הדבקת בד לייקרה לספוג

הדבקת בד לייקרה לספוג

על ראש מפוסל בספוג. איך כדאי להתחיל בהדבקת הבד, אם בפיסול יש אף בולט. איך אוכל לשמור על צורת השפתיים, קמטי הפנים, ושאר "מראין בישין" כה מאפיינים שעל הפנים המפוסלות לפרטי פרטים. איזה דבק מתאים ביותר לבד הלייקרה ולספוג? האם יש סוג אחר של בד, אשר יתאים יותר? השתמשתי בספריי דבק מגע. טיפ טיפה הסתבכתי. האם כדאי להוסיף תפרים או אפשר להסתפק רק בהדבקה. האם מומלץ לאפר באקריליק כמו בסדנת הקוף של דבי או ישנם חומרים מתאימים יותר. השעה כה מאוחרת, ראשי נשמט מסוחרר על הכר, אך ציפוי הבובה הנהדרת כרגע עבורי, הוא העיקר.

מממ...

אני מניחה שאת מדביקה בצד האחורי של הלייקרה כדי לשמור על הברק שלו מבחוץ... אם ככה- יש דבק לבדים בחנויות היצירה - בשפורפרת ואפשר לתקן בתפירה פה ושם. אבל אני הייתי מנסה גם עם דבק לבן. את יכולה אולי להדביק בכמה שלבים כך שאיפה שהחלקים מתחברים לא יראו כי תדביקי שם שיער וכו' בשלב מאוחר יותר. או אם לא אכפת לך "להרוס" את הברק של הלייקרה כי תצבעי עליו גם ככה אחרי- אז תעבדי עליו עם המכחול ועם האצבעות (כמו שמחליקים בעיסת נייר...) ואז את נכנסת לכל קמט...

את יכולה לצלם ולהעלות תמונה....

בכללי אף מאוד בולט אני מדביקה בד ותופרת ופרצוף לחוד מדביקה בד ,לאחר מכן מחברת את שניהם. אם פסלת היטב את השפתיים לחיים תוכלי למרוח דבק מגע ולהדביק בד נמתח [הלייקרה דק מאוד ויראו את הגזירה של הספוג. עדיף בד מגבת נמתח [אני משתמשת באוברולים של תינוקות הם נמתחים יפה על הפנים ונצבעים בקלות. דבק מגע הוא הדבק האידיאלי לספוג !!! המריחה תהיה אחידה ולחכות ליבוש קל [אם הדבק רטוב יווצרו כתמים על ציפוי הבד שלא יעלמו] להדביק את הבד ע"י מתיחה וגזירת עודפים. ספריי דבק אני משתמשת גם לאזורים גדולים ,לתווי פנים עדיף דבק מגע או אז לא נוצרים בועות אויר במשך הזמן משיחרור הבד מהספוג.......ותחשבו על זה!
מומלץ מאוד לאפר באקריליק זה נותן יופי מיוחד לבובה. לפעמים הראשונות ניתן להסתפק בהדבקה חזקה ומבובה לבובה תוכלי להתאמן ולשכלל את שיטות עבודתך. העלי תמונה וננסה לעזור.
לילה טוב דבי

למעלה