הגשת תביעה קטנה

mrngin

New member
הגשת תביעה קטנה

שלום,
מספר שאלות בנושא הגשת תביעה בבימ"ש לתביעות קטנות

1. אני עובד כ-פרילנסר, רשום ברשויות המס כ- עוסק מורשה ומספק שרותי ייעוץ שונים,
סיפקתי שרות (טופס הזמנת שרות חתום מהלקוח נמצא בידיי), האם אני יכול לתבוע בבימ"ש לתביעות קטנות
בגין אי קבלת מלוא התשלום בגין השרות שסיפקתי במלואו (קיבלתי רק את המקדמה של 10% מהתשלום שסוכם ונחתם עליו, וסיפקתי 100% מהשרות )

2. את השרות הנ"ל סיפקתי לחברה בע"מ, חברה פרטית ש-100% ממניותיה מוחזקות בידי מזמין השרות, שהוא הבעלים והמנהל, הוא חתום בשמו על הזמנת השרות + חותמת גומי של החברה בע"מ,
האם אני תובע את מזמין השרות כ-איש פרטי או את ה-חברה בעמ או את שניהם במקביל ?

תודה מראש על תשובות וסיוע בנושא,

mrngin

New member
שאלת המשך

לשם הדוגמה, אם אני תובע בגין חוב של 1,000 שח + מעמ, אשר הייתי מוציא בגינו (אילו שולם) חשבונית מס על סך 1,170 שח לפי מעמ של 17%,
איזה סכום אני תובע באמצעות בית משפט ? 1,000 שח או 1,170 ?
אם הנתבע ישלם את הכסף לאחר פסק דין, האם אני צריך לתת לו חשבונית מס או שזה תשלום לפי קביעת בימ"ש ואז אין על זה מע"מ ?
האם סכום שייפסק לטובתי, באם ייפסק, נחשב לי כהכנסה לצרכי מס ולצרכי תשלומי מעמ וביטוח לאומי ?

אתה תובע את המע"מ ומשלם את המע"מ, ומדווח על

זה כהכנסה.

מה שלא הכנסה - זה ה"מסביב". עוגמת נפש, טרטור, טרחה, בזבוז זמן וכו'.

תשובות

1. אתה יכול לתבוע בתבעה קטנה. מי אינו יכול לתבוע זה תגיד רשום (עמותה / חברה / אגודה שיתופית וכו'), או מי שהוא עובד, קרי שמתקיימים יחסי עבודה.

2. בעיקרון תובעים את החברה, שכן הוא מוגנת מאחורי מסך ההתאגדות. ניתן לתבוע את הבעלים באופן אישי. לשם כך צריך להראות כמה תנאים מצטברים לביהמ"ש.

מומלץ במקרה כזה להיוועץ בעו"ד באופן מסודר, אחרת התביעה לך פשוט תידחה.

אסף.

mrngin

New member
חברה בעמ / בעלים

1. תודה על התשובות המפורטות.
2. לגבי הנושא ששאלתי האם אני תובע את הבעלים את את החברה בעמ, הבנתי שאני צריך לתבוע את החברה בע"מ, אחרת כתבת לי שתביעתי עלולה פשוט להידחות.
האם ניתן ו/או האם כדאי ,לתבוע את שניהם ? [את החברה בע"מ ואת הבעלים] ולתת לכבוד ביהמ"ש להחליט את מי לחייב או שגם אז תביעתי עלולה להיפסל ?
3. כמה מקובל לתבוע בגין ה"עוגמת נפש / טירחה / טירטור" אם סכום התביעה "נטו" הוא 6,500 שח. בזבזתי זמן רב מאד בנסיונות לגבות את החוב, אבל אני לא רוצה שביהמ"ש יחשוב חלילה שאני "גרידי" בתביעת ההוצאות.
תודה מראש לסיוע בתשובות

אפשר לתבוע את הבעלים, אבל רק במקרים

מאוד מסוימים. כדי לדעת אם אתה יכול לתבוע את הבעלים או לא, רצוי להיוועץ בעו"ד. אם אתה לא בטוח, אתה יכול לתבוע את שניהם, ולתת לביהמ"ש להחליט. לרוב מספיק לתבוע את החברה לבדה.

לגבי חישוב פיצויים בגין עוגמת נפש, ראה את המאמר שלי.

אסף

למעלה