הדברים שאני לא מבינה...

הדברים שאני לא מבינה...

יש כמה "תופעות"(אני לא בטוחה שזה קשור דווקא לפילוסופיה אבל אני מקווה בכל זאת שזהו המקום הנכון) למשל-חשבתי על הבעות הפנים,למה דווקא אנחנו מפרשים כיווץ גבות בפנים כסימן של חוסר הבנה?מי קבע את זה?מאיפה זה התחיל?למה החליטו ומי החליטו שדווקא כיווץ גבות או עינים אומר שאנחנו לא מבינים? האם אלו דברים שמושרשים באדם,שיש לו את זה בצורה טבעית,ואם כן אז למה? או שמא תינוקות כשהם נולדים לעולם אז הם קולטים,רואים וחווים את המציאות ודרך זה הם מבינים(בתת מודע)שכיווץ גבות משמעותו חוסר הבנה... ועוד מספר תופעות: למה אנשים אוהבים לקלף לעצמם כל מיני דברים,לקלף את עור הפנים שלהם או לפוצץ חצקונים(סליחה על השפה הגסה,אין דרך אחרת) או להוציא עור יבש מכל מיני מקומות,וכן,נודה שגם לחטט באף זה חלק מהעניין. מהי הפסיכולוגיה של העניין?מדוע זה מרגש ומעניין אותנו לעשות כאלו דברים? ועוד משהו אחרון.שמתי לב שתמיד כשבן אדם מנקה במגב(גומי)את הרצפה או משטח אחר,האיש או האנשים שמסביבו חייבים להסתכל על זה..משום מה התנועה הזו מהפנטת..האם בגלל שהיא חוזרת על עצמה ובכך זה מרגיע אותנו? למה זה מושך אותנו להסתכל על התנועה של המגב כשהוא מוציא ומנקה את המיים? זה גם קשור למה שכתבתי למעלה,כי זה מין רצון שלנו לנקות דברים ולהוציא,או משהו,בעצם אני לא יודעת למה ולכן אני שואלת. וחוץ מיזה-חשבתי על חוסר ההגיון שיש בעולם.יש כלכך הרבה סתירות ודברים שאי אפשר להבין בשכל הישר-למשל תחשבו על זה שנייה,אם לא הייתם יודעים שיש חיות בעולם,ומישהו היה בא ואומר לכם-"היי,תשמעו,לא תאמינו,יש מין יצורים כאלו בכל מיני גדלים-חלקם זוחלים חלקם עם פרווה ואפילו עם קוצים,חלקם ממש ממש קטנים עם 10 רגליים.."(וכולי וכולי) אתם בטח הייתם מחטיפים לו סתירה ושולחים אותו לבית משוגעים,אם העולם היה רק של בניי אדם.(אני לא מכלילה,אני אר מנסה להצביע על הנושא) ועובדה,יש יצורים כאלו... הבנתי את זה פתאום,זה ממש מדהים,זהו,רק רציתי לשתף
שיהיה לילה טוב,תגיבו!

את יודעת שיש אותם תנועות

שנחשבות במקומות אחרים לדברים שונים,מישהו סיפר לי פעם שהסימן שאנחנו עושים שאנחנו מקרבים את האגודל לכל האצבעות האחרות ואנחנו מתכוונים ל-"חכה רגע" במקומות אחרים זה-"לך תזדמבר לך" אני חושב שהתנועות שלנו זה בא ממה שאנחנו מביעים וכתוצאה מכך אנחנו מבינים מה אומרת התנועה-למשל תינוק רואה את אמא אומרת לאבא שהיא לא מבינה ועושה ככה עם הגבות,לבי למה אנחנו מחליטים לעשות דווקא את זה אין לי מושג וזה באמת מרתק(זה קשור בטח איכשהו למוח) לגבי הפיסקה האחרונה שלך-זה אחד הדברים המרתקים שיש בעולם וכמה שמבינים אותו יותר מהר החיים הופכים להיות יותר מוזרים ומענינים כאחד,נתת את הדוגמא עם החיות אבל תארי לך מה היה קורה עם לא היינו יודעים שיש חוש ריח ואנשים היו אומרים לנו שלבננה ולגרביים מסריחות יש מין ריח כזה,היינו צוחקים עליהם.באותו נושא תארי לך אם מישהו היה אומר לך שיש חוש שישי ולך בגלל שיש לך רק חמישה חושים את לא יכולה לראות כל מיני דמיות רוחניות שמסתובבות בעולם שלנו,היית נותנת לו את הצחוק הכי גדול בחיים שלך נכון? והיית קוראת לו משוגע.ברגע שאני הבנתי את זה הפסקתי לזלזל בכל בן אדם באשר הוא ובכל משוגע ו"חולי נפש" באשר הם.

