הגשת דו״ח מס לפני ראיון בשגרירות

neimarks

New member
הגשת דו״ח מס לפני ראיון בשגרירות

אהלן כולם.
קיבלנו את הצ׳ק ליסט עם החוסרים מה NVC ונאמר לנו שיש להביאם לראיון
(מצורפת תמונה). זאת הפעם הראשונה שאנו מגישים דוח מס בעצמנו ולכן לא מתמצאים בתחום. לאחר מילוי הטפסים ב "Freefillableforms" הבנו שכאשר יש הכנסה ממדינה זרה יש לצרף טופס 106. התוכנה לא מאפשרת זאת (שזה סיפור בפני עצמו...אין שום אפשרות להגיש דוח און ליין?!) ולפיכך עלינו לשלוח את הדוח בדואר.
אז מה צריך להביא בדיוק לשגרירות? את אותם הטפסים שאנו שולחים לרשויות המס בארה״ב? טופס 106? מה עוד?
תודה מראש

אתה יכול להגיד לי מה מספר הטופס שאני אקרא בהגדרות?

אפשר לדווח בחלק מתוכנות הכנת דוח מס על הכנסה זרה בטופס 2555 אם גרתם מחוץ לארהב
אם איזה תוכנה אתה משתמש

neimarks

New member
אנחנו משתמשים ב Freefillableforms

הטופס המדובר הוא 1116

השגיאה שאנחנו מקבלים היא:

Issue : Business Rule F1116-003 - If for any country in Form 1116, Part II, column (n) 'OtherCurrencyTaxPaidAmt' has a non-zero value, then [OtherCurrencyTaxPaidStatement] must be attached to column (n).

קראתי בהרבה מקומות בהם נאמר שפשוט לא ניתן לצרף את הטפסים ולכן הפתרון היחיד הוא לשלוח בדואר

John the Savage

New member
למה אתם משתמשים דווקא ב-Freefillableforms?

מכיוון שאתם צריכים להגיש טפסי מס לצורך הגירה, ומכיוון שאין לכם הרבה ניסיון בהגשת טפסים, אני במקומכם הייתי פונה לרו"ח. אבל גם אם אתם בוחרים לעשות את זה בעצמכם. אבל אם כבר אתם רוצים לחסוך ולהגיש בעצמכם, למה שלא תוציאו לפחות כמה גרושים על תוכנת מס נורמאלית כגון טורבוטקס או טקסאקט? שתיהן אגב תומכות ב-foreign income exclusion ו-foreign tax credit.

ובכל מקרה, לשאלתך, שים לב לסעיף השני בטקסט שהבאת. אם תצטרף transcripts מה-IRS, שזה אומר תדפיס שלהם שמראה את דיווח המס כפי שרשום במחשבים שלהם, זה מספיק ואין צורך לצרף את שאר הטפסים שאתם שולחים לרשויות המס. במידה ומסיבה כזו או אחרת לא יהיו בידיכם התדפיסים מה-IRS, תצטרכו להביא את כל הטפסים שאתם שולחים להם כולל טפסי 106.

John the Savage

New member
אגב, אשר, סתם כאנקדוטה

טורבוטקס כמעט גרמה לי להפסד כספי משמעותי, ורק במזל עליתי על זה לפני ששלחתי את דיווח המס.

היה לי השנה רווח די משמעותי מתוכנית ה-ESPP, והרווח הופיע בטופס W2 בשורה 14 כ-disq disposition. אלא שהרווח הזה דווח גם ב-1099, וטורבו טקס לא ידע לזהות שמדובר במיסוי כפול וחישב את המס פעמיים, וזה על סכום של אלפי דולרים. במזל הייתי מספיק עירני בכדי לשים לב שהחזר המס שחושב נמוך ממה שציפיתי ובעקבות זה קראתי על הנושא, ושיניתי ידנית את ה-cost basis. אחרת הייתי מקבל מאות דולרים פחות בהחזר המס.

מה שמראה שלפעמים גם על תוכנות המס לא ניתן לסמוך ...

