הדבקת קרמיקה

• פותח הנושא shmar
  • פורסם בתאריך

shmar

New member
הדבקת קרמיקה

שלום, אני מעוניין לבצע שיפוץ בביתי ובין היתר להדביק אריחי פורצלן. האם נכון הדבר שבהדבקת אריחי קרמיקה/פורצלן, נוצרות לאחר שנים ספורות פטריות בחיבורים של האריחים ? אם אכן כך הדבר, איך ניתן למנוע זאת מבלי הצורך להסיר את המרצפות הקיימות ולשים את האריחים החדשים במקומם, פעולה הגורמת לבלגן הרבה יותר גדול מהדבקה. אם התשובה תהיה שהפטריה נוצרת ואין דרך למנוע אותה, אולי יהיה לי כדאי לשקול את הורדת המרצפות הקיימות - בצער רב. תודה שמעון.

מהיכן המידע שברשותך?

אשמח אם תפנה אותי למקור מקצועי שאמר לך זאת כי בשבילי זה חדש...לא שמעתי מאף לקוח שלי על בעייה כזאת, ואני נעזר בשיטת ההדבקה קרוב ל-7 שנים.

shmar

New member
תשובתי

גם לי הדבר נשמע מאוד תמוה מאחר ושיטת ההדבקה לא נוצרה אתמול או שלשום ואם כך סימן שהיא הוכיחה את עצמה. ל"מקור המקצועי" שלי ידוע על מקרה של פטריה כנראה בגלל סיבה אחרת לגמרי או שהוא ....סתם קשקשן תשובתך שמחה אותי מאוד תודה רבה רבה

גם אצלינו קבלן השיפוצים לא מתכוון

להרים את הריצוף הקיים אלא רק להחליף את הצנרת ואת הבלטות ב"קו" של הצינורות, ולהדביק מעל את הריצוף שיהיה גרניט פורצלן. לא נאמר לי דבר על פיטריות (ובתור היסטרית מפיטריות אני מביטחה לך שלא הייתי עושה את זה...)

שימי :-)

New member
יש בזה משהו...

אם נעשתה הדבקת קרמיקה על ריצוף קיים ולא בוצעה מריחת רובה בחריצים שבין אריחי הקרמיקה אזיי.. בעת שטיפה יחלחלו מים אל מתחת לקרמיקה ומכיון שאין למים לאן ללכת הם יצטברו וישארו שם... דבר שעלול לגרום להצטברות עובש בחריצים אך אם תעשה מריכת רובה בצורה מקצועית אין סיבה שהמים יחלחלו

אתי@

New member
לא למרוח רובה זה לעשות חצי עבודה../images/Emo70.gif

ממתי מדביקים אריחים ולא מורחים רובה

פנתרון

New member
אין סיבה לטריות..

המקרה ששמעת עליו הוא מאוד נדיר והוא נוצר מכמה סיבות שהצירוף שלהם יכול לפעמים ליצור את הפטריות . מה שקרה בהדבקה שנוצר פטריות זה שהקבלן שעשה את העבודה לא ניקה את המרצפות לפני ההדבקה ,ושכנראה המרצפות היו ישנות וספוגות לחות ,וכנראה מדובר גם באיזור לח ,והקבלן לא שם לב ולא התחשב בנתונים בשטח, ובנוסף לזה הרובה (אם הוא מרח בכלל )לא היתה מושלמת . מה שאני עושה בכל מצב של הדבקה (שזה מומלץ מאוד)זה קודם ניקוי של פני השטח ,ושטיפה של השטח באקונומיקה ,ולאחר מכן אני מתחיל בהדבקה ,וכמובן שהפיניש ברובה חייב להיות מושלם כי זה הגימור שרואים בסוף. כמובן שחייבים לחכות בכל שלב זמן מספיק בשביל הייבוש המוחלט ,ואז ממשיכים הלאה ...

פנתרון

New member
מה שיכול להיות.

מה שיכול להיות ממי ששמעת שיצאו פטריות זה אריחים שעל הקירות של האמבטיה ,שבלי קשר לעבודת ההדבקה של האריחים בחדר האמבטיה נוצר לפעמים עובש ורטיבות מחילופי האויר (חם וקר) על הקירות .וגם אם זה קורה ,אז,מנקים את הקירות באקונומיקה ובמים , או ,שיש היום חומרים של ´יעקובי´ שמסירים עובש מהאמבטיה.

vhp

New member
הדבקות ופטריות

רצוי היה לפני ההדבקה להרים מספר בלטות ולבדוק אם אין חול רטוב או לח מתחתם. . . למשל על חדר של 12-14 מ"ר מרימים 3-4 מרצפות מקצוות שונות של החדר... אם החול לא לח אז מחזירים את המרצפות. . . רצוי להרים מרצפות באזור של חיבורי קו מים מתחת לריצוף (במידה ויודעים היכן עוברים המים). .. אזורים כאלו הם נק´ טורפה ללחות (משמע פטריות וכתמים שחורים כתוצאה של לחות)... יתכן מאד שאפילו הקירות ספוגים בלחות או מים ועם השנים האריחים החדשים יונקים לחות מהקירות (כי המרצפות מלמטה אטומות ללחות יוצאת ולפעולת אידוי) ומראים כתמים שחורים או ירוקים או כל דבר שדומה לפטרת .....

למעלה