הגשת תביעה לביטוח לאומי

תוכן-מקודם

Member
מנהל
WhatsApp Image 2024-09-12 at 09.28.56.jpeg
קרדיט לתמונה FREEPIK

אין ספק כי פציעות, פגיעות ומחלות שונות למיניהן אף פעם לא תופסות אותנו בעיתוי הנכון. מקרים כאלו עלולים להתרחש כאשר אנחנו עבודה או בדרכים, אך גם בבית. בכל אופן, כאשר זהו המצב - הרי שקודם עלינו לבצע הגשת תביעה לביטוח לאומי, כך שנוכל לקבל את כל הזכויות שמגיעות לנו במסגרת הפגיעה שאירעה. זהו תהליך חיוני, בזכותו נוכל לקבל מגוון רחב של תגמולים, פיצויים וכן גם הטבות. אבל רגע - מאיפה בכלל מתחילים? ובכן, בכתבה זו החלטנו לעשות לכם סדר בכל הבלאגן, ולהסביר לכם כל מה שאתם צריכים לדעת רגע לפני שאתם מגישים תביעה לביטוח לאומי.

האם זהו תהליך מסובך?​

ובכן, על הנייר לפחות - הגשת תביעה לביטוח לאומי אמורה להיות נגישה ופשוטה יחסית. אולם, לא תמיד המציאות כה פשוטה, וקיימים לא מעט מקרים בהם אנו עלולים למצוא את עצמנו מתמודדים עם בירוקרטיה מורכבת. כמובן שהתהליך רק מסתבך אם לא נבצע את הפעולות המתאימות או לחילופין, אם לא נגיש את כל המסמכים הרלוונטיים כראוי. לכן תמיד נעדיף לעבוד עם עורך דין ביטוח לאומי שזהו תחום ההתמחות שלו, על מנת שזה ילווה אותנו לכל אורך הדרך, ומלבד לייצג אותנו גם יוודא כי אנחנו מבצעים הכל כשורה.

הגשת תביעה לנכות כללית - מה נבדק בעצם?​

במעמד הוועדה הרפואית בעצם בוחנים את כל אותן בעיות רפואיות עליהן הצהרנו במסגרת התביעה שלנו. כל אחת מאותן בעיות רפואיות אמורה לעמוד בתנאי התקנות, ובהתאם לכך יקבעו אחוזי הנכות הרפואית במידת הצורך. על מנת לקבל קצבת נכות כללית עלינו להיות מוגדרים בתור בעלי נכות 60% לפחות בהתחשב במכלול הבעיות הרפואיות אותן הצגנו או לסירוגין, בעלי נכות של 40% כאשר על אחד מהליקויים נקבל 25% נכות רפואית.

רגע לפני הגשת התביעה​

כמוזכר לעיל, במסגרת הגשת תביעה דרך עורך דין ביטוח לאומי בעצם יבחנו את המקרה שלנו, ועל כן עלינו להכיר לפני כן את המצב הרפואי ממנו אנו סובלים, ואת אחוזי הנכות בהם הוא עשוי לזכות אותנו. אחרי שסיימנו להציג את הבעיות הרפואיות שלנו לעורך הדין ולרשום אותן, הגיע הזמן להתחיל לאגד חומר רפואי. באופן כללי, חשוב להבין כי כל הוכחת ליקוי או מצב רפואי כזה ואחר נעשית על ידי תיעוד רפואי כמו ממצאים, דוח טיפול, דוח שימוש בתרופות, אבחון, חוות דעת רפואית, צילומים וכיוצא בכך.

קצת על ועדת נכות רפואית​

אחרי שהגשנו את כל המסמכים הרלוונטיים בהצלחה, נקבל זימון לועדות שונות, וכחלק מכך נעבור בדיקה קלינית על ידי רופא מטעם אותן ועדות. בשלב ההמתנה עלינו להמשיך לבצע בדיקות ולקבל טיפולים כרגי ובמידת הצורך, אך רצוי להקפיד להמשיך לשמור על כל המסמכים שאנחנו מקבלים לאורך הדרך היות וכל מסמך רפואי יכול לשמש אותנו עבור התביעה.
 
למעלה