הדבקות בקונדילומה

שאלה24

New member
הדבקות בקונדילומה

שלום, לחבר שלי צמחו יבלות שרופא העור איבחן כקונדילומה, וכ-4 שבועות הוא עובר צריבה בחנקן פעם בשבוע. כאשר גילינו את היבלות ישר הלכתי להבדק אצל רופאת הנשים. הבדיקה עצמה יצאה בסדר וגם בדיקת הPAP שנשלחה הגיעה עם תוצאות שליליות. כבר ביום הבדיקה ניגשתי לקבל את החיסון הראשון מתוך שלושה נגד וירוס הפפילומה. השאלה שלי היא כזו, האם אני צריכה לבצע בדיקות נוספות על מנת לאבחן אם אכן נדבקתי בוירוס? יתכן כי אני נושאת אותו ופשוט עוד לא הופיעו תסמינים? החיסון מחסן ב100 אחוז את ההידבקות בוירוס? ובמידה ונדבקתי האם הוא מרפא אותו? באיזה שלב במתן החיסון אני מוגנת מהידבקות? באיזה שלב אוכל לחזור לקיים יחסי מין עם החבר ללא אמצעי הגנה וללא חשש מהידבקות בוירוס? (שנינו עברנו בדיקות למחלות מין) אם לחבר יש את הוירוס ואני מחוסנת זה בסדר? מצטערת על כל השאלות, אודה לך ממש אם תעזור לי.

קונדילומה

כל עוד יש לו יבלות הוא מדבק. במקרים נדירים ניתן להדביק גם ללא יבלות וזה גם עונה על השאלה שאת נושאת ללא תסמינים וכן מתי לקיים יחסי מין. לגבי בדיקה, יש בדיקה שנקראת PCR שניתן לבצע על מנת לגלות את הנגיף. החיסון מחסן נגד הזנים העקריים, בעיקר המסרטנים אבל לא כולם לכן הוא לא מגן ב 100% מפני קונדילומה.

למעלה