הגשת דוחות למס הכנסה

roonen5

New member
הגשת דוחות למס הכנסה

שלום רב לעונים

אבא שלי (58) היה עצמאי כל חייו ולא הגיש דוחות מס הכנסה שנתיים מאז שנת 1996.

במהלך חלק מהשנים אבי עבד והיו לו הכנסות שכאמור לא דיווח עליהם למס הכנסה.

בשנת 2015 קיבל אבי צו הפטר מבית המשפט בעקבות הליך של פשיטת רגל.

פניתי למס הכנסה על מנת שזה יפסיק לשלוח לאבי קנסות ועיצומים כספיים בגין אי הגשת הדוחות ואף שלחתי את צו ההפטר מספר פעמים למספר גורמים ברשות המיסים אך לצערי ללא הועיל.

היום הייתי אצל פקיד שומה באר שבע ושאלתי מדוע לא מפסיקים לשלוח לו את הקנסות ומדוע לא סוגרים לו את התיק (הוא ביקש לסגור את התיק לפני שנים), התשובה שקבלתי הייתה כזאת:

עליו להגיש דוחות מס הכנסה לשנים 1996-2015 (סהכ 20 שנה!) ורק אז הם ישוו את הדוחות שיגיש למידע שקיים אצלהם ויוציאו שומות ורק אז שילך למחלקת הגביה במס הכנסה ויציג את ההפטר אצלהם. עוד ציינה פקידת השומה כי כל עוד לא יגיש דוחות לא ניתן לסגור לו את התיק.

השאלה שלי היא האם זה לא הליך מיותר? כל עניין הגשת הדוחות? כי הרי מה זה משנה לעניין השומה הוא ממילא פטור מחובות אל.

מה עם תקופת ההתיישנות?

האם זה שמס הכנסה ינפיק את השומות רק בשנת 2018 אומר שהחוב למעשה רק התגבש ולא יכלל בצו ההפטר שקיבל ?

אשמח לשמוע את דעת המלומדים בנושא

בברכה,
רונן
 
עניין סבוך שדורש ייעוץ מעמיק

היות ולא מדובר בהליך פשוט ממליץ לך להיעזר באיש מקצוע. ומומלץ יועץ מס חבר לשכת יועצי המס. ככלל ההפטר ככל שכללו בתוכו חובות כולל חובות מס נכללים בהפטר. היות וכאן לא הוגשו דוחות הרי שלא ידוע מה החוב ולכן גם לא נכלל בהפטר. כאמור. לגשת ליעוץ מעמיק. זה לא שאלה שניתן לענות במסגרת הפורום. התשובה ניתנה על ידי איתם פינטו, יועץ מס. ממונה (משותף) תחום מקצועי בפורום המיסים של לשכת יועצי המס. ***היעוץ שניתן הוא כללי ואינו מהווה יעוץ משפטי או יעוץ חשבונאי או תחליף ליעוץ מקצועי. לקבלת יעוץ מומלץ להפנות את מלוא הפרטים העובדתיים ליועץ מס חבר לשכת יועצי המס בישראל.
 
למעלה