הדבקת חתיכות נייר טואלט

ורדה 1

New member
הדבקת חתיכות נייר טואלט אני רוצה להדביק ריבועי נייר טואלט על בלון ליצירת קערה/טנא (באותה שיטה של רצועות נייר עיתון רק יותר קל לילדים). יש המלצות לגבי הדבק? האם למרוח על הבלון משהו לפני כן? או אולי לשים עליו ניילון נצמד? אשמח לכל טיפ. תודה,

למרוח משהו שומני על הבלון ווזלין, קרם ידיים, שמן כלשהו - ע"מ שהבלון יצא בקלות אח"כ. מתוך הנחה שהשימוש הוא בשני צידי הקערה, לא ממליצה על ניילון נצמד. מניסיון עם עיסת נייר הוא נצמד לעיסה וקשה להוציאו אח"כ. ממליצה למהול דבק פלסטי עם מעט מים כדי ליצור מרקם דליל יותר (כמו של קרם פנים, לא דליל מדי). (קיימת האופציה של דבק טפטים, אך קראתי איפשהו שיתכן והוא רעיל ולא מומלץ לילדים. עד שלא אברר סוגיה זו, לא אוכל להמליץ עליו לצערי).

ורדה 1

New member
תודה רבה גם אני שמעתי את העניין עם דבק טפטים. אנסה לברר את זה ואספר גם לך.

ורדה 1

New member
דיברתי עם חברה שמפיצה דבק כזה הם אמרו שהאזהרה "להרחיק מהישג ידם של ילדים" היא בשביל שילדים לא יגעו בזה ללא השגחה (יבלעו, יכניסו את האבקה לעיניים וכו'), אבל לעבוד עם הדבק אפשר עם ילדים בכל גיל.

../images/Emo45.gif אחרי שנמרחתי עם הדבק הזה כל כך הרבה פעמים, כדאי מאוד שהוא יהיה ידידותי למשתמש..../images/Emo8.gif

נילקי1

New member
דבק טפטים.... אוף כתבתי באריכות והכל נמחק לי אז הפעם בקצרה: בזמנו עשיתי מחקר קטן ברחבי הרשת על הדבקים הללו היות ואני עובדת הרבה עם איתם. (הבהרה אני לא כימאית ולא לוקחת אחריות על בריאותו של אף אחד אחר...אבל אותי אישית זה סיפק). לדבק טפטים יש שתי בעיות: 1. יש בתוכו חומר נגד פטריות ועובש הוא לא רעיל עבורנו אך מן הסתם לא עושה נפלאות לעור הידיים שלנו...../images/Emo26.gif הפתרון (שאני לא משתמשת בו כי לא נוח לי) לעבוד עם כפפות מנתחים. 2. במצבו הראשוני, כאבקה שמתפזרת מעט באויר, יש סכנת שאיפה לראות (זה כמובן נכון לגבי הרבה חומרי יצירה ופיסול שאנו משתמשים בהם). ../images/Emo26.gif הפתרון לתת לילדים רק דבק מוכן ומעורבב עם מים. וכמובן שהפתרון הקיצוני, והאפשרי בהחלט../images/Emo26.gif לעבוד רק עם דבק פלסטי מדולל במים - זה ממש מספיק זה רק פחות נעים למגע, ובמקרה של עיסה גרוסה פחות מאפשר גימור חלק.

למעלה