הדגים שלי!!!!!!!(זה קצת ארוך)

המיקסית

New member
הדגים שלי!!!!!!!(זה קצת ארוך)

אני בטוחה שאם אני יספר לכם משהו עכשיו תחשבו שאני המגדלת הכי גרועה בעולם זה גם מה שאני חושבת על עצמי... אני מגדלת מתחילה של דגים ועכשיו כבר אין לי דגים...היו לי בצינצנת... מתה לי הדגית הראשונה שלי אחריה השני שממש ניקשרתי אליו... קניתי עוד דג וגם הוא כמעט מת עד שהבאתי לו בן זוג ואז הם היו יחד בסבבה...ואז הוא מת לי ככה זה המשיך ולסיכום מתו לי 5 דגים+חילזון... ואין לי מושג למה אני נותנת להם לאכול בכמות שצריך אני מנקה להם את הצינצנת... יש להם שני צמחים קטנים ויפים הבאתי להם במבה של ויטמינים (לא לכולם) רק לאחרונים חשבתי שאולי ככה אני יצליח לטפל בהם...אבל לא ואז גם החילזון מת!!!

אדוני!להרגע!!!ומיד!!!

לי מתו 6 חלזונות,ויש לי דגים וכולם בריאים ושלמים חוץ מ-2 שמתו כי קניתי אותם חולים,אתמול ד"א ראיתי את האקווריום ממנו קניתי ת'דגים החולים שמתו,עם תרופה בפנים,אז זה שמתו לי חלזונות לא אומר שאני מגדלת גרוע,כנ"ל לגביה! היא טיפלה ממש יפה בדגים שלה,הם היו שמחים ומאושרים,והיו לה דגי זהב,דגי זהב יכולים ליחיות בכוס,אבל אלו כנראה לא היו הדגי זהב הגזעיים,(אלה שהכל זהב שהם נקראים"דג זהב מצוי")והחלזונות(מה לעשות)מלאים מחלות ולפעמים קורה שקונים חלזונות חולים והם מתים באקווריום,ואני רציני לא מבינה,אולי התפתחתה לך מחלה באקווריום שלא הבחנת בה?? בכל מקרה את לא המגדלת הכי גרוע,את בכלל לא מגדלת גרוע,זה צרות של מתחילים,אם אני הייתי במקומך,הייתי נאבקת ומגדלת ומחפשת את הטעויות בגידול שלי עד שהייתי מוצאת אותם ומנצחת את השלב הראשון! לדעתי-תחטאי את האקוויריום,ואת הציוד,תשהי במים רותחים 4 שעות,את הכל,ואז תרוקני ותשהי שוב 3 שעות,ואז תשאירי את האקווריום בשמש לייבוש,(אבל לא בחוץ!)מלאי מים,חכי שבוע,(כמובן הציבי את כל הרכוש של האקווריום באקווריום אחרי שחיטאת אותו יחד עם האקווריום)אחרי שבוע יתחילו להווצר לך בקטריות,הם שהורגות את האמוניה שהדגים שלך מפתחים,(כמו כל דג ובעיקר דגי זהב)ואחרי שיווצרו לך בקטריות,את מוזמנת ללכת לחנות חיות אמינה!לבהות בדג אחד מסויים במשך מספר דקות ולבדוק האם הוא עולה למעלה כשאת שמה יד?