הדגים התרחפנו....

cocus

New member
הדגים התרחפנו....

יש לי באקווריום 8 דגי זהב, אני מאכיל אותם, מנקה את המים, יש חמצן, יש...תאורה, יש הכל. בשבוע האחרון, 2 דגים הלכו לעולמם. הדגים שנשארו, כל הזמן בפינה של האקווריום, וגם כאשר יש אוכל, אני צריך לשים את היד מול העיניים שלהם, להעיר אותם. אני כותב את ההודעה כעת, כאשר ממש כולם בפינה, ואני...מסתכל על האקווריום, ופשוט אין לי מה לראות. ברצוני לציין, שבפינה כולם מצופפים (אין מקום להכניס מחט ביניהם), ועומדים כמו במסדר. האם מגיפה פקדה את האקווריום שלי?

זה נשמע כמו

אולי מישהו הפחיד אותם? זה נשמע כמו סטרסס (לחץ) הם מפחדים ממשהו שנמצא בסביבתם... תנסה לחשוב מה יכול לגרום להם לפחד. שנה טובה

cocus

New member
אז מה אתה אומר בעצם?

להעסיק לכל דג פסיכולוג צמוד, שיוכל לשפוך בפניו את המתרחש בסנפיריו?

Suikun

New member
נתנו לך תגובה רצינית,

למה לזלזל? בכל מקרה, איזה גודל אקווריום יש לך? כמה ליטרים?

cocus

New member
פנורמי, 25 ליטר.

יש בתוכו צוללן, שיוצאים ממנו בועות, אני מניח שזה לא מפחיד כ"כ.

Suikun

New member
אוקי,

האקווריום קטן לגידול דגי זהב, כמו שאמרתי פה עשרות פעמים למשתמשים אחרים. דג זהב בוגר זקוק לכ40-80 ליטר. 25 ליטר לשישה דגי זהב זה רחוק מלהיות תנאים אופטימליים, כדאי לחשוב על האפשרות של להחזיר את הדגים לחנות ולקחת במקומם דגים מתאימים יותר, כגון משריצים למיניהם (גופים, למשל). בכל מקרה, הדגים נמצאים ממש 24 שעות באותה הפינה? מה קורה כשאתה מאכיל אותם? כמה פעמים אתה מאכיל אותם בשבוע ובמה?

הם מבוהלים,

גם אני כשהכנסתי את הדגים שלי לצנצנת כדי לנקות ת'אקווריום הם התכווצו בפינה,יש משהו שמבהיל אותם,ואם לא תסדר את זה הם ימותו,לכן,כדאי שתבדוק מה הטמפ',ככל שהטמפ' יותר גבוהה,תאכיל אותם יותר(אני לא מתכוונת שעל כל מעלה תוסיף גרגיר,אני מדברת על 5,מעלות10 צעלות תוסיף עוד אוכל)יש להם מקומות מסתור? יש לך אקווריום נקי? גם לי יש אקווריום של 25 ליטר אבל הדגים שלי ממש ממש קטנים,אז לא מזיז להם המקום,לדעתי,אם יש דברים גדולים זרים(כגון פסלים וכו')תוציא אותם,אולי הם מבוהלים,למרות שלא ממש נראה לי,מתי קניתה אותם?יכול ליהיות שהם לא רגילים לאקווריום החדש(אם הוא חדש)אולי הטמפ' לא בסדר?אולי הם מפתחים מחלה,תסתכל עליהם טוב טוב,תבדוק שאין להם נקודות לבנות או בטן נפוחה,תבדוק את העיניים שלהם,ואת הקשקשים שלהם,ותבדוק איך הם שוחים,אם אתה רואה בעיה או משהו לא מוכר לך תרשום בפורום ושלח לי מסר מיידי(אפילו תרשום בו אם רשמתה משהו בפורום ואני מייד אכנסףכי אני קודם בודקת מסרים,גולשת ואז הולכת לפורומים...) בקיצור אם יש בעיה תגיד. עכשיו לי יש שאלות אלייך! יש לך פילטר? מה אתה נותן להם לאכול? האם האוכל בקופסא סגורה היטב? האם המים נקיים? יש מספיק חמצן במים? החדר שלך נקי?(כי אם לא כל הטינופת נכנסת לאקווריום דרך המשאבה) האם ריססתה את החדר?במשהו?(כי זה יכול להרעיל אותם או לגרום להם להרגשה לא טובה) מה הטמפ' שלך? מה הגודל שלהם? תענה על כל השאלות ונצמצם את האפשרויות של מה שזה יכול ליהיות! בהצלחה!!!

למעלה