הגשת תלונה על המשטרה

חדשה24

New member
הגשת תלונה על המשטרה

שלום. ברצוני להתייעץ היכן עדיף לי להגיש תלונה על המשטרה.
המקרה בקצרה: מכשיר האייפון של אחותי אבד. עובר אורח מצא אותו ושם אותו בתחנת המשטרה. אחרי שבועות של טרטורים מתחנת משטרה אחת לשנייה והפסדת ימי עבודה כתוצאה מכך המכשיר לא נמצא. הגשתי תלונה במחלקה לתלונות הציבור של המשטרה. אתמול, שנה וחצי אחרי המקרה קיבלנו מייל מאותה מחלקה שהמכשיר אבד כתוצאה מ"תפקוד לקוי" שני שוטרים. בשורה התחתונה, אין מה לעשות. לא קיבלנו שום זיכוי כספי או מכשיר אחר.

אחותי ויתרה כבר מזמן על האייפון אבל אני לא מוכנה לוותר, במיוחד מכיוון שהיא עדיין משלמת עליו!!

אני רוצה זיכוי כספי גם על המכשיר שעלה בזמנו 5004 ש"ח וגם על ימי העבודה שאחותי הפסידה (לפחות שבוע) בגלל הטרטורים של המשטרה.
שאלתי היא היכן כדאי להגיש תלונה. בבית משפט לתביעות קטנות או באמון הציבור? האם באמון הציבור יכולים לחייב את המשטרה לשלם פיצוי כספי?
אני גרה בדרום והבנתי שמכיוון שאני רוצה לתבוע תחנת משטרה מסויימת בירושלים אז התהליך חייב להתבצע בבית המשפט בירושלים, האם זה נכון?
תודה מראש

אמון הציבור לא מחייבים אף חד לעשות שום דבר.

הם לא בית מפט. את יכולה להגיש נגדם תביעה, וניתן לתבוע את המדינה (והמשטרה) תביעות קטנות.

אם זה קרה בירושלים, והנתבעת בירושלים - רצוי להגיש בירושלים. במקרים מסוימים אפשר להגיש גם במקומות אחרים. ראי כאן את כללי הסמכות המקומית.

למעלה