האם הוא שוחה טוב ואין לו שום עווט (אם ככה כותבים...)בסנפירים ובגוף,אם אין עליו כתמים סימנים,אם הוא שוחה טוב ורצוף,ולא נופל פתאום או מאבד שווי משקל,אם אין עליו נקודות או סימני מחלה,רק אחרי שבדקת את זה,תבדקי אם הדג חזק(האם כשאת שמה יד למעלה הוא מצליח להדחף בין הדגים)אם לא אז הוא חלש וחננה,ועדיף לך לוותר,אם כן,קראי למוכר ותגידי לו תוציא לי ת'דג הזה!ותכווני אותו בדיוק לדג שרצית,רק אחר כך תבדקי ת'שני,ואז סביר להניח שהדגים החדשים יחיו אצלך הרבה ויפה! לי יש דג עם סנפיר עקום,וקניתי אותו בכל זאת כי ראיתי שזה לא מפריע לו ולקחתי ת'סיכון שהוא ימות(הוא עדיין חי)אמרתי,אם הוא ימות יחזירו לי ת'כסף,אבל הקימוט בסנפיר לא מזיז לו בכלל... וקניתי(יותר נכון קנו לי)דג בחנות לא אמינה שמדי פעם אני עושה בדיקה שלא ממשיכים להתעלל שם בדגים,קנו לי שם דג(זה הדג היחיד שהיה שם חי,אז קנינו מהר לפני שגם הוא ימות)ולדג הזה היו פשפשים,והוא הדביק דג אחר שלי,ואז מ-12 ש"ח,הייתי צריכה לקנות תרופות ב-40 ש"ח,ואין לי כסף חייבים לזכור!את כל זה עשיתי בשביל להציל דג בתקווה ש"אולי"הוא יחייה,כיום הוא חי וקיים... אז מותק,תנסי,לא תמיד הולך על הנסיון הראשון ואת לא אשמה!את טיפלת יפה מאוד בדגים שלך,תאמיני לי עוד לא ראיתי מישהו שהשקיע בדגי צנצנת כ"כ הרבה כסף וצומת לב כמוך,אז את מוזמנת להצרטף אליי למועדון המגדלים המתחילים והמסכנים,שמתו להם דגים,וחוו ת'טראומה...טחחח....קורה חמודה קורה,גם לי ימותו הדגים בסופו של דבר מטיפול לא טוב,ואני יודעת את זה ואני יודעת שבניגוד אלייך אני אמא לא טובה,כי כמה שאני מנסה להשקיע בדגים לא הולך לי מבחינה כספית,זו אמא חננה,אבל את קניתי להם כל מה שדגי צנצנת צריכים,אז אם בא לך תנסי להמשיך,אם את חושבת שעוד יש לך סיכוי לרצות שוב לגדל תשמרי ת'צנצנת... ואיזה קטע!יש לי חברה ממש ממש טוב(ליתר דיוק החברה הכי טובה שלי)שמתו לה גם כמה דגי צנצנת שקניתי לה,ליום ההולדת,והיא מה זה התבאסה,חבל"ז על הזמן חבל"ז ביזבז...אבל היא לא רוצה להתעודד,וחבל שהיא לא מבינה שזה רק צרות של מתחילים
אז תנסי גם את! יאללה!היה נעים לחפור ולחרוש לכם במוח,עכשיו יש לי עבודה!(להמשיך לגלוש בפורום
) בה ביי ובהצלחה!!!