תראה את זה מעוד מהאתר של טורבו טקס

קישור
האמת היא שהאדם הרגיל לא יהיה עירני לזה ואם רק יעבוד על הקלט (הכנסת נתונים לתוכנה במקרה זה שאין דיווח של עלות רכישה זה יהיה כואב...

קבל סיפור/ ואני מאושר לקבל טיפים /עצות
הסוגיה היא" ישראלים קיבלו אופציות בחברות (גם כאלו נסחרות בתל אביב וגם בניו יורק) ולאחר פרק זמן עשו רילוקיישן (גם לפני וגם אחרי ה vesting)
הם עשו שינוי תושבות
כרגע ברמת ניכוי במקור -הנאמן בישראל (תמיר פישמן) ניכה מס במקור כהכנסת עבודה
אני טוען שעל חלק השייך לתקופה שבה היה תושב ארהב -ישראל לא צריכה לקחת
אז זה גם קצת סרט.....לחשב עכשיו את מקטע ההכנסה משינוי התושבות עד תום תקופה ההבשלה חלקי התקופה מיום הענקה עד יום ההבשלה) וחלק זה לכלול כהכסה בארהב ולבקש זיכוי על מה ששולם בישראל
מבחינת כלי עבודה -מה שיש לי אלו 106 ישראלים, W-2 אמריקאים זהו
מה דעתך?

Boston Guy

New member
זה מסוג הדברים שרק בית משפט בסופו של דבר יקבע בהם

הדיון הוא בעצם דיון על DEFFERED COMPENSATION - ואני בטוח שלגירסת רשות המס של ישראל, האופציות שניתנו בישראל הן חלק משכר העבודה שהקורבן הרוויח עבור עבודתו בישראל, ולכן צריכות להיות ממוסות כהכנסה בישראל.

John the Savage

New member
הקישור למעלה

זה באמת הקישור הראשון שמצאתי בעניין. לאחר מכן מצאתי כמה קישורים נוספים, רק בשביל להצליב מידע בכדי להיות בטוח שאני עושה את הדבר הנכון.

ולגבי סוגית האופציות וניכוי במקור בישראל, זה כבר באמת מחוץ לידע שלי.

Boston Guy

New member
אין לנו על מי לסמוך אלא על אבינו שבשמיים

למרבה הצער, זו תופעה שקורה כשמשתמשים ב"מכונה". וזה לא ממש משנה אם המדובר בחבילת תכנה או ב"מכונה אנושית" - "TAX PREPARER" שעובד בשיטת "הסרט הנע" ומזין בצורה מיכנית את הנתונים שאתה נותן לו לתוך התכנה של המשרד שבו הוא עובד.
כדי לקלוט בעייה כמו זו שאתה מציין מישהו צריך להפעיל את הראש. תכנה לא יכולה סתם כך להחליט ששני סכומים זהים הם כפילות (ומה אם למשל נכנס לך אותו סכום משני מקורות שונים, אחד ב W2 והשני ב 1099?).
מכין מס מנוסה מחפש כפילויות כאלו (גם בהכנסות וגם בהוצאות) בתחילת התהליך של הכנת דיווח המס, כשהוא מסדר את הניירת ששייכת לתיק הקליינט.
זה קריטי במיוחד כשמעורבים מיסים של עסק ומיסים אישיים - כדי לוודא שהוצאה מסויימת מדווחת רק פעם אחת.

John the Savage

New member
זה שיש מקרים שתוכנה לא יודעת להתמודד איתם

זה לא מפתיע אותי. בייחוד, כפי שכתבת, במקרים בהם מעורבים מיסים של עסק ומיסים אישיים.

מה שמפתיע אותי זה שבמקרה הזה מדובר בסיטואציה די נפוצה, ושניתן לפתור בקלות בתוכנה. סה"כ, כל מה שהתוכנה צריכה לעשות זה לתת את האפשרות לציין שהסכומים בשורה 14 הם רווח ממימוש ESPP (או אופציות), ואז לאתר את המכירה המתאימה ב-1099, או לבקש מהמשתמש לאתר את השורה הרלוונטית אם קשה לעשות זאת אוטומטית. התוכנה כן שואלת לגבי שורה 14, אבל אף אחת מהאפשרויות שהוצגו לא התאימה למקרה הזה.

למעלה