הדברה מיוחדת

הילית111

New member
הדברה מיוחדת

שלום לכולם ושבת שלום... אנו עדיין בדירה השכורה (אבל גם אופטימיים יתכן בכל זאת שנעבור ) כבר כ 5 שנים בדירה ארונות מטבח ישנים בני 25 שנה להערכתי... לפני כשלוש שנים בגלל שנתקלתי בתדירות גבוהה בגוקים קטנים כאלו בארונות המטבח הזמנתי אדם שעשה לי הדברה מיוחדת. זו הדברה נגד מה שקרוי תיקן גרמני.כך הוסבר לי הוא שם לי מין פירורים כאלו בכל מיני מקומות במטבח ובארונות המטבח וזה עזר הוא הסביר לי שהגוקים אוכלים את זה ומתים או משהו דומה לא רוצה להכנס ליותר מדי פרטים דוחים...במיוחד לא לפני השבת הוא אמר לי שהגוק הזה יכול לבוא מבחוץ עם קרטון של סופר אפילו. אני רק אציין שאלו ארונות מטבח מעץ ישנים ואני מקפידה באדיקות שמה שיש בארונות סגור הרמטית ובכלל את רוב המזון אני שמה במקרר. ובמיוחד בקיץ.אפילו מבחינתי שקית בייגלה שנפתחה ולא הסתימה אני שמה במקרר. על כל פנים ההדברה הזו שעשיתי לפני שלוש שנים עזרה. למרות שהיא לא הייתה זולה 300 שח בזמנו מחיר שאני יודעת שגובים על הדברה מלאה של דירה שלושה חדרים. לאחרונה אני שוב רואה את הגוקים הקטנים האלו בארונות (תמיד מתים ותמיד בקצה של המגירה או המדף ) ואני חושבת להזמין אותו שוב. אגב פעם קודמת הוא בא שם את החומר ממש ענין של חמש דקות וזהו. למחרת ובימים הבאים כל יום מצאתי גוויות עד שכבר אחרי מספר ימים ולמשך תקופה מאוד ארוכה לא מצאתי כלום. סהכ הייתי מרוצה על כל פנים יצרתי קשר עם אותו אדם ( אני לא אציין את שמו למרות שהוא מוכר אבל גם אם הוא יקרא את השאלה אין לי בעיה סהכ אני מתיעצת ולא אומרת עליו שום דבר רע ... ) שבעבר עשה לי את ההדברה על מנת לעשות את הטיפול הזה שוב בארונות מטבח להפתעתי הוא אמר לי שזה עולה 500 ש"ח ....הייתי די מופתעת ,בסכום כזה אפשר להדביר דירה שלמה ולהישאר עם עודף. וזה נשמע לי מחיר מופרך קצת במיוחד שלפני שנתים שילמתי שלוש מאות שקלים... לא מכירה הרבה אנשים שהשכר שלהם ככה עלה באחוזים בשנתיים..... אגב בעל הדירה שלנו לא מוכן להשתתף בהוצאה הזו כך שהכל עלינו.צפוי ...וזאת בהנחה שנישאר.. השאלה האם לפנות לעוד מדבירים ? השאלה האם את ההדברה המיוחדת הזו עושים מדבירים נוספים ? הוא אומר שההדברה שלו "ירוקה" לא מבינה מה זה בדיוק אומר. אני אדגיש עוד נקודה שאני בהריון מתקדם והדברה בכל הבית אני לא מעונינת לעשות בשום אופן ראשית בגלל שאין צורך ועד הבית עושה כל שנה הדברה בבורות הביוב וזה עוזר מעבר לזה אני מקפידה על סגירת פתחי הניקוז בערב עם מכסים לבנים כאלו אטומים לגמרי וגם מכסה האסלה אני סוגרת וגם כשמחשיך סוגרת חלונות כי אין לי רשתות ובסך הכל כל האמצעים האלו טפו טפו הביאו לכך שזה נדיר שאני רואה גוק בבית וגם אני מקפידה על סדר וזורקת בלי לחשוב פעמיים דברים שאנו לא משתמשים אז סהכ הציוד שלנו בבית די דליל . ונקי כמובן. בנוסף, פעם פעם עשיתי הדברה בכל הבית לפני הרבה שנים כשגרתי בדירה חדשה כמעט לגמרי והיה לי שם המון גוקים במשך המון זמן פשוט נורא אז אני לא רוצה לחזור על הסרט הזה. וזה היה דירה חדשה כמעט ולא רוצה לחשוב מה קורה בדירות ישנות. תודה מראש למי שעונה. ועוד אנקדוטה ....אמרתי לאותו מדביר שיתכן שאנו נצא מהדירה ונעבור לדירה אחרת אז אתן לו תשובה עוד מעט ומה הוא אמר לי ? "תראי זה לא משנה כי גם אם תעברי את תעבירי את הגוקים האלו לדירה אחרת" האמת לא ידעתי אם הוא צוחק עלי או מה? איך בדיוק אני אעביר אותם מה אני מעבירה לדירה חדשה את ארונות המטבח המתפוררים ? או אולי אני אעביר אותם על הבגדים שלי ? האמת הזוי ברמות (וקצת מצחיק ) אבל אולי יש משהו שאני לא מבינה והמדבירים המקצועיים כן ? תודה לכולם שבת נעימה

