הגשת תביעה קטנה

limori771

New member
הגשת תביעה קטנה

אסף שלום רב,
בדצמבר נזקקתי לבעל מקצוע בהחלפת פרגולה בביתי ואחרי תלאות ומסע ייסורים בוצעה העבודה בצורה מאוד לא מקצועית ולא לפי התנאים שהוסכמו(לפני חודש ביקשתי שיבוא לראות את העבודה ואמרתי שאם לא יגיע עד ליום מסוים אגיש תביעה, והוא לא הגיע), האם מקובל להעביר לצורך גובה הפיצויים שאני דורשת הצעת מחיר מבעל מקצוע אחר שארצה להעסיק+בתקופה זו הייתי מובטלת אבל בפעמים שהודיע בעל המקצוע כי הוא מתכנן להגיע ביטלתי שיעורים פרטיים שהייתי אמורה לערוך, האם אני יכולה להוסיף עלויות אלה כאובדן הכנסה שקרתה לצורך כך? האם יש צורך בתמונות שמגבות את הטענות? או שמא מספיקות הטענות לעבודה רשלנית? אני אוספת תיעוד של שיחות טלפון, האם שווה את הטרחה או שאוכל לציין את מספר הפעמים שהבטיח שיגיע ולא הגיע? מנסיונך-מה אורך מכתב שמישהו יקרא? לתמצת ל-2 עמודים ? כי קרו כל כך הרבה דברים הזויים בעבודה הרשלנית הזאת..
מצטערת אם ההודעה מלאה בשאלות/טענות/שאר ירקות
תודה רבה! לימור

תשובות:

1. הצעת מחיר זה חשוב ונחוץ מאוד. אפילו שתיים. בכתב כמובן.

2. ניתן לתבוע על נזקים עקיפים ועוגמת נפש. ראי את המאמר שלי כאן.

3. תמונות - בוודאי! חשוב מאוד. ובאיכות גבוהה. ולהביא אותן לדיון מודפסות בצבע, כי בסריקה במחשב של ביהמ"ש כמעט לא רואים כלום, והשופט ייתקשה להבין מה הבעייה.

4. שיחות טלפון - תצייני את מספר הפעמים, תגידי שיש לך רישום והוכחה, ותציגי אותם בדיון.

4. אורך התביעה - השופט ייקרא את התביעה גם אם היא תהיה חמישה עמודים, אם היא תנוסח טוב, ובלי פרטים מיותרים שחוזרים על עצמם. בעיני אורך אידיאלי לכתב תביעה הוא 2-3 עמודים. אם כי, כבר הגשנו תביעות גם של 7-8 עמודים. כל עוד מה שכתוב הינו רלוונטי ונחוץ להבנת התמונה - לכתוב את זה.

אסף.

התגובה של עו"ד ענת

ענת היא השותפה שלי למשרד. נכתב בטעות מהיוזר שלה

limori771

New member
תודה רבה!

על התשובות הממצות, האם ישנה תבנית מסוימת להגשת תביעה מסוג זה?
ושוב תודה רבה, לימור

limori771

New member
שלחתי לך מייל באותו היום...

יש לך אולי אפשרות להעביר לי כתב תביעה לדוגמא למייל: [email protected]

תודה רבה והמשך יום טוב,
לימור

למעלה