הדבר הגדול הבא: התעמלות אסתטית

IsraelRG

New member
הדבר הגדול הבא: התעמלות אסתטית

התעמלות אסתטית (AGG - International Aesthetic group Gymnastics) הנה ענף חדש בעולם ההתעמלות התופס תאוצה חסרת תקדים בשנים האחרונות. ענף זה צועד בצעדי ענק לעבר הכתרתו כספורט אולימפי במשחקים האולימפיים הבאים. קסמו של ענף ספורט זה מצוי בשילוב המנצח בין בלט, תרגילי גמישות, אקרובאטיקה ומחול המלווים במוסיקה מרהיבה בביצוע קבוצתי. ייחודה הגדול של ההתעמלות האסתטית הוא בהזדמנות שהיא מקנה למתעמלות בוגרות יותר (גם אלו שפרשו מהתעמלות אומנותית), כמעט ללא הגבלת גיל, להתאמן, להופיע, להתחרות ואף לייצג את המדינה בתחרויות בעולם. מאז התחרות הבינלאומית הראשונה בפינלנד בשנת 1996, החלה ההתעמלות האסתטית למשוך אלפי מתעמלות מכל רחבי העולם לשוב ולחזור למשטח. החל מחודש יוני 2000 מתקיימות מידי שנה תחרויות בינלאומיות באסטוניה, צ'כיה, אוסטריה, דנמרק ובולגריה. כיום, כ-15 מדינות חברות בפדרציית ההתעמלות האסתטית הבינלאומיות ונוטלות חלק ניכר בפיתוח הענף בעולם. ישראל, כמעצמת התעמלות אומנותית, החליטה שלא להישאר אדישה לתופעה ובימים אלו מוקמת ליגת "ההתעמלות האסתטית הישראלית" תחת חסותו של "אתר ההתעמלות האומנותית הישראלי". אם ההתעמלות בוערת בעצמותיך ואת מתגעגעת לאימונים ולתהילת התחרויות תחת דגלה של מדינת ישראל בגאווה רבה, מקומך בליגת "ההתעמלות האסתטית הישראלית". מספר המקומות מוגבל, מהרו להירשם! www.isag.co.il

אמא לה3

New member
../images/Emo35.gif מוזר ביותר

האתר שנפתח, מלבד הכתוב אין שום קישור לכלום. מישהי שמעה על זה משהו? זה קצת מזכיר גימנסטרדה.

IsraelRG

New member
אנג'ל ראי קישור לסרטונים שאוסיף בהמשך...

להתרשמותך. בברכת שנה טובה.

N B I

New member
זה כמו שהיה באולימפידה לא?

בסיום? על הקבוצה החופרת ההיא מאיזה אוניברסיטה מובילה, משהו כזה? למישהו יש מושג על מה אני מדברת?

IsraelRG

New member
הספורט בהתהוות ולכן...

באתר ניתן למצוא טופס רישום בלבד משום עדיין לא התהוותה הליגה ומשכך לא היו תחרויות וכו'. לאחר איתור המתעמלות יחולו כל ההליכים הנלווים. באשר לספורט עצמו, זהו ענף עולה בעולם, הוא מקנה אפשרות למתעמלות שפרשו לשוב ולהתאמן או למעתעמלות פעילות האוהבות את העבודה הקבוצתית. הספורט משלב התעמלות, אקרובטיה ובלט. שלא כמו התעמלות אומנותית, לא נדרשת שליטה במכשיר. בהמשך אוסיף קישורים לסרטונים להתרשמות. בברכת שנה טוב.

I Angel

New member
במילים אחרות

זאת התעמלות אומנותית קבוצתית רק בלי המכשירים, סרט חבל וכדומה ויותר בנות בקבוצה

יפה, אבל:

נשמע יפה, וגם נראה יפה בסרטון. אבל: אין צעדי ענק לעבר הכתרתו כענף האולימפי, גם אקרובטיקה לא ענף אולימפי וגם לא ג'נרל ג'ימנסטיקס, וזה אפילו לא עלה כמועמד ללונדון 2012. ובכלל יש עוד כל-כך הרבה ענפים "שמחכים בתור" כדי להיכנס לאולימפידה לפני התעמלות אסתטית... זה אפילו לא נכנס ל-FIG שהיא הפדרציה הבינלאומית להתעמלות שמאגדת את כל ענפי ההתעמלות. הספורט קיים רק ב-15 מדינות. התקדמות יפה, אך לא הייתי קוראת לזה צעדי ענק... ישראל מדינה קטנה עם התעמלות לא מפותחת, בטח ובטח אצל בנות בוגרות, אני מקווה שמכל הלב שבאמת הקבוצה תיפתח ועוד ועוד מתעמלות יקחו חלק בזה, אבל בואו לא ניסחף, בשביל מה להגביל מקומות??? לדעתי כן כדאי למהר להירשם, כי אולי עוד חודשיים הכל כבר ייסגר... ושאלה: האם הענף הוא רק לבנות או גם לבנים?

IsraelRG

New member
נועה...

