הגשת טופס החזר מס בארץ לאחר מעבר לארה"ב, ומכירת מניות

Mottimath

New member
הגשת טופס החזר מס בארץ לאחר מעבר לארה"ב, ומכירת מניות

היי אנשים,
יש לי שאלה שקשורה למס הכנסה הישראלי, ולמכירת מניות בארץ.

בשנת 2010 עבדתי בארץ בחברת היי טק כלשהי, אשר נתנה לי קצת מניות.
בשנת 2013 התפטרתי, ועברתי לארה"ב לצורך לימודים (ואחרי כמה חודשים התחלתי לעבוד בחברה מקומית בארה"ב ואני עובד שם עד היום). בטרם המעבר החלטתי להמשיך לשלם את הסכום המינימלי לביטוח לאומי.
בשנת 2015 החלטתי למכור את הקצת מניות שהיו לי מהחברה הישראלית, ששוות כמה אלפי שקלים. מס הכנסה לקח 60% מהערך (כך נהוג), ובשביל לקבל אותם אני צריך להגיש החזר מס על 2015.

הטופס להחזר מס נורא פשוט למילוי. הבעיה שאני קצת מפחד - אני הולך להצהיר למעשה שלא עבדתי כל 2015 (עבדתי בארה"ב אך לא דיווחתי לארץ על כך). האם זה יכול להדליק אצלם נורה אדומה? האם הם יכולים לבקש ממני פתאום לשלם מס על ההכנסה שהייתה לי בארה"ב?

אם יש סיכוי שזה יעשה בעיות אז זה לא שווה את הכמה אלפי שקלים שהם חייבים לי.

תודה מראש לעונים!

miado

New member
אתה מתכוון לחזור לישראל בשנים הקרובות?

אם כן, אפשר לשקול לדחות את ההחלטה עד החזרה כאשר תדע בצורה טובה יותר איך מס הכנסה רואה את השהות שלך בחו"ל (למשל את עניין התשלום המינימלי לבט"ל). ניתן להגיש בקשה להחזר עד 6 שנים אחורה.
&nbsp
לא מייעץ, ממליץ להתייעץ עם מומחה לענייני מיסוי.

Beni96

New member
סוף מעשה במחשבה תחילה

אני רק אגיד שאני מכיר מישהו שויתר על עשרות אלפי דולרים ויותר החזר מס כדי לא להתחיל להיכנס לסחרור עם מס הכנסה

קח גם בחשבון שאם יוציאו לך במקרה שומה הזויה (שנגיד שהיא לא נכונה) אתה יכול להיכנס להוצאות מטורפות של רואי חשבון ועו״ד כדי להלחם בזה

בנוסף כמו שבטח קראת תשלום המינימום הזה הוא בהרבה מקרים יותר נזק מתועלת (לפחות להבנתי)

<לא יעוץ משום סוג>

למעלה