחי. תדפיסי בנק לא מהווים תחליף לתלושי משכורת או תשלומי שכר קבועים מהמעסיק הנוכחי.
אנחנו לא מתעלמים ממה שאומרים בשגרירות! ומשתדלים לעשות את המיטב במסגרת זמן נתון שתהיה אופטימלית. כמו כן, ברורה ההמלצה לפנות 6 חודשים אחרי הסירוב אבל מכיוון שזמננו אינו בידנו וחצי שנה אחרי הסירוב (שהיה בספטמבר) יהיה במרץ ואנחנו רוצים לנסוע בסוף מרץ (חופש פסח) , אז חשבנו "למתוח" את הזמן ולהגיש בקשה חדשה נגיד בדצמבר-ינואר ולציין שהגשת הבקשה החדשה היא לצורך הצגת ביסוס לקשר החזק לארץ ולכך שהבחור חוזר עם אימו ואיתנו לא נשאר חלילה בארה"ב. רצ"ב מאתר השגרירות:
Is a refusal under section 214(b) permanent?
No. A refusal, or ineligibility, under section 214(b) is for that specific application, so once a case is closed, the consular section cannot take any further action. There is no appeal process. If you feel there is additional information that should be considered related to the visa decision, or there are significant changes in your circumstances since your last application, you may reapply for a visa. To reapply, you must complete a new application form, pay the application fee, and schedule an appointment for a new interview. Review the website of the U.S. Embassy or Consulate where you plan to reapply to learn about any reapplication procedures.
אני מעריכה את עצותיך אבל, לא נוכל לדעת עד שלא ננסה - כן, זה יעלה עוד קצת כסף... אבל זה רק כסף... ואם בסוף תאושר לו ויזה תהיה שמחה גדולה וטיול משפחתי נהדר! לא שווה לנסות?

Tapuz hafuz

New member
אין שיטה

הכל שם רולטה. אני בפעם הראשונה הגשתי וסירבו. לא חיכיתי חצי שנה ואחרי חודשיים הגשתי שוב בקשה והלכתי לשגרירות. גם אז סירבו. רק שאז ביקשתי הסברים. התעקשתי. אמרתי לפקידה ששילמתי הרבה כסף ואני דורש לדעת למה קיבלתי סירוב. כשבא המאבטח להוציא אותי ביקשתי ממנו שיתן לי דקה כי אני עובד קשה בשביל הכסף בדיוק כמוהו אז הוא עצר לרגע. כשהפקידה ראתה שהמאבטח נותן לי לדבר היא פתאום שינתה את ההחלטה אבל עם טוויסט. היא נתנה לי ויזה לשנה אחת עם כניסה חד פעמית. גם זה היה משהו. טסתי וחזרתי בזמן בלי לעשות בעיות. ארבע שנים אחרי הגשתי שוב יחד עם אשתי הטרייה והיא היתה עם מסמכים רגילים ( לא השתגענו כמו שאתם מתכננים) ואני שהייתי מחוסר עבודה באותו זמן לא באתי עם כלום. כלום! הפקידה שאלה אותי איך אני מצפה שהיא תיתן לי ויזה אם לא הבאתי כלום ואמרתי לה שזה סך הכל לירח דבש. נוסעים לשלושה שבועות וחוזרים. נתנה לי ולאשתי ויזה ל10 שנים.
&nbsp
מה שאני בא להגיד זה שאי אפשר לדעת מה יהיה איתם. רגע אחד מסרבים וברגע אחר נותנים. הם לא צפויים.

למעלה