הדובדבן שבקצפת

הדובדבן שבקצפת

לפני כשעה על עץ דובדבן בגובה כשני מטר מעל הקרקע צפע באורך כ90 ס"מ

מי מזהה את המתחבא

נחש שמציץ ממחילה למרגלות גזעו של אלון מצוי קטן צולם ממטבח ביתו של שכני נראה אתכם בי דני

כל הכבוד, זיהוי נכון

מאוד קשה בזוית כזו לזהות את זעמן המטבעות וגם האיכות של הצילום לא מדהימה יפה מאוד

black bamba

New member
אלמנטרי, ווטסון מיי דיר

אלון מצוי - מוריד את כל המינים המדבריים והחוליים, ודווקא חשדתי בהתחלה במטבעון מדברי. שכן שלך - מוריד את המינים החרמוניים. כך שנשארנו פחות או יותר במרכז. צפע זה לא, העובי והראש לא מתאימים, וגם לא היית שם אותו כחידה מיד אחרי תמונת הצפע על העץ. כל הדקים למיניהם - ארבע קו, זיתני, שלוונים, נחשילים וכו' - נפסלים גם הם. עין חתול ונחש מים ממש לא קשורים. הראש והצבע ממש לא מתאימים לזעמן שחור בשום שלב התפתחות. כך שנשארנו עם תלום קשקשים צעיר וזעמן מטבעות. הפוזה המטפסת, צורת הראש והכתמים שגולשים לשולי הבטן איששו את התחושה שזה אכן זעמן מטבעות. דרך ארוכה ומפותלת לתשובה פשוטה, אבל אנחנו הרי לא נבהלים מדברים ארוכים ומפותלים

תשובה מאוד מנומקת אולם לא הבנתי

מדוע כל הדקים למיניהם ארבע קן, זעמן זיתני ושלוונים ירