הדגים שלי מתים... הצילו!

חושלה

New member
הדגים שלי מתים... הצילו!

היי! יש לי אקווריום חצי מטר בערך, פילטר, משאבה , אבן אוויר. אין צמחים (הם מתו בהתחלה כי לא שמנו כבול או משהו כזה) מצע אבנים דק (שקונים בחנויות) + כמה אבנים מהים (שעברו חיטוי) לקישוט. אוכלוסיה: (אחרי כל מקרי המוות נשארו רק...) 4 נאונים, גופי אחת, מולי שחור. לפני כחודש העברנו את האקווריום מקום בבית (בזהירות...) והחלפנו כשליש מהמים. כל הדגים נראו בסדר גמור. ב10 ימים האחרונים מתה דגת קרב, מת נאון ומת גופי. לפני כן הדגים הסתדרו מצוין, חוץ ממקרה אחד שהמולי (כנראה) תקף גופי. אני פוחדת לקנות דגים חדשים... לפני המוות הדגים נראו איטיים, קרובים לקרקעית, לא פעילים והנאון שחה עקום. לא נראו טפילים על הדגים או משהו כזה. המזון שהם מקבלים הוא פתיתים יבשים (צמחיים) ותולעים מיובשות (פעם בשבוע) האקווריות מלא אצות (בגוון ירוק חום) מדי פעם אנחנו מנקים אותם עם סקוטץ חדש. מה לעשות? איך לחזק את מי שנשאר ולהחזיר את האקווריום לקדמותו. נ.ב. כרגע הטמפ' 30 מעלות, והוצאנו את הטרמוסטט בתחילת הקיץ.

OZEEVI

New member
לפי מה שאת אומרת ניראה לי .....

שזה סטרב רציני שכל הדגים חלו בו (סטרס זה מצב של לחץ של בדגים) זה או מיזה, או בגלל האבנים מהים שהפרישו את המליחות למים המתוקים, יש מכשיר לניקוי ירוקת שעולה 25 שקל, המלצה שלי תאתחלי את האקווריום מחדש.

אורי-

New member
אוראל - שאלה חשובה

האם אתה גר בנהריה? ושריונר משוחרר? או שאתה חולק שם עם אדם חביב אחר , שהיתה לו בובת "פרבי" שלימדה אותי המון.

ganjaman stound

New member
אולי אני אוכל לעזור לך

מקוון שהדגים שלך יחסית קטנים ואין יותר מדי (6 אם הבנתי נכון) את יכולה לנסות להחליף כל יום בערך 10-15 אחוז מהמים באקווריום למשך כשבוע בערך ואח"כ לעבור לכל שלושה ימים לעוד שבוע שבועיים רצוי עם מים שעמדו 24 שעות כדי שהכלור יתנדף מהם. אחת הסיבות לדג שנע באלכסון יכולה להיות שינוי קיצוני ב-PH או שהוא עבר את הטווח שהדגים יכולים לשרוד בו בדרך כלל החלפה סדירה של מים פותרת את רוב הבעיות מהסיבה הפשוטה שהיא מוציא את הרעלים ומייצבת את המים דבר שכדאי לבדק הוא איכות המים באקווריום או לקנות ערכה ביתית פשוטה או לקחת מים לבדיקה בחנות דגים כך תדעי בוודאות מה הבעיה ואז אפשר יהיה לעזור לך לפתור אותה (יש לבדק לפחות רמות של אמוניה ניטריט ניטראט PH ) בנוגע לטמפ - האם האקווריום נמצא בשמש חלק מהיום ? כי אם כן הדבר מסביר תמותה של דגים וגם את כמות האצות הגדולה אם לא אז קצת קוביות קרח מדי פעם יכולות לעזור לא יותר מדי כדי שלא יהיה שינוי דרסטי בטמפ' ולסיום בקשר לאצות - אצות צומחות מהר באור חזק כך שאם מפחיתים את כמויות האור לאקווריום קצב הגדילה יואט ואם כבר משהו לנקות אני דווקא הייתי ממליץ על דג שמנקה אצות (כמובן אחרי שהאקווריום מיוצב) גם עולה פחות ממכשיר לניקוי וגם יותר נחמד בכל מקרה שיהיה בהצלחה

למעלה