הגשת תביעת ספאם ב- SMS

דובי2

New member
הגשת תביעת ספאם ב- SMS

האם עדיין יש דבר כזה, האם היו מקרים לאחרונה שתבעו ויצא מזה משהו טוב?

ובכלל אני מבקש לקבל יעוץ האם כדאי לתבוע כזה דבר.

תודה

הגשת תביעה לגבי ספאם

1. מבחינת החוק, אין הבדל הין הודעת דוא"ל למסרון.
2. החוק שריר וקיים ומוגשות תביעות והן נדונות בבתי המשפט.
3. באתר איגוד האינטרנט הישראלי קיים מאגר גדול של פסקי דין בנושא איסור משלוח מסרים פרסומיים ללא אישור.
4. לא כל ספאם אסור לפי החוק והדבר נדון פעמים רבות בפורום, לפני שאתה מגיש תביעה, תבדוק שהמסרים שנשלחו אליך אכן אסורים על פי החוק. (תבצע חיפוש בפורום).
5. כדאיות הגשת תביעה מתחלקת לשני דברים:
5.1 צריך לבדוק אם יש עילה משפטית, כי אם אין, מאד לא כדאי לתבוע. אני לא יכול לבדוק כי לא פרטת מה שלחו לך
5.2 אם יש לך עילה, נכנס הנושא האישי הסובייקטיבי. של כמה כדאי לך להשקיע (זמן, טרחה, אגרה, אולי יעוץ משפטי) לעומת כמה אתה יכול לקבל, שזה תלוי בכמה מסרונים שלחו לך, האם פעלת כדי להסיר את מספרך מרשימת ההפצה, ובנוסף, מה אתה מפסיד (שעות עבודה, הוצאות נסיעה). בוא נגיד שיש הבדל גדול מאד בין מישהו שקיבל שני מסרים למישהו שקיבל 50 מסרים, מבחינת הכדאיות.

דובי2

New member
המסרים מחברה שיתכן ונרשמתי בעבר, אינני זוכר

הענין הוא שהם שלחו לי במהלך ה24- שעות אחרונות למעלה מ-60 מסרים שזה בערך כל חצי שעה מסרון עם אותו מסר (שכביכול המנוי שלי נגמר וכו', ניסיתי לאתר אותם באינטרנט והאתר שלהם לא פעיל, לא מצאתי טלפון שלהם, ובמהלך הלילה זו היתה ממש הטרדה..

יש לציין שבשעות האחרונות זה פסק, השאלה אם יש בסיס לגשת לתביעה.

אולי הם יכולים לטעון שתקף את המערכת שלהם וירוס וכדו'.

לכאורה

הודעה שתקופת השירות הסתיימה לא נופלת בגדר ההודעות שהחוק אוסר לשלוח ללא קבלת אישור בכתב מהלקוח. אם במסר היה עידוד לרכוש תקופת שירות נוספת, המצב שונה.
המספר הרב של הודעות בפרק זמן קצר יכול אולי לבסס עילה אחרת (מטרד) אך מטרד היא עילה נזיקית רגילה שאין בצידה פיצוי ללא הוכחת נזק.

למעלה