הדבר הזה מעניין

• פותח הנושא 7575
  • פורסם בתאריך

7575

New member
אני חושב שזאת גלויה

שנשלחה מהגטו ועברה כביכול צנזורה

בתחילת המלחמה

עדיין עוד יכלו לכתוב מכתבים אבי ז"ל היה במחנה עבודה כחודש לאחר תחילת המלחמה, הוא היה מקבל דואר וחבילות אוכל מהמשפחה בשנת 1939. זאת גיליתי מכתביו לאחר שנפטר.

ד ו מ ב

New member
הגלויה

נשלחה מהמחנה וסטרבורק [צריף 41א] שב Hooghalen-Oost הולנד, ע"י פאני מאייר-לנדסמן, אל וילי קודליק, וינה.

masorti

New member
לגבי הכיתוב של החותמת...

נראה לי ש: Zen. Kom. f. Jud = Zentral Komitat fur Judische כלומר: Central Committee for Jewish וה- Nied. הוא קיצור של Niederland שמשמעו הולנד (מה שמתאים למחנה וסטרבורק).

זה לא חותמת צנזור

זאת חותמת דואר היודנראט ככל הנראה, חותמת הצנזור נראתה אחרת, ואולי היא מופיע בצידה השני של הגלויה. מאיזה תאריך היא נשלחה? מישהו יכול להבין או אם מישהו יודע? (עבדתי שנה שלמה בתרגום גלויות יחד עם ניצול שואה, ולמדתי את חלק מהקודים והחותמות, וקיום אני מדריך בנושא הזה בין היתר במוזיאון השואה, ולכן זה מעניין אותי מאד)

ד ו מ ב

New member
חותמת

זה לא חותמת של הס.ס. יתכן שזו החותמת של הועדה לעניינים היהודים שהקימו אנשי הקהילה היהודית באמסטרדם כדי לפתור את בעיית הפליטים היהודים, שהחלו לזרום להולנד מגרמניה אחרי עליית הנאצים לשלטון. מחנה וסטרבורק הוקם ב1939 ע"י שלטונות הולנד כדי לפתור את בעיית הפליטים היהודים ואחזקת המחנה הוטלה על הועדה לעניני היהודים. המנגנון של הועדה הזו שימש יותר מאוחר את מועצת היהודים ההולנדית - היודסה ראט. כך שיכול להיות אפילו שהגלויה היא מתקופה קצרה שלפני הכיבוש הנאצי בהולנד. צריך לראות את התאריך.

הדבר הזה מענין מאד!

זאת גלויה שנשלחה מהגטו,אם תעשה צילום גם מהצד השני אולי אדע מאיפה ... לי יש גלויה כזאת מגיטו טרזינשטאט,שהגרמנים הכריחו את עובדי הכפיה לשלוח לקרוביהם ושיאמרו להם שהכל בסדר בגטו והדברים שנשלחו אליהם ע"י קרוביהם הגיעו. החותמת על גלויה זאת היא של הצנזורה לפי המגן דוד יכול להיות צנזורת היודנראט. בכבוד ובברכה. תמיד מרגש לראות דברים אלו.

7575

New member
גלויה

אינני יכול לבצע צילום של הצד השני כי הגלויה לא אצלי .היא נמכרה ב אי ביי ב 690 יורו.חבל שגופים ממלכתים לא עוקבים אחר הנעשה שם כי נמכרים שם לפעמים דברים מדהימים לאספנים פרטים וחבל

אם יש לך מסמכים כאלו

אישיים שלך, אודה לך מאד אם תסכים להעלות אותם ל"אלבומים" שלנו בקטגוריה מסמכים מהשואה. כל טוב.

זה משנה מבחינת "זכויות יוצרים"

וזו הסיבה שחשוב שהם יהיו אישיים. היה לנו קשה מאד למצוא "טלאי צהוב" ששייך למישהו פרטי, ולא מהאינטרנט, תוכל לראות באלבומים. אני מאד מודה לך מראש, אלו הן העדויות היחידות שנותרו מתקופה נוראה זו, וזה מה שאנחנו דואגים להשאיר כדי שגם הדורות הבאים ידעו.

7575

New member
טלאי צהוב זה טלאי צהוב

מה זה משנה אם זה מהאינטרנט או מאדם פרטי האם יש סיכוי שמישהו יגיש נגדך תביעה משפטית על כך

elo fan

New member
הסיכוי הוא מאוד קטן...

הרעיון הוא שעל פי תקנון תפוז עברת על החוק... לשלוח לינק לאתר התמונות שהעלת זה כן חוקי. AR

7575

New member
אז מה לפי תקנון תפוז אסור

ואיך הלינק עושה את ההבדל

7575

New member
הבנתי למה אתה מתכוון

התמונות האלה כרגע לא נימצאות בשום אתר.

למעלה