הדג קרב שלי לא אוכל!

Black Tear

New member
הדג קרב שלי לא אוכל!

לפני בערך שבועיים קיבלתי דג קרב, שהתגורר לו אצל מכר של המשפחה שלי במשך בערך שבועיים בתנאים ממש גרועים - בקושי היו לו מיים, בלי צמח אחד בצנצנצת (!) וכאוכל - נתנו לו קרקרים מפוררים. לי יש הרבה ניסיון עם דגי קרב, מאז שאני קטנטונת יש לי לפחות אחד, בנוסף לאקווריון ענק. בכל מקרה, הבעיה היא כזאת - מאז שלקחתי את הדגיג תחת חסותי, הוא בקושי אוכל. אני נותנת לו תולעי דם מיובשות, ובניגוד לכל שאר דגי הקרב שהיו לי בעבר, הוא לא מתנפל על האוכל, אלא מחכה שהוא ישקע, ואז אוכל מעט מאוד. יש לזה סיבה? אולי הטראומה מהבית הגרוע שהיה לו קודם? תודה, דניאל.

Veiltail

New member
כן.

הוא בטראומה. אנו צריכים לזכור שלדגים יש זיכרון כמו לבני אדם(!)והם זוכרים את הדברים הגרועים ביותר שעברו בחייהם,כמו שאני זוכרת ת'בית ספר...ותמיד יזכור...

גם זה

אולי יש לו טראומה מהעבר, אולי הוא במצב כל כך קשה, שאין לו כח לשחות הרבה, אל תדאגי, זה יעבור לו. אולי הוא גם לא רגיל לאכול מלמעלה, ולכן הוא מחכה שהאוכל ישקע... אם הוא סבל מהרעבה, אז זה די צפוי שיאכל מעט, כמונו, אם לא נאכל הרבה לאורך זמן, אז הגוף יכנס למצב טראומה, ונהיה שבעים ומאושרים עם כמויות קטנות של אוכל (דיון על זה בפורום אחר). אל תצפי שהדג יתנהג כמו כל דג אחר, טראומה של הזנחה לא עוברת כ"כ מהר, יש לי דג שהצלתי ממוות בטוח (עקב הזנחה), היה רזה בטירוף... עד היום הוא לא אוכל הרבה, ולא ממש שמח לראות בני-אדם. (או שהוא סתם לא מתיחס אלי...) בהצלחה לך

עוזאבי

New member
יכול להיות שהקרקרים שנתנו לא גרמו..

לו משהוא במערכת העיקול, אם המצב כל כך גרוע תנסי להאכיל אותו מיד לפה ועם הוא עדין לא אוכל כעבור שבועיים תהרגי אותו. עדיף שהוא ימות במקום שיסבול

Veiltail

New member
תילחמי על החיים שלו!

בשום אופן לא להרוג במהירות! תלחמי עליו כמה שתוכלי!

Veiltail

New member
נ.ב,איך אפשר להרוג דג קרב?

להטביע אותו? להוציא אותו מהמים???מה אי אפשר להרוג אותו!

עוזאבי

New member
אני מתכון להמתת חסד.........

ז"א לקחת קערה ולמלות אותה בקרח , אחרי זה לקחת מים קרים ולשים אותם בקערה אחרי זה מחכים כמה דקות שהקרח קצת יימס ואחרי זה שמים את הדג בתוך הקערה ותוך פחות מדקה הדג מת ללא כאבים. לא נעים לעשות את זה אבל לפעמים זה הפתרון הטוב ביותר

עוזאבי

New member
וולטיל את ממש מגזימה......זה אותו..

זבר כמו שאת תלכי לישון בהר מושלג...תירדמי וכל האיברים שלך יקפאו ואז את תמותי בלי שום כאב ולא תרגישי כלום....אותו דבר מה שיקרה לדג... מה את מעדיפה שהדג הזה יסבול שבועיים ושלא תהיה לך דרך להציל אותו או שהוא ימות בלי כאבים???

Suikun

New member
לנסות להאכיל באוכל חי,

כמו ארטמיה חיה (ניתן לקנות ביצים בחנויות חיות ולהבקיע בבית) או תולעים חיות, זה יפתה את הדג קרב לאכול. אם אין לך גישה למזון חי, תנסי להאכיל אותו בתולעי דם קפואות (אחרי שהפשרת אותן, כמובן) שתיים שלוש תולעים, פעמיים בשבוע, עד שיתחיל לחזור לעצמו, ואז תעברי לאוכל רגיל כל יום, ושוב, פעמיים בשבוע תולעים (לא יותר מדי!) לדעתי המתת חסד עושים רק כשבאמת אין שום סיכוי להציל את הדג ורואים שהוא סובל. אם דג מסרב לאכול לנסות ולנסות עד שמצליחים, לא לעשות המתת חסד סתם כי לא הצלחתם.

דג הקרב

לידיעה דגי הקרב מאולם לא ראו בימי חייהם צמחי מים דג הקרב אינו צריך צמחי מים לשם הספקת חמצן משום שהוא נושם אוויר מחוץ למים לכן כמות המים שהוא היה לא מפריעה לו את דגי הקרב מגדלים במיזרח בתוך צנצנות אשל במשך 12 חודש עד למישלוח לספקים בעולם לגבי המזון שהוא אוכל מספיק לו גרגיר מזון פעם ביום. בתנאי טבע הדג אוכל אחוז אחד מזון ממשקל גופו יש לדאוג לטמםרטורה של 24 מעלות

Veiltail

New member
האקווריום שלי על 24 מעלות,ז"א שגם

האקווריום של חברה שלי עם הדגי קרב(2 נקבות וזכר)24 מעלות? סבבה!! איזה כיף!אתמול הלכתי אל החברה שלי,היא קנתה בסוף תולעי דם כי הדג שלה לא אכל 3 שבועות..אז היא הזעיקה אותי,נתנו לו כמה תולעים והוא אכל!!!!הוא אכל את התולעים!!!עכשיו לא יהיה נורא אם הוא לא יאכל,אבל ניתן לו כל יום כמה תולעים(לא הרבה)עד שיתחיל לאכול כמו שצריך...

למעלה