הדברה בטוחה עשה זאת בעצמך

דובב

New member
הדברה בטוחה עשה זאת בעצמך

למי שסובל מכנימות עלה אקריות וחוליים אחרים ישנם שני מתכונים שבהם אני משתמש להדברה שני המתכונים הללו בטוחים לשימוש ולא רעילים כלל ומתאימים לדעתי(אני חוזר לדעתי!!!) גם לצמחי מאכל: נגד כנימות עלים מכל הסוגים* --אני משרה שתי סיגריות בחצי ליטר כהל נקי (כהל ניתן לקנות בבית מרקחת סיגריות פשוט גונבים מהמעשן הקרוב ביותר:)) הניקוטין מומס בכהל וידוע כרעלן טיבעי מצויין נגד חרקים הכהל משמש כממס טוב שלו וגם עוזר בביקוע והרס של שכבות המגן של הכנימות הממוגנות ומאפשר לניקוטין לפגוע במזיק עצמו- התמיסה מוכנה כאשר הכהל הופך חום אדמדם אז מסננים אותה דרך נייר סינון או בד ואפשר לרסס נגד כנימות ובמיוחד אקריות ופטריות אני יוצר אבקה שעשויה משליש אבקת גופרית שליש אבקת טאלק ושליש אבקת גבס- את התרכובת הזו ניתן לפזר כמו שהיא אך היא פועלת טוב יותר במידה והיא מפוזרת על צמח שרוסס קודם במים חוץ מהעובדה שהאבקה בטוחה לשימוש המרכיבים שלה שנשתפים משך הזמן הם גם דשנים טובים לצמחים - האבקה חסרת ריח ואינרטית לגמרי כאמור מומלץ להשתמש אבל באחריות המשתמש בלבד!!!!- אצלי זה עובד נהדר אבל אינני מוכן לקחת אחריות על שום נזק שיגרם לצמח זה או אחר משימוש לא נכון בתערובות האלה

שקדי

New member
הדברה נהדרת נוספת..........

היא מה שהולך ליפול עלינו בסוף השבוע הזה כלומר כמה ימים של שרב כבד כנימות עלה רבות ובעיקר הכנימה הצהובה של הפקאן לא עומדות בחום הזה ומתיבשות טוטאל מי שלא ריסס נגדן עד היום שיתאפק עוד קצת בתקוה שאנחנו וצמחי הבית שלנו נשרוד...............

לארי

New member
../images/Emo13.gif הכנימה הצהובה של הפקאן?? שקדי,

אתה יכול לארגן לנו תמונה שלה?

שקדי

New member
מי שיש לו את הכנימה לארי.........

לא צריך תמונות זוהי כנימה צהובה שבבגרותה היא מכונפת והיא מפרישה כמות אדירה של חומר דביק ומעצבן שנקרא טל דבש על טל הדבש צומחת פטריה הנקראת פיחת שבהתקפות קשות משחירה לגמרי את העץ ואת כל הסביבה הקרובה ואם העץ גדל מעל מרפסת או מדרגות בית זהו מטרד מאד לא נעים אני אחפש איפשהו תמונה עבורכם........................

Joe3

New member
האם זה נכון שלשום אין מזיקים כלל?

ומה לגבי תכשירים המבוססים עליו?

שקדי

New member
טעות .......לשום יש מזיקים קשים

אני יודע שלפני נעיצת שיני השום באדמה טובלים אותן בטמיק שזהו רעל מהקטלנים ביותר אחרת אפשר להגיע לחיסול כמעט מלא של השדה.............

דובב

New member
יש משפט יסוד שמתקיים בטבע והוא:

" אם יש משהו לאכול יש תמיד מי שיאכל אותו" אפילו לצמחים הרעילים ביותר יש אויבים שום לא שונה מהם

למעלה