הגשת תביעה באיחור

yairos

New member
הגשת תביעה באיחור

שלום רב, לפני מספר חודשים שברתי את רגלי במשחק כדור סל, (ללא כל קשר למקום העבודה). בטעות חשבתי שאין אני זכאי לתשלום מביטוח לאומי משום שלא מדובר בתאונת עבודה. הייתי בגבס כחמישה חודשים ומוגבל מאוד בתנועה, בתחילה כיסא גלגלים ולאחר מכן קביים.בדיעבד רק לאחר שהסרתי את הגבס נודע לי שאני יכול לתבוע בערוץ של תאונות אישיות וכך עשיתי. היינו הגשתי את התביעה כחצי שנה לאחר שאירוע עצמו וכשחודש לאחר שהסתיימה תקופת המוגבלות הפיזית. בקשתי לתשלום פיצויים נדחתה בשל הסיבה שתביעה הוגשה באיחור. מלימוד הנושא הבנתי שנדרש להגיש תביעה עד 90 יום מהאירוע, אך ניתן גם להגישה עד 90 יום מסיום תקופת המוגבלות. האם אכן כך קובע החוק/הפסיקה?, ואם אני צודק מדוע נדחתה תביעתי ומה ביכולתי לעשות. תודה, יאיר

ביטוח נפגעי תאונות - מועד התביעה

סעיף 157 לחוק הביטוח הלאומי, קובע את המועד להגשת תביעה בביטוח נפגעי תאונות: על אף הוראות סעיף 296 תוגש תביעה לגמלה לפי פרק זה למוסד תוך 90 ימים מיום התאונה; ואולם המוסד יהיה רשאי, לפי שיקול דעתו, ליתן את הגמלה אם נתבעה אחרי המועד האמור בגלל סיבה שמנעה מהמבוטח הגשת התביעה במועד, ובלבד שהתביעה הוגשה תוך 90 ימים מהיום שחדלה להתקיים הסיבה האמורה. הסיבה שלא הגשת את התביעה במועד אינה יכולה להיות אי ידיעת החוק! לעומת זאת, הגבלה חמורה בתנועה נשמעת כסיבה הגיונית לכך שלא יכולת להגיע לסניף. ודאי גם היית עסוק בטיפולים רפואיים תכופים. בידיך מכתב הדחיה וכנראה עדיין אתה בתוך התקופה שביכולתך לערער/להגיש תובענה על החלטת פקיד התביעות. שקול את הדברים האמורים מעלה ובמידה ואכן לדעתך הגשת את התביעה בתוך 90 יום מן המועד "שחדלה להתקיים הסיבה" שמנעה ממך את הגשת התביעה במועד, קרא את המאמרים בפורום תחת "תביעות נגד המל"ל בביה"ד לעבודה".

למעלה