הדבקה

היי47

New member
הדבקה

אני התחסנתי,האם אני יכול להדביק בן משפחה שלי שלא התחסן במחלה זו?
תודה.

היא התכוונה לומר שהחיסון האוראלי (דרך הפה)

שהוא של וירוס חי מוחלש עלול להיות מדבק, והחיסון בזריקה (שהוא של וירוס מומת) לא.

פולספגן, לזה בדיוק התכוונתי (בשרשור אחר שהיה לא מזמן) שצריך להתחנן בפנייך למידע. את לא מנדבת אותו חלילה ביוזמתך כדי להיות ברורה עד הסוף. נכנס אדם חדש לפורום, את באמת חושבת שהוא שולט כמוך בקודים של החיסונים? למה לא לפרגן לו ולדבר איתו בשפת בני אדם?

פולספגן

New member
גם מה שכתבת אפשר להרחיב, כמו למשל לציין

שהמוחלש כרגע לא ניתן לארץ כל עוד לא הוכרז על מצב של מגיפה.

בשורה תחתונה, אין גבול לפירוט והואיל ואני עונה כאן בהתנדבות מלאה, אני בוחרת איך להשיב ואם יש שאלה ממוקדת, אני משיבה ותמיד שמחה להרחיב כאשר מבקשים.

תמיד אפשר להרחיב, אבל זו לא הנקודה

הנקודה היא להיות ברור מספיק כדי לתת מענה לשאלה בלי שהבן אדם יצטרך להתחנן להסבר.
למשל אם נכנס אדם חדש שלא מכיר את הז'רגון המקצועי לא לענות לו בקודים שהוא יצטרך לחפש איך לפענח או לבקש עוד הסבר.
אני כתבתי לו בצורה תמציתית את המידע שיאפשר לו לדעת איזה חיסון הוא קיבל גם בלי לחפש הלאה.
בבקשה אל תעמידי פני טיפשה, אני לא חושב שאת באמת לא מבינה את ההבדל.

גם אני כותב כאן בהתנדבות אבל אם כותבים, אז לפחות כמו שצריך, אחרת אין טעם. אני לא אענה לשואל חדש בשפה מקצועית או בקודים. כשאני מתייחס לכתבה מסוימת אני אתן קישור. זה עניין אלמנטרי של כתיבה בפורומים, לא מסובך, באמת. אבל אולי את נהנית להרגיש יודעת ונהנית שמתחננים אלייך לעוד מידע. אחרת אני באמת לא יכול להסביר את זה.

פולספגן

New member
מי שלא מבין את ה"קודים", יש לו 2 אפשרויות:-

1) לכתוב בגוגל את ה"קודים" וישר רואים את התשובה, אפילו מבלי להיכנס לקישורים.
2) לבקש הסבר.

2 הדברים לא מסורבלים ואף פעם אי אפשר לדעת כמה להרחיב ...

זו בדיוק הנקודה שלי: שאת נותנת לו לחפש

במקום לענות לו ישר תשובה שלא תצריך ממנו לחפש או לבקש ממך עוד הסבר. זה לא כל כך קשה, צריך רק לרצות...

פולספגן

New member
אתה אף פעם לא יכול לדעת את הרזוליציה של חוסר

הידע שלו, כי מהיכן הסקת שהוא יודע מה זה חיסון מוחלש ומומת?
אז, למה לא פרטת לו מה זה? הרי רוב האוכלוסיה לא יודעים מה זה.

בקיצור, אין לזה סוף ומכיוון שעומד בפניו אפשרות לחפש לבד או להמשיך לשאול, אז אני לא רואה כל בעיה.

אני יכול לדעת כשאני נותן די מידע שיקדם אותו

כשאדם שואל אם החיסון שהוא קיבל מדבק או לא, אני מניח הנחה סבירה שאם הוא חוסן בהיותו בהכרה, הוא יודע אם הוא קיבל את החיסון דרך הפה או בזריקה. לכן אני מניח שמידע על אופן מתן החיסון יענה על שאלתו, בשעה שהקודים של החיסון לא (אלא אם הוא כבר חקר את הנושא, ואם הוא חקר הוא כנראה כבר היה יודע לבד). היגיון בסיסי, יקירתי.

