תוכן-מקודם
Member
קרדיט תמונה FREEPIK
קשה להאמין כי יש מישהו שאינו מכיר את החרק הקטן והעקשן הזה – פשפש המיטה.
נעים מאוד, האמנם?
פשפש המיטה הינו חרק קטן שגודלו אינו עולה על 6 מ"מ ויכול להגיע לעתים עד ל -1 ס"מ לאחר שהתמלא מארוחה טובה, כאשר הוא כולו מפוטם בדם. צורתו של פשפש המיטה שטוחה ומעוגלת וצבעו אדום/ חום.פשפש המיטה פעיל בעיקר בלילה והוא ניזון מבני האדם הנמצאים על המיטה (מכאן שמו), כאשר חום הגוף שלנו הוא זה המושך אותם אלינו למסיבת עקיצות, אליה יגיעו, יעקצו וימצצו את הדם עד שירגישו שובע ויחזרו אל מקום המסתור שלהם, שם יוכלו להתרווח עד הסעודה הבאה.
שמו של פשפש המיטה יכול להעיד אמנם על מיקום פעולתו העיקרי, אך ניתן למצוא אותו גם במקומות נוספים בבית וגם במקומות בהם מטילה נקבת הפשפש את הביצים, כמו למשל חריצים בקירות, במשקופים, שקעי חשמל, שידות, תמונות שתלויות על הקיר, בגדים, ועוד.
כיצד נזהה נוכחות של פשפש מיטה?
פשפש המיטה מתרבה בצורה מהירה ביותר ולכן חשיבות הטיפול המהיר הינה קריטית. במידה וזיהיתם עקיצות אדומות על גופכם בבוקר לאחר השינה, כתמי דם קטנטנים על המצעים (סימנים לחגיגת הלילה שעבר), או כמה נקודות שחורות מקובצות יחדיו (כך הם אוהבים להתגודד), זה הזמן להזמין מדביר מקצועי אשר יבצע פעולת הדברות נגד המזיק בכל רחבי הבית ולא רק במזרן.נציין כי פשפש המיטה אינו חרק מעביר מחלות, אך בהחלט מהווה מטרד ואי נעימות עקב העקיצות הטורדניות אשר יחלפו בדר"כ לאחר כמה ימים מבלי להשאיר סימנים (וזאת כמובן, במידה ואתם אינכם אלרגיים לעקיצותיו).
**האם ידעתם? לפשפש המיטה ישנו ריח מתקתק דוחה במיוחד שניתן לזיהוי ע"י כלבים אשר אומנו לעניין, ולא, בארץ אין לנו כלבים שכאלו, למקרה ושאלתם
מהיכן הוא מגיע?
פשפש המיטה מגיע בדר"כ מבחוץ, ארגזים, ריהוט ישן שאספנו מן הרחוב, או רהיטים יד שנייה. הפתרון המיטבי למניעת כניסתו של החרק הוא להימנע עד כמה שניתן מלהכניס ריהוט שכזה לתוך הבית, אך במידה ובכל זאת הכנסתם, כדאי לבדוק היטב את המיקומים הפינתיים, הקיפולים והתפרים הצפופים בריפודים, היעזרו בשואב אבק חזק ועוצמתי ולעתים אפילו במכשיר קיטור אם יש לכם כזה בהישג יד.הדברת פשפש מיטה באופן עצמאי
חשוב לציין כי פשפש המיטה הינו חרק עקשן ביותר הדורש הדברה מקצועית ויסודית במיוחד, אך עדיין לפני שתזעיקו את המדביר, הנה כמה פעולות שתוכלו לעשות בעצמכם עד לבואו:הוציאו את כל המצעים, כולל ארגז המצעים, למכונת הכביסה והפעילו ב- 60 מעלות, כך גם את הווילונות וכל תכולת ארונות הבגדים שבחדר הנגוע - לכביסה ב- 60 מעלות, כן כן, הרבה עבודה אבל אין לכם ברירה אם אתם רוצים באמת להיפטר מהמטריד המציק.
את כל תכולת הארונות והמגירות/ שידות, יש להכניס לשקיות גדולות ולקשור אותן לסגירה הרמטית ולהניח בשמש ישירה, בחצר או במרפסת למשך 48 שעות (השמש עושה עבודה מעולה בהשמדת הפשפש בתוך השקיות). הקפידו שלא להעביר חפצים מהחדר הנגוע באופן גלוי בכל רחבי הבית שכן, כך אתם עלולים פשוט להעביר אותו ממקום אחד למקום אחר.