קימי3

New member
עונה

תשמעי אני חייבת לספר לך, במקום שאני עובדת בו יש בעיית ג'וקים וגם הם קטנים שום הדברה לא עוזרת נגדם עכשיו כשקראתי את ההודעה שלך קלטתי שאולי זה אותו סוג אז קודם כל אשמח לקבל קצת מידע-מי עושה הדברה מסוג זה, כלומר, יש את אותו אדם שאת מכירה ואולי את מכירה גם אחרים? בעיקרון אני אומרת מניסיון רע ומר עם הג'וקים האלה-אם מצאת משהו שעובד...שווה כל שקל אני בכל מקרה אשמח לפרטים... תודה יעל

הילית111

New member
תשלחי לי מסר

הגוקים זה במטבח בעבודה שלך? כי אני נתקלתי בהם רק בארונות מטבח

משה מ3

New member
כל מדביר מקצועי יכול לפתור את הבעיה במטבח ללא

רסוס וללא חשש בעזרת ג'ל.........

הילית,

אני לא מאמינה שאני עונה לך על כך, ויותר מכך, אני לא מאמינה שאני עומדת לספר לך שהוא...צדק.(!) גם לנו היתה כזו בעיה... הם מגיעים מהביוב. כך אמר המדביר... ההדברה עזרה רק למשך הקיץ...בחורף, הגשם, החזיר אותם לביובים... לא מזמן, רכשנו לילדים שלנו, ספר. "מדריך חרקים". כתוב שם, על תיקן מזרחי דווקא. השחור... מספרים שם שהם מתעופפים לעיתים לתוך הבתים, מסתתרים בתוך ארונות, בין ספרים, בין ניירת...מצמרר. תאמיני או לא... הם נעזרים בנו, האנשים, כדי לעבור ממקום למקום...! בתיקים ...בקרטונים...בספרים...הם מסתתרים שם. והם ניזונים מהכל כמעט... בעיקר מהצומח... (בשביל להיפתר מהם צריך להדביר - את מערכת הביוב של הבניין. רק זה יעזור...)

הילית111

New member
אבל הם מדבירים בבורות הביוב כל שנה כמו שעון

וזה מעולה ברור שאם משאירים את כל החלונות פתוחים הם באים מבחוץ הגדולים לא התכונתי לגדולים התכונתי לקטנים ולא נתקלתי בשום מקום בבית בגוקים חוץ מהקטנים האלו במגירות המטבח תודה על תגובתך בכל מקרה

משה מ3

New member
אתם מתבלבלים שני תיקנים נפוצים בארץ..

האמריקאי חי בבורות הביוב בעיקר..חום בבגרות מגיע ל4/5 סמ'. וידידנו הגרמני תיקן קטן וג'ינג'י עד גודל סמ' ופחות כנפים מנוונות חי בעיקר במטבח בארונות ובתוך מוצרי החשמל..בשנים האחרונות מתרבה מאווד בבתים. בהצלחה.

הילית111

New member
תראה אני לא התבלבלתי

אני יודעת שזהתיקן גרמני אבל הנקודה היא שאם פה ושם אני רואה אותו בארונות מטבח הם מתים אזו אולי ההדברה עובדת

לנו היו תיקנים גרמניים במטבח

אומנם לא מטבח ישן (אלא מקבלן) ואנחנו גרים בקומה 8 עם רשתות על כל החלונות, אבל כאמור, כפי שאמר לך הם יכולים להגיע עם קופסא מהסופר. בכל מקרה, גם אני שקלתי לקחת את ההדברה של הג'ל, ואכן היא מאוד יקרה, בסופו של דבר (לאחר שבלבלתי במח להרבה מאוד מדבירים) בחרתי חברה גדולה עם אבא ואמא מאחוריה , הגיע מדביר מאוד מאוד מאוד חביב (שגם עליו התעלקתי בשאלות...והוא ענה לי על כולן) ריסס את המטבח והסלון ב 5 דקות ובא לציון גואל. יש לי ילדים ולכן לא עשיתי הדברה בחדרים (טפו טפו הכל בסדר). כבר הגענו למצב שהקטנה הייתה רוצה ג'וק , לוקחת נעל ורצה אחריו להרוג אותו. בכל מקרה, מה שאני רוצה לכתוב זה שעשינו הדברה "רגילה" (הכל היום אגב מבוסס על חומרים ידודיתיים לסביבה (ובגלל זה אגב, לקחתי חברה גדולה) והכל היה בסדר (אומנם הרצפה קצת דביקה כמה ימים ואף אחד לא העז להתסובב פה יחף בשלושה ימים אחרי) אבל הכל בסדר. חייבים הדברה, הם לא נעלמים לבד.

סימה53

New member
500 ש"ח זה המחיר שגם לי דרשו

אצלי המטבח לא ישן ויש לי את המגעילים האלה שנה שעברה הייתי על סף הדברה ופשוט אני מתעצלת לפנות את הארונות יש לי הרבה ארונות אז הגיע כבר החורף ולא הדברתי נראה לי השנה אין מנוס רואה אותם כבר יוצאים מגעיליםםםםםםםםםםםם

משה מ3

New member
היתרון שהדברה עם ג'ל אין צורך בפינוי הארונות

ואין צורך לצאת מהבית............היום רוב החומרים "ירוקים" ט

משה מ3

New member
אבל יש גם חסרונות כמו ההדברה היא מקומית ורק ל

לתיקן הגרמני..................

למעלה