תודה על הפרגון והביקורת הבונה. יחד עם זאת כמה נקודות לחידוד: לצערי אני לא יודע ולא מכיר את סדר הקדמה בתור (אם בכלל קיים כזה), לטעמי אין בעצם העובדה שספורט פלוני לא הוגדר עד כה כספורט אולמפי עדות לכך שספורט אלמוני לא יוגדר לפניו. מכאן שלא הייתי ממהר להסיק מסקנות. ההתעמלות האסתטית מאוגדת באיגוד משלה, עם חוקה משלה, אין וודאות לגבי הלך הרוחות בתוך הנהלת האיגוד ביחס להצטרפות ל-FIG . את מוזמנת להתרשם מהאתר http://www.ifagg.com/ifagg. בשולי הדברים ראוי להגיד כי איגוד ההתעמלות האסתטית נקרא: International Federation of Aesthetic Group Gymnastics צמד המילים פדרציה ובינלאומית מופיעות גם ב FIG: Fédération Internationale de Gymnastique ומכאן שניתן אולי להבין שהמדובר בארגון עצמאי מקביל ל FIG, שוב זוהי הנחה לא מבוססת. ביחס לטענה הסוברת כי ההתעמלות אינה מפותחת בישראל. איני בקיא בכל ענפי ההתעמלות להוציא התעמלות אומנותית כך שדעתי מכוונת רק אליה בלבד. נבחרת ישראל - מקום 6 אולמפיאדת בייג'ן. אירה ריסנזון - מקום 9 אולמפיאדת בייג'ין. ניתן להתווכח על המונח "מפותחת" אך בשתי קטגוריות להתברג ל TOP TEN, לעניות דעתי מכובד בכל קנה מידה ופועל יוצא של המון עבודה קשה וצוות מקצועי מעולה מן השורה הראשונה בעולם. כל זאת מבלי לציין עוד שורה של הישגים לאורך השנתיים האחרונות במישור הבינלאומי. בהחלט המטרה והכוונה של שנינו טובה וכמוך גם אני מקווה כי עוד ועוד בנות ימצאו מקום בענף החדש (בישראל) הן לאחר פרישה או כעניין של סקרנות. בנימה אישית נועה, הרשי לי לאחל לך שנה טובה ומוצלחת ולאחל יישר כוח על הפעילות החשובה שאת עושה בפורום ההתעמלות לאורך שנים.

שנה טובה ובהצלחה

האם יש לך מושג מדוע ההתעמלות האסתטית מאוגדת באיגוד משלה ולא ב-FIG? כשאמרתי שההתעמלות אינה מפותחת בישראל, התכוונתי כי היא אינה מפותחת ברמת הכלל, ברמת האלפים ולא ברמת אלופים. יש מספר בודד של מרכזי פעילות גדולים בארץ ובגילאים הבוגרים אין הרבה מתעמלות. וגם מבחינת התקשורת, הפופולריות והלך הרוח, ההתעמלות (גם מכשירים וגם אומנותית) לא בדיוק ממוקמת בראש סדר העדיפויות של אף אחד. כל הכבוד לנבחרת ישראל שלנו שהצליחה להביא כאלו הישגים מרשימים באולימפיאדה, אך מדובר בקומץ מצומצם של בנות מוכשרות ולא בתופעה ישראלית (ולא ניכנס עכשיו לעובדה שכולן מרוסיה). בכל זאת, אני מקווה שיילך טוב עם ההתעמלות האסתטית ותהיה לנו שם קבוצה לתפארת מדינת ישראל. וגם לך (האם שמך הוא רון?): שתהיה לך שנה טובה ומבורכת ויישר כוח על פעילותך באתר ההתעמלות האומנותית הישראלי.

IsraelRG

New member
תודה רבה

לא נועה, אין לי מושג, ככל הנראה החלטה של מדיניות, אני אצור עמם קשר בזמן הקרוב ואשמע ממקור ראשון. מרכזים גדולים יש אכן במספר מצומצם של ערים (גם בכדורסל יש רק מכבי תל אביב אחת והפועל ירושלים ואולי קצת גליל עליון שמייצרת כוכבים מעת לעת) אך יחד עם זאת יש, למיטב ידעותיי המעודכנות, מעל 50 אגודות ברחבי הארץ וכמה עשרות אלפי מתעמלות פעילות. התעמלות אומנותית ככל ענף ספורט היא פרימדה, הבסיס של המתעמלות המתחילות רחב והמקום בקודקוד צר. גם לאוקראינה יש רק בסנובה אחת וגודנקו אחת וגם לרוסיה הגדולה יש רק קפרנובה, ססינה וקנייבה וכך בכל מדינה. ביחס למתעמלות יוצאות חבר העמים, היום הספורט הפך למקצועי, כך שבשילוב עידן הגלובליזציה ניתן לראות כל אחד בכל מקום. אם במועדון הספורט המרכזי של הצבא האדום (צסק"א) (וסליחה שאני רץ שוב לכודרסל) משחקים 4 אמרקאים (אני מקווה שאני מדייק) ויווני אחד, מסתבר שזו האבולוציה הטבעית של הספורט. למצער, אך את צודקת. התעמלות אומנותית היא לא כדורגל היא איננה תופסת מקום בבמה המרכזית אך אולי בכך יופיה - השקעה לשם התהילה ומתוך אמונה. אני מאמין ששני חדורי אמונה שכמונו המפעילים מסגרות לחובבי הספורט מודעים ומוקירים לכך היטב. ואכן שמי רון
ותודה רבה נועה ושוב שנה טובה. אגב, נשמח לראותך מחר באליפות ישראל לבוגרות בהדר יוסף בשעה 11:30. פרטים ורשימת משתתפות ניתן למצוא באתר www.rhythmic.co.il

מצטערת, מחר תתקיים צליחת הכנרת

לכן לא אוכל להגיע לאליפות ישראל. לגבי הפירמידה, אז במדינות חבר העמים וגם בארה"ב ובעוד מדינות, יש יותר מ"בסנובה אחת". זאת אומרת שיש הרבה מתעמלות ברמה הגבוהה ביותר, ומתוכן בוחרת המדינה את 6 הבנות שירכיבו את הנבחרת. ואילו בישראל, יש 6 בנות בנבחרת (או יותר, אל תתפוס אותי במילה) שהן המתעמלות היחידות ברמה הזאת (סיניור) בארץ. אין להן מתחרות בארץ. בהצלחה מחר בתחרות!

למעלה