Heraclitus

New member
אוקיי....

1. בקשר לכיווץ גבות: זה ממש לא בדוק ומבוסס לחלוטין על הידע (המועט) שיש לי בביולוגיה ואנטומיה... לפי דעתי זה עניין של הזרמת דם למוח. פעולת כיווץ השריר גורמת להגברת זרימת הדם למוח, מה שמגביר את יכולת הריכוז בעת מצבים שדורשים זאת. לפי פרשנות כזו, זו לא התנייה חברתית כלשהי אלא תוצאה של תהליכים טבעיים. 2. גירודים וקילופים. אלך מהסוף: חיטוט באף זו אחת הפעולות הטבעיות ביותר שיש (קראתי איפשהו, פעם, שהתועלת שנובעת מחיטוט באף עדיפה על המבוכה שנוצרת ממנו). זה פשוט לשמור את הגוף נקי (אותו הדבר עם חיטוט באזניים). באשר לקילוף עור - זו פשוט דרך להיפטר מחלקיקי עור מתים, שאם ישארו במקומם ירקיבו ויגרמו לזיהום (אותו דבר בקשר לדם קרוש על פצע - בגלל זה פצעים מגרדים מאוד אחרי כמה זמן). מהסיבה הזו (שהעור מת) זה גם לרוב לא כואב כשעושים את זה. כנ"ל בקשר לחצ'קונים, אני מניח. 3. בקשר לפעול הניגוב... אני מוכרח להודות שלעולם לא מצאתי את הפעולה הזו מרתקת במיוחד
4. בקשר לחיות... "אם לא הייתם יודעים שיש חיות בעולם". אבל כן אנחנו יודעים, אז מה בעצם הסתירה פה? על חייזרים, למשל, אנחנו לא יודעים, לכן יהיה לנו מוזר לראות כאלה. תודה על השיתוף
מקווה שעזרתי (אני אבדוק את העניין הזה עם הגבות ואחזור אליך. זה דווקא משהו שלא חשבתי עליו אף פעם).

בטח שעזרת!

אני חושבת שזה דיי מצליח להסביר את עניין כיווץ הגבות,פחות או יותר. גם בקשר לשאר הדברים-אני חושבת שזה פשוט בתת מודע שלנו,כחלק מהאינסטינקטים שלנו לנקות את הגוף שלנו..אז אני מסכימה איתך. בקשר לפעולת הניגוב-זה ממש נכון,זוהי עובדה.במשך כל שנות חיי הייתי בסיטואציות רבות,שבהן כל פעם שמישהו ניגב ריצפה אז אנשים שלא היו צריכים פשוט יישבו והסתכלו עליו ו"נשאבו"אל תוך הרגע הזה,פשוט בהו ובהו..זה מוכח,תשים לב לזה מעכשיו..יש בזה משהו ממש מהפנט. בקשר לחיות-לקחתי את הדוגמא הזו כדיי להמחיש כמה דברים יכולים להיות לא הגיוניים ועדיין שיהיו קיימים..דווקא לקחתי משהו "מוזר" או לא הגיוני שיש בעולם,כדיי שנבין כמו חוסר הגיון יש בעולם..נסיתי להמחיש שבאותה המידה שבה זה ייראה לנו מוזר לחשוב שיש חיות כשאנחנו לא רואים את החיות האלו(ונניח ואין חיות)אז ככה גם זה ניראה לנו מוזר לחשוב שיש חייזרים או שאר יצורים אחרים,אבל בעצם זה יכול להיות באותה המידה שיש חיות!רק שאנחנו לא רואים...כאילו על ההבדל בין מה שאנחנו רואים ואז הוא הפוך להיות נכון בשבילנו,מאשר שאם נחשוב על הכל בצורה הגיונית ושיכלית לגמרי,פשוט לא נצליח להבין הרבה דברים-אבל הם שם,עובדה שהם שם(לדוגמא החיות) זהו,יום טוב!

למעלה