הגשת תביעה להבטחת הכנסה- דף חשבון

חגית35

New member
הגשת תביעה להבטחת הכנסה- דף חשבון

שלום ! אני בהליכי גירושין כעת אני אם ל- 2 והם יישארו במשמורתי. איני עובדת בשלוש שנים האחרונות. לא בשל אי כושר אלא מבחירה ועקב צרכי ילד עם צרכים מיוחדים שאינם מוכרים לשום גמלה בחוק. ברצוני לדעת, האם כאם גרושה ל-2 , (גילאי 13 ו- 8) שהאחד לומד בחינוך מיוחד אך לא מוכר כילד נכה, אבל משבש את יכולתי לעבוד כי הוא מושעה המון הביתה או שכשלא- חוזר ב-13.00 ומצריך השגחת מבוגר, האם במקרה כזה אם אגיש תביעה להבטחת הכנסה אענה בחיוב? האם יחייבו אותי לעבוד? יש לי בעיה עם חופשות של משרד החינוך ולכן לא יכולה להתחייב למשהו מסודר ומחייב ובשל כך לא עובדת. ועוד שאלה- כשמבקשים לצרף לתביעה דפי בנק- האם לאחר הגירושים לא ברור שאפתח לי חשבון חדש על שמי בלבד? אז מהיכן תהיה לי פעילות של 3 חודשים בבנק? האם ביטוח הלאומי מעוניין בדפי חשבון ב'ק מתקופת הנישואין??? תודה!

m i c h a l i

New member
שלום לך חגית ../images/Emo140.gif

האם מישהו בשירותי הרווחה או החינוך מעורב או יודע על המצב של בנך? מה לגבי עבודה מהבית? עבודה בחצי משרה? מה לגבי להביא מישהו שישגיח על הילד בזמן שאת עובדת? איפה האב נמצא בכל הסיפור? יש כל כך הרבה אפשרויות ... אני אמתין לתשובות שלך כדי לנסות לעזור בהמשך. בקשר לדפי החשבון אם עדיין אין לך חשבון נפרד משמע את מקיימת חשבון משותף עם בעלך. זה החשבון אותו תצטרכי להציג לביטוח הלאומי. או שתפתחי חשבון חדש ותחכי שלושה חודשים עד שתפני אליהם. בכל מקרה, אם יש חסכונות או הכנסות אחרות (גם משחבונות אחרים בהם את רשומה) תצטרכי להצהיר עליהם.

s h o o s h a

New member
חינוך במסגרת החינוך המיוחד והבטחת הכנסה

ראשית, ישנם מספיק ארגונים ברחבי הארץ [שכן איננו יודעים לאיזה אזור את משתייכת] שיוכלו לסייע לך בשילוב בנך במסגרת שיוכל להשתלב בה בדרך הטובה ביותר ויאפשר לך לצאת ולעבוד ולנהל חיים נורמאליים. מצרפת אתר ובו מאגר מידע להורים ולמשפחות לילדים עם צרכים מיוחדים. שנית- לקבלת קצבה מהביטוח הלאומי, אם הנך נדרשת לתדפיסי חשבון הבנק הרי שצטרכי להציג בפניהם את אלו המשותפים לך ולבן זוגך כדי שיוכלו לראות כי אין בהם כל הכנסה מעבודה שנוגעת אליך. תדפיסי הבנק יוכיחו כי את מתקיימת 'בזכות' בן זוגך ואחרי שתיפרדו וייקבעו לך דמי מזונות עבור הילדים, תהיה זו הכנסתך בלבד. תוכלי גם לדאוג להציג בפני הביטוח הלאומי אישור מאת בנק ישראל כי אין על שמך כל חשובנות בנק אחרים! אישורים אלו חייבים לבוא בצמוד לאישור מאת הרשות המטפלת [ביה"ד הרבני או ביה"ד לעניני משפחה} כי אכן מתנהל תיק גירושין על שמכם. במידה ותרצי לפתוח חשבון בנק כבר עכשיו ולהפריד חשבונך מזה של בן זוגך, תוכלי לעשות זאת ואת האישור, החתום על ידי הבנק, תוכלי להגיש לביטוח הלאומי ובכך גם לבקש כי העברת על קצבה בעתיד [אם תאושר לך] תועבר לחשובנך הפרטי ולא המשותף. ולמרות המצב שאת מתארת, ראוי מאד וחיוני ביותר כי תמצאי לך מקור פרנסה כי מקצבת הבטחת הכנסה וקצבת מזונות וילדים לא ממש תוכלי לשרוד. משפחות רבות, ביניהן גם כאלו שהנם הורים לילדים בעלי צרכים מיוחדים,מוצאים עבודה תובענית פחות [חצי משרה, רק יומיים או שלושה בשבוע] וזאת גם כדי להגדיל את ההכנסות וגם כדי לתת מנוחה לנפש ולנשמה. הרבה בהצלחה לך בעתיד, שוש

למעלה