הגשת תביעה נגד דואר ישראל

Amir1234A

New member
הגשת תביעה נגד דואר ישראל

שלום לחברי הפורום היקרים.
לפני כחודש הזמנתי מוצר דרך איביי,לאחר כשבועיים קיבלתי את הפתק בדואר המעיד על הגעתה של החבילה,
כאשר ניגשתי לסניף לקחת את המשלוח הרגשתי שהאריזה ריקה ולאחר שפתחתי אותה,התברר שאכן הדבר היה כך,החבילה הייתה ריקה פרט לניילונים שהיו אמורים להגן על המוצר,אותה החבילה התקבלה ע"י פקידה א' (שם בדוי).
כאשר פניתי לסניף קיבלתי דו"ח נזק מפקידה נחמדה,פקידה ב' (שם בדוי),אך בגלל שכתב היד של המוכר לא היה לי ברור והיה חסר את מספרו בשביל הפרטים,ניגשתי לביתי עם הדו"ח וביררתי את הפרטים אימו והודעתי לו על מצב החבילה,בנוסף לכך הוא הגיש בקשה לחקירה מהצד שלו דרך הדואר בארצו.
לאחר מכן חזרתי לסניף הדואר וביקשתי דו"ח נזק חדש מכיוון שהטופס הקודם אבד,הפעם טיפלה פקידה א' בנושא,לאחר שביקשתי דו"ח נזק במפורש קיבלתי דו"ח אחר,לאחר שציינתי שזה לא הדו"ח המתאים היא שאלה על המקרה וציינה שפקידה ב' תעזור לי,בינתיים העמידה אותי בצד בזמן שהמשיכה לקבל לקוחות,לאחר כ-10 דק' של המתנה,שאלתי לגבי הדו"ח,ונראה כי רק אז נזכרה לבקש אותו מפקידה ב'.
מילאתי את הדו"ח,לא קיבלתי העתק,אך המשכתי בציפייה שיטופל,לאחר שבועיים פניתי למוקד פניות הציבור של דואר ישראל בטלאפון ונמסר לי מאדם שנשמע דיי מפוקפק (שאל אותי בתחילת השיחה: "אבל אתה לא זה שאסף את החבילה,נכון?",אך החליף נושא ישר,כאשר לא מסרתי אפילו את שמי בנוסף לכך שזה דואר רשום),שהדבר היחידי שאפשר לעשות הוא לשלוח אימייל לאחראי על המחלקה המטפלת בנושאים אלו,אדם זה מסר לי גם את שמה של הפקידה ממנה קיבלתי את החבילה (אותה אחת שגם דרכה הגשתי את הדו"ח).
לאחר שלושה ימים פניתי שוב למוקד פניות הציבור,ומשם נמסר לי שלא הוגש בכלל דו"ח,הבחורה שהפעם ענתה לי הגישה פנייה בעצמה.
יום למחרת התקשר אליי אדם שהציג את עצמו כנציג של דואר ישראל,ממנו נמסר לי שלא ניתן לעשות דבר בעניין,שהוא לא יכול לבדוק האם מדובר בגניבה ושאני אמור לפנות לאדם שממנו הזמנתי את המוצר בטענה שזה לא מהנושאים בהם הם מטפלים.
השאלה היא מה ניתן לעשות במקרה כזה?,האם ניתן להגיש תביעה?,והאם פרט לפיצויים מאחד הצדדים,האם יש משהו שניתן לעשות על מנת לקבל את המוצר בחזרה?.
תודה רבה לעונים והמשך יום נעים.

לגבי לקבל אתה מוצר חזרה - אין לי מושג. זו לא

שאלה משפטית ממש

יש לך העתקים של כל הדו"חות שמילאת?

Amir1234A

New member
חלקית

כמו שציינתי,על הדו"ח הראשון שהגשתי דרך פקידה בסניף לא קיבלתי העתק.
על הדוח השני שהוגש דרך פניות הציבור בטלאפון קיבלתי מספר דו"ח

התכוונתי האם מאז ניסית לקבל העתקים של

הפניות, אבל אני מבין מהתשובה שלא.

כשקיבלת את האריזה - היא הייתה סגורה? האם יכול להיות שאותו מוכר פשוט שלח חבילה ריקה?

למעלה