בסוגריים הוספתי הסבר למה, כדי שידע. מכיוון שהמילים "חי מוחלש" ו"מומת" הן מילים מוכרות בשפה העברית ואפשר להבין אותן גם בלי להיות מומחה לרפואה, ואלה לא קודים ידועים ליודעי דבר, הנחתי שהוא יבין גם אותן.

לא בקיצור ולא נעליים; יש לזה סוף. יש הנחות סבירות שאפשר להניח שאדם יודע וכאלה שלא. למשל כשאת זורקת עובדות בשרשור שעוסק בכתבה מסוימת והן לא מופיעות בכתבה, מי שקורא אותו לא ידע מאיפה לקחת אותן. או מקובל בפורומים שאם מתייחסים לכתבה אחרת לתת קישור אליה.

את כנראה לא רואה בעיה בלהמשיך לשאול אותך כי את נהנית ששואלים אותך עוד ועוד במקום לתת בתשובה אחת מידע בסיסי מספק. תהיי בריאה.

פולספגן

New member
תעשה סקר בין הורים לילדים בקירבת מגורך ותראה

אם הם יודעים מה המשמעות של חיסון מומת.
מצפה לך הפתעה ...

וואי וואי את קשה...

הרי כתבתי את המשמעות, ואני מצטט את עצמי עם הדגשות, למקרה שפספסת:
"החיסון האוראלי (דרך הפה) שהוא של וירוס חי מוחלש עלול להיות מדבק, והחיסון בזריקה (שהוא של וירוס מומת) לא."

לגבי "חי מוחלש" ו"מומת" שוב, אלה מילים בשפה העברית. לגמרי מילים רגילות. אני יוצא מתוך הנחה שאדם בוגר דובר עברית יצליח להבין ש"חי מוחלש" זה אומר "לא מת, אלא חי שהחלישו אותו" ו"מומת" זה אומר "מת, כי המיתו אותו". זה לגמרי עברית בסיסית.

את מתעקשת לנסות לעשות ממני מטומטם או להעמיד פני טיפשה ויודעת מה, נמאס לי להשתתף במשחק שלך. אני בספק אם את באמת לא מבינה, אבל גם אם נניח שכן, כנראה שזה לא יעזור אם אחזור על עצמי עד סוף העולם. יאללה, עברתי הלאה.

פולספגן

New member
כן, אני קשה כי אני ממוקדת וככה עובד המדע

אכן, " "מומת" זה אומר "מת, כי המיתו אותו" ", אך המשמעות בעברית היא שאם מת, אז הוא לא מתפקד, אז מה פתאום מכניסים את זה לגוף?
חוזרת על דבריי, רוב האוכלוסיה יבינו את זה בצורה הזאת, אז למה בחרת לא להרחיב?

פולספגן

New member
אגב, גם את הסטודנטים שלי, אני לא מאכילה בכפית

נותנת להםפ להשיב על שאלתם בעצמם תוך כדי דו-שייח.

אה, אז מכאן הבלבול!

גולשי הפורום אינם סטודנטים שלך, את לא בוחנת אותם ולא נותנת להם ציון בסוף הסמסטר.

כן, כשגולש מודאג נכנס לפורום כדי לוודא שהוא לא עלול להדביק אחרים, הוא מצפה להאכלה בכפית, כלומר הוא רוצה תשובה עניינית שתענה לו על השאלה, בלי לעשות מחקר מקיף (הרי אם היה רוצה לחקור לבד היה הולך וחוקר לבד). הוא לא על מילגת מחקר, הוא לא נכנס כדי לקבל ציון או להיבחן או השד יודע מה עובר לך בראש.

כעונים לבן אדם שרוצה לדעת עונים לו בצורה מניחת דעת. אם את לא מסוגלת לעשות זאת אני באמת לא מבין מה את עושה כאן, תחזרי לסטודנטים שלך ותחודי להם חידות. אנחנו לא סטודנטים שלך!

למעלה