הדבקת טכסט בוורד

yairma1

New member
הדבקת טכסט בוורד

שלום לחברי הפורום
כשאני מעתיק חומר מהאינטרנט או ממקורות אחרים (PDF), קורה שהחומר מועתק באותו עיצוב כפי שהוא מוצג באינטרנט (שורות קצרות).
כך יוצא שההעתקה יוצרת בוורד שורות קצרות. כמו בדוגמה המצורפת.
ניסיתי לשלוט בכך על ידי הגדרת הדבקה ביוניקוד או הדבקה לתוך כתבן ואז העברה לוורד.
בחלק מהמקרים זה עוזר וברוב המקרים לא.
כך יוצא שאני צריך לעבור על קובץ וורד בן עשרות עמודים כדי לסדר שורה שורה כך שהטכסט יתפרס יפה על כל העמוד.

האם יש דרך לחסוך את זה ולהדביק ישירות בלי הרווחים
תודה לעונים
יאיר

אפשרות

העתקת טקסט מהאינטרנט מניבה, בד"כ, שני מצבים:
1) טקסט שבו כל שורה מסתיימת בסימן של הקשת 'אנטר' בסוף השורה
2) טקסט שבו כל שורה מסתיימת בסימן של הקשת 'שיפט+אנטר' בסוף כל שורה.
כדי לראות את הנ"ל, צריך להציג את כל הסימנים במסמך - ע"י הקשה על האייקון השמאלי ביותר בקבוצה 'פסקה' (בתפריט 'בית') - כשמתקרבים אל האייקון הזה רואים את הכיתוב 'הצג הכל'.
ההבדל בין אפשרות 1 ו-2 לעיל מוצג בתמונה 1 המצ"ב.
האפשרות לסידור "נורמלי" של הטקסט היא ביטול הסימונים האלה ע"י שימוש באפשרות 'החלפה' - כלומר, מחליפים את הסימן ב'כלום'.
תמונה מס' 2 המצ"ב - מדגימה את הדרך לביצוע ההחלפה.
שים לב: בטקסט שלך, רואים בבירור שמדובר בשתי פסקאות, ולכן הייתי מבצע את ההחלפה לכל פסקה בנפרד. אם תבחר את כל הטקסט כדי לבצע החלפה ב"מכה אחת" כל הטקסט יופיע כפסקה אחת ותצטרך לפצל אותו לפסקאות.
זאת האפשרות הכי טובה שאני מכיר.

yairma1

New member
ראשית, תודה על העזרה. שנית:

אצלי מדובר ב-"אנטר" (גם זה זהה לסימון שהצגת וגם הקשתי וראיתי מה הוא מסמן).
עקבתי אחר ההנחיות, אבל כאשר אני בוחר את "מעבר שורה ידני" (הוא מסמן ^l) - הוא רושם "לא נמצאו תוצאות" .
כך גם אם אני מסמן "סימון פיסקה" או אם אני לא מסמן אותה.
אגב, לא רשמתי, אבל אני עובד עם אופיס 2016 .
האם אני עושה משהו לא נכון.
שוב תודה על העזרה.
יאיר

בוא נבדוק שוב

משוה לא ברור לי - בקובץ שהעלית בהודעה המקורית שלך, יש אנטר בסוף כל שורה.
החלפה של 'סימן פסקה' ב'רווח' (ו'החלף הכל') מבטלת את האנטרים.
מה בדיוק קורא אצלך?

yairma1

New member
תודה על הסבלנות. מה שאני מקבל אצלי מוצג בקובץ המצורף.

ראשית, בעקבות הסיוע, אני יודע מה אני מחפש.
שנית, מה שאני מקבל זה הודעה שלא נמצאו מקרים להחלפה או אם אני מבקש החלפה של הכל - הוא מודיע שבוצעו 0 החלפות.
זה קורה גם אם אני מכניס רווח (בעזרת המקשר רווח), או משאיר ריק את החלון של "החלף ב....". (האם לרווח יש סימן מיוחד?)
את כל הניסויים הללו אני עושה על הקובץ ששלחתי כדוגמא לפורום שאני מבין שאצלך הוא כן מבצע את ההחלפה.
לכן בדקתי זאת על מחשב אחר - גם שם קיבלתי אותה תוצאה. מכאן אני מניח שזה משהו שאני עושה או הגדרה ששונה אצלי .
שוב תודה
יאיר

נסה את ההסבר שלהלן

עיין בתמונה המצ"ב:
לפי ההגדרות שב"חפש" הרי שוורד מחפש לא רק את מה שבתוך התיבה, אלא גם את כל התנאים שמפיעים במלבן 1.
כדי להעלים את ההגדרות שבמלבן 1 - בצע את ההסבר שב-2.

למעלה