הדגל נוצץ הכוכבים
- סקר

debby12

New member
מנהל
הדגל נוצץ הכוכבים
- סקר

תגידו, אתם יודעים את המילים של ההמנון האמריקאי?

מה אתם/ן עושים/שות כשמנגנים אותו? שותקים? שרים? ממלמלים? שרים משהו אחר בלב? הידיים ב"דום"? באלכסון על החזה?

תובנות אחרות עליו?

xbuffalomen

New member
מכיוון שדגלים והמנונים מיועדים לטיפשים

אני , מתוך כבוד לסובבים , מחקה אותם - עומד עם יד על החזה אבל לא שר בכדי לא להבריח אותם

placid1

New member
לא משתתפת בשירת הימנונים, פשוט עומדת

בשתיקה. אני לא מתחברת לההימנונים הרלבנטים לחיי (ישראלי, אמריקאי וקנדי), אין לי כבוד לדגל, ובכלל לא מרגישה בנח בארועים של ביחדנס מלאכותי.
כשהייתי ילדה היינו פותחים את הבוקר בגן ובבית הספר בארהב עם הפלדג׳ ואני זוכרת שנהניתי מהריטואל, למרות שכיום לא חושבת שהייתי שמחה לאשר לעצמי הילדה להשתתף :)

גם אנחנו דקלמנו את הפלדג'.

לא זוכרת אם אישית דקלמתי אותו בפועל - אבל עדיין זוכרת אותו בעל פה. (וגם את השורות מה-New Colossus של פסל החירות שלמדנו כשיר מולחן).
את ההמנון לא זכור לי ששרנו/השמיעו אצלנו אפילו פעם אחת ב-3 השנים שגרתי בארה"ב כילדה/נערה. הפעם הראשונה שזכור לי ששמעתי את המילים שלו הייתה בסרט האקדח מת מצחוק (שבו שינו אותן כדי להצחיק - אבל גם המקור קצת תמוה):
Oh say can you see / By the dawn's early light / What so proudly we hail / In the twilight's last gleaming? / Whose bright stripes and broad stars / In the perilous night / For the ramparts we watched / uh, da-da-da-da-da-daaaa. / And the rocket's red glare / Lots of bombs in the air / Gave proof to the night / That we still had our flag. / Oh say does that flag banner wave / Over a-a-all that's free / And the home of the land / And the land of the - FREE!

danakama10

New member
למה לא?

לצערי אצל הילדים, חוץ מקומץ מורות שעושות זאת, זה לא נהוג.
מעניין מתי יחליפו את המוטו של ארה״ב - In God we trust

KallaGLP

New member
לבושתי לא זוכרת בעל פה את כל המילים, רק חלקים נבחרים.

לבושתי לא כי אני חושבת שזה ההמנון שלי, אלא עניין של ידע כללי, של לדעת כמה שיותר על המדינה שאני חיה בה ולפחות על מדינות חשובות בעולם, אם לא על כולן.
אותי תמיד מרגשת אהבה, בהנחה שהיא אמיתית ואינה לובשת צורות חולניות של פגיעה באחרים שלא לצורך הגנה עצמית, בין אם זו אהבה בין בני אדם (במקום הראשון), אהבה כלפי פיסת האדמה שחיים עליה, אהבה כלפי רעיון (שוב, בתנאי שאינו פוגעני). בסופו של דבר, האהבה הזו בצורותיה השונות היא שמעניקה משמעות לחיים שלנו (או לפחות לשלי) וממלאת אותם (או לפחות את חיי) בתוכן רגשי.
וזה, אגב, אולי אחד הדברים שכל כך הפרעו לי בקליפורניה: שלא הרגשתי שום אהבה לפיסת האדמה שאני חיה עליה. לא כמו שהרגשתי ואני עדיין מרגישה כלפי ישראל, ולא כמו שאני מרגישה כלפי מקום מגוריי הנוכחי. ומבחינתי, בלי האהבה הזו, לא היה לי שקט נפשי ולא היה לי מנוח. אני זקוקה לאהבה הזאת כדי להרגיש בבית, להרגיש שייכות ורווחה במקום שבו אני נמצאת. זה אפילו לא קשור לאהבת מולדת במובן הקלאסי של המילה או במובן הלאומני, זה משהו ברובד לגמרי רגשי ואישי.
לכן, זה מרגש אותי לראות אנשים שמכבדים את הארץ שלהם מתוך אהבה כנה, בלי קשר אם אישית אני מזדהה עם הרגשות שלהם כלפי הארץ הספציפית שהם אוהבים. אני מכבדת את המעמד ואין לי תחושת ציניות כלפי שירת המנון, אלא אם כן אני יודעת שהוא מושר על ידי קבוצת בני אדם צבועים או שהאהבה שלהם מעוותת ופוגענית. וכשאני גרה על פיסת אדמה שאני אוהבת, שירת ההמנון מרגשת אותי יותר. אני אפילו לא שואלת את עצמי למה ולא עושה השוואות, וגם לא מרגישה את עצמי מחויבת להצטרף לשירת ההמנון או לטקסים הלאומיים בארה"ב. אני רק נהנית מההרגשה.

placid1

New member
אמנם לא בדיוק המנון, אבל

Land of hope and glory שמשמע בטקסי הסיום של בית הספר הוא הכי מרגש ותמיד עומדות לי דמעות בעיניים, גם כשזה לא הילד/ה שלי שצועד/ת לצליליו
https://m.youtube.com/watch?v=3AQ-D_OnF-E

vinney

Well-known member
היד חייבת להיות על החזה על פי חוק

מגוחך, אני יודע, אבל יש סעיף בחוק האמריקאי הקובע שהיד ימין צריכה להיות על הצד השמאלי של החזה (מעל הלב) בעת נגינת ההמנון.
&nbsp
36 U.S. Code § 301​
&nbsp
יחד עם זאת - אין שום עונש על עבירה על החוק הזה.

tair1986

New member
מכיר את המילים חלקית, יותר מעניין המסביב

יצא לי להיות לאחרונה במשחק פוטבול עם קצת מעל 100K אוהדים, וכשהגיע המנון וכולם נעמדים ושרים, יש בזה משהו מאוד מדהים, אשכרה הרגשתי כאילו אני באיזה סרט!
זאת היתה בהחלט חוויה מאוד מעניינת עבורי.

randomwinds

New member
באחת מתוכניות שעה היסטורית מתחילת המאה ציין פרופסור הרסגור

שההמנון האמריקאי נשמע לו כמו סרט הוליוודי - פצצות זוהרות מתפוצצות באויר והדגל שנגלה בין ערפילי השחר. מה שאומר שפרנסיס סקוט עשה עבודה טובה בתאור הקרב

ולהורדת הדגל, הקהל מתבקש לנה לה לה לה לה נה
https://www.youtube.com/watch?v=v3JaosE-gZE

debby12

New member
מנהל
גם אני לא כל מכירה את המילים

קצת מביך.. אבל נכון. וזה גם נראה לי שיר קשה לביצוע - דורש די הרבה כשרון שירה.
אני תמיד עומדת בדום "רגיל" כדי לכבד את המעמד אבל לא שרה, והאמת? קצת מרגישה חוצנית/"לא שייכת".

למעלה