עוזאבי

New member
Israeli Soldier מה קרה לך היום?

במקום לתת ביקורת על כולם אולי תראה לנו איזה חרא של מגדל אתה?. אני בטוח שאם השליירית הייתה עוברת לטרופים אז היא הייתה יותר מצליחה

גלעד cool7

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo9.gif

"אם השליירית הייתה עוברת לטרופים אז היא הייתה יותר מצליחה"

Israeli Soldier

New member
דווקא אני מגדל המון זמן

ויודע איך לגדל , כשם שכינית את מה שאני מגדל אתה מבטא את רמתך ... תהיה בשקט ותשכיל !

עוזאבי

New member
דבר אחד אתה לא יודע על הדגים....

שלי ועל רמת הטיפול אז מאיפה אתה יודע שאני מגדל חרא????????????? אתה לא חייב להתלהב בזה שאתה מגדל טוב, ושמישהוא מבקש עזרה אז אתה אומר לו שהוא מגדל חרא במקום לעזור לו. אז כמו שאמרתה השכל ולמד.

או קיי אז אני חרא של מגדלת...

לפחות אני הצלתי דג שהיה גוסס,וקניתי אחרי הדג שמת,עוד דג שראיתי שבהוא חולה אבל רציתי לראות אם אפשר לטפל בו,ועוד משהו-אל תטיף לאף אחד! אתה לא מגדל מושלם,אף אחד לא מגדל מושלם,יש מגדלים טובים ויש פחות טובים,מגדל טוב הוא מישהו שעוזר,שלא מטיף ושיודע לעודד את המגדלים האחרים לתמוך ולעזור להם,מגדל טוב הוא מגדל שאוהב דגים ואוהב את אלה שמגדלים אותם ושמנסים לעשות להם טוב,זה מגדל טוב! מגדל פחות טוב הוא מגדל שמטיף,חושב שהוא הכי טוב,ולפי התגובה שלך זה נראה כאילו הדגים לא ממש מעניינים אותך,איך אומרים"שמתה אותם מאחורי הגב" בקיצור כאילו רק קניתה אותם ועכשיו אתה כאילו מטפל בהם,אבל מבחינתך העיקר שיש לך דגים,זה מה שהתשובה שלך משדרת,תקן אותי אם אני טועה,מגדל לא טוב הוא מגדל שלא עוזר לאחרים לנסות להתמודד עם הצרות של המתחילים,ומה שהיה למיקסית זה צרות של מתחילים,מגדל לא טוב לא תומך אף פעם במשהו שלא נראה לו,ותמיד עושה מעצמו הכי טוב אבל הוא לא! אלו הקריטריונים שאתה!עומד בהם! אז תעשה טובה,מגדל טוב זה לא אחד שלא מתים לא דגים,או אחד שיש לו הרבה דגים,או אחד שיש לו יותר כסף לקנות דברים יותר טובים לדגים,כל מגדל שאכפת לו והוא אוהב את הדגים שלו,ואוהב דגים בכלל,ויש לו רגשות כלפי הדגים שלו,ועושה את המקסימום בשבילם זה מגדל טוב!! למיקסית כן היה אכפת מהדגים שלה,היא דאגה להם והשקיעה בהם,ומה לעשות-החילזון מת כי לא היה רשום על המטילן בלו שזה אסור לחלזונות,אז איזה סימן אומר שזה מזיק??? אז אני מציעה שתלמד טוב טוב את ההודעה הזאת,ותתחיל לשלוט במה שאתה אומר,תחשוב על זה וניתן לך עוד הזדמנות לתקן את היחס המגעיל,השחצני,והמזלזל שלך,בהתחלה חשבתי שאמרתה את זה בצחוק,אבל נראה שזו רצינות גמורה ולכן אל תצפה ממישהו בפורום להתייחס אלייך עם יחס כזה אל אחרים!

זה ממש לא נכון!

אוףףףףףףףף!!!!!!!1רשמתי קודם הודעה ממש ארוכה ובגלל המחשב הח*א הזה היא נמחקה לי! אז אין לי כוח לרשום אותה שוה זו הודעה של איזה 1000 שורות,אז נדבר במסר...

המיקסית

New member
טוב תישמע...

בקשר לחילזון זה לא שהצלחתי להרוג אותו אני יודעת את הסיבה שהוא מת לי אני שמתי אנטיכלור במים ולא ידעת שזה מזיק לחלזונות אני באה עם בעיה בקשר לדגים ומקווה לקצת עזרה ולא לישמוע מה הצלחתי להרוג כי את זה אני יודעת...!

עוזאבי

New member
---------------------------------->

לשליירית, לא קראתי את הניאום שכתבת גלל שהוא היה מאוד אבל מאוד מאוד ארוך ולא היה לי כח
. ולמיקסית את אמרת שאת מגדלת גרועה אז אחד אחר אמר שאת גרועה ( את הזמנת את זה) לא משנה, אם מתים לך דגים זה לא אומר שאת מגדלת דגים לא טובה, בחלזונות אני לא מבין ( ואני לא מבין למה אתם קונים אותם?) אז ככה דבר ראשון לא קונים דגים חולים ולחשוב שהם יתרבו!!!!!!!!!! בגלל זה מתו לך הדגים כי המחלה התפשתה. תתחילי את כל האקווריום מחדש ותחממי ותחטאי כל דבר לפניי שאת מכניסה אותו. בהצלחה עם הדגים חדשים ( ואל תקני חלזונות כי לא תוכלי לשים אנטי כלור ודגיים חייבים אנטי כלור)!!!!!

המיקסית

New member
אני יכולה לנסות...

אבל אני כנראה בקטע של דגים גמרתי!!!! אני לא רוצה לאמלל עוד דגים מיסכנים..... אני לא יודעת אם אימללתי אותם כל כך אבל אולי אם לא הייתי קונה אותם הם היו עכשיו חיים ככה שאני לא רוצה לקחת סיכון על חשבון חיים של דג!!!!!

למעלה