הדג השני שלי בז´רזו´ור+

אוריא

New member
הדג השני שלי בז´רזו´ור+ ../images/Emo19.gif

אההה.... וגם השלישי. ובכן, סידני עלי משש וחצי בבוקר. שוב פעם דגי חרב או מומחת (אני מקווה שמישהו יכול לעזור בזה). הראשון שיצא עשה קצת בעיות ונלחם. אבל איזה כיף לראות את החכה מתקפלת ולשמוע את הקלאץ´ מתקתק בכל פעם שהדג מושך חוט. הבחור שהיה איתי התמוגג מאושר לא פחות ממני. הפתיון הוא שוב דלתא בצבע אפור בדג הראשון ודלתא בצבע ירוק בדג השני. החברים של הדגים שנתפסו חרבו לי עוד איזה שישה פתיונות כאלה. הם פשוט נוגסים בזנב של הדלתא ולא נתפסים. לפעמים הם נוגסים כלכך חזק עד שהם פשוט תולשים את הזנב. כשכבר לא היו לי פתיונות שמישים פשוט דגתי אם אחד הנגוסים. עליו עלה הדג השני. בקרוב אצלכם.

אני כל כך מקנא... ../images/Emo70.gif

אורי, המון המון המון מזל טוב על 3 הדגים ! הלוואי עליי תפיסות כאלה... אולי בקרוב מי יודע
. שקלת אותם כבר ? תוכל לציין את משקלם ? ובאיזה גודל הדלתות ? ועם איזו משקולת זרקת אותן ?

אוריא

New member
מקנא?

מה פתאום מקנא? אם אני יכול אז גם אתה. אתה בסך הכל צריך להחליט שאתה רוצה לתפוס דג בז´רז´ור, ולהתחיל לעבוד על זה. כידוע זה לקח לי חודשים. לא שקלתי את הדגים. אבל אני חושב שהם בסדר גודל של פחות מחצי קילו. הם אומנם ארוכים אבל גם צרים וארוכים. דומים לנחש עם מקור
. הדלתות בגודל של 5ס"מ. כמו שכתבתי כאן המון, אני לא משתמש במשקולת. אני משתמש במצוף זריקה של 20-30 גרם. ממנו אני קושר חוט של מטר וחצי ואליו את הפתיון. כמובן שמשקל המצוף משתנה לפי החכה. שלי מאוד קלה ולכן המשקל הנמוך. בקרוב אצלך.

HelloweeN

New member
יש מצב שאתה להביא תצלום של הדלתא

האפורה שאתה משתמש בה ? או לחילופין, לגלות לנו מאיפה קנית?

אוריא

New member
שוב תמונה של דלתא.

פעם כבר הבאתי לכאן את התמונה הזו, אבל הנה שוב. כמו שאמרתי הגודל הוא 5 ס"מ.

ronya11

New member
המוטו המלא

אין דבר העומד בפני הרצון, אבל יש דבר שהרצון מעמידו. ועל אף עצם הדבר, אין הדבר עצם... רוני

HelloweeN

New member
קונים את זה אצל עזרא (אביב סחר),

וזה עולה 4.5 ש"ח כמדומני.

הבנתי אותך -

דבר ראשון, אני מקנא בך כרגע. אני מניח שכמו שאמרת, אם אני אחליט שאני באמת רוצה להתחיל לז´רז´ר ולתפוס דגים טורפים, במוקדם או במאוחר זה יקרה. אני פשוט מניח שכרגע אני מעדיף לעבוד יותר עם הבולונז (בוס-רולר) שלי שאני מאוד אוהב. מה שכן, בדיג הרציני הבא שלי, אם אתפוס איזה בננה/בורי/כחילה קטנים, אני אזרוק על חי ונראה מה יהיה. לחברים שלי זה הביא לאחרונה שלל יפה (טרולוס של קילו וחצי, גומבר של חצי קילו וטרולוס קטן של 300 גרם). שיהיה המון בהצלחה לכולנו,

alonps

New member
../images/Emo110.gifמקנא???

אני לא מקנא... רק הרסת לי את השבת.... אני עם שני קומוניסטים מסריחים ואתה עם דגי חרב.... אשתי ניסתה לנחם אותי, אבל ללא הצלחה.
מה שמרגיז אותי הכי שיכולתי להיות שם כשזה קרה. נראה מה יהיה בשישי הבא...

zoharfi

New member
לפחות תשמח שאשתך מפרגנת...

אשתי רוצה לזרוק אותי מהבית כל פעם שאני חוזר מהדייג. טוב בגלל ההתמכרות אני קצת
מאחר...

נשות הדייגים

חברי מהנהלת הפורום. מה דעתכם שנפתח פורום לנשות (המלכות)(
הדייגים?
לא תמיד הן מבינות את הרצונות שלנו והרצון העז לדייג.... אם הדג לא בגודל חצי מטר אז זה לא נחשב..... שיקטרו ביחד בזמן שאנחנו דגים וירכלו על אובדן הכנסות שצריך לתעל לכוון אחר לדעתן.....וסתם יתלוננו כי אצלהם זה מקצוע. תראו מה חושבות עלינו(להראות לנשים) במקום מתג T.V הייתי מבליט דייג אצלנו... תהנו.

zoharfi

New member
אולי אנחנו נדון כאן בדרכים לשפר

את יחס הנשים לדייג. לדוגמא אני במוצ"ש עשיתי ארוחת דגים (מהדגים שדגתי) לאשתי,הילדים וחמי וחמותי. כולם מאוד נהנו וייתכן וזה ישפר במשהוא. מסקנה: כדאי מידי פעם לתת להן להנות ממעשה ידינו (הדייג). מסקנה שנייה: לנקות את הדגים מחוץ לבית...

alonps

New member
../images/Emo110.gifמצוף זריקה

לדלתא כמעט אין משקל, ולכן יש צורך ב"משקולת" שתעיף אך גם תציף אותו. הפתרון מצוף זריקה קטן וקומפקטי שמותאם לחכה שלך. ישנם סוגים רבים של מצופיות כאלו. המשקל שלהם נע מ 4 גרם ועד ... המצופית הטובה היא זו שגם צפה אך גם בעלת משקל עצמי. לא מומלץ לשים משקולת כיון שהיא משקיעה את הז´רז´רה. שמעתי שמישהו מצא שיש היום מצופיות שממלאים בהם מים והן מוצלחות. הבעיה שהדברים הללו יקרים וגם מתכלים (חוט נקרע, הלכה מצופית).

אוריא

New member
הכל כתוב.

בין מטר וחצי לשתיים מהמצוף. ברור לך שזה לא דייג בוס ולא אותו מצוף. אחריי הזריקה יש לז´רז´ר על מנת שהדלתא תדמה דג. העינין הוא שהזנב זז במים וכידוע הטורפים נמשכים לתנועה במים.

למעלה