הדגמה: כיצד לענות על שאלה במבחן בית-ספר.

הדגמה: כיצד לענות על שאלה במבחן בית-ספר.

שאלה: האם רובי וויליאמס, כפי שדמותו משתקפת בשיר "come undone", הוא צבוע? נמק והדגם. תשובה: הזמר האנגלי רובי וויליאמס, כפי שדמותו משתקפת בשיר "come undone" על שלל הוריאציות שחלו בהופעות אותן ביצע הזמר במקומות שונים, הוא אכן צבוע. בשיר ישנה שורה האומרת, בלשון הדובר, "I'm a scum, and I'm your son". בהופעה בבריטניה צירף הזמר את המילה Brittain לפני המילים I'm your son. ואולם, צפייה בהופעות של הזמר בברלין, בפריס, בגטבורג ובדובאי העלתה כי הזמר מצרף את שם המדינה המארחת, המשתנה בכל פעם, אל המלים I'm your son המביעות נאמנות של בן למולדתו. הוכחה נוספת לצביעותו של הזמר עולה מדבריו על עצמו בשורה נוספת בשיר: "If I stop lying, I'd just disappoint you".

Berliner star

New member
../images/Emo6.gif

חכי.. אולי זה עוד יגיע איפה אלמנט ההפתעה שלכם?!

גליזה

New member
../images/Emo6.gifאוקיי...אבל אין שום קשר למען האמת

זאת אומרת, אין קשר בין זה לבין צביעות לטעמי.

אם כבר אנחנו מדברים על השיר

אז הנה באמת שורה אחת שאני לא מבין מה הקשר שלה לשיר: they're selling razor blades and mirrors in the street. הייתי יכול לחשוב שהמראות מסמלות את ההכרה שלו בזה שהוא scum, אבל אז מה שייכים התערים לסיפור. והייתי יכול לחשוב שהוא רוצה להתאבד בגלל כל הפרסום והבחילה ובגלל זה הוא מתעניין בתערים, אבל בשביל זה לא צריך מראה. האנגלים האלה כאלה מגניבים שהם מרשים לעצמם להגיד סתם משפטים באמצע השיר בשביל הקוליות.

Berliner star

New member
דיברו הרבה

פעמים על הניתוח של השיר הזה והשורה הזאת במיוחד.. אני חושבת שהגיעו למסקנה שמדובר על זה שהוא היה מכור לסמים.. הרי ככה "עשים" סמים.. מסמנים שורות עו סכיני גילוח על מראות
אבל.. ירדן יודעת להסיבר על השיר הזה יותר טוב ממני
ורוב השורות והשירים שרובי כותב הם לא סתם, לפחות זה מה שהוא אומר. הוא כותב מה שהוא מרגיש, תנסה לנתח את השירים שלו ותראה בעצמך

a Warming Sign

New member
זו לא צביעות

הוא פשוט אוהב לרצות את הקהל שלו והוא יודע שהשטיקים הקטנים האלה מאוד משמחים את "המקומיים".. בקשר לשורה מקאם אנדן,ברור שהשקרים הם כיסוי לחוסר הבטחון שלו. לא יודעת למה התייחסתי ברצינות לזה
,אבל ניחה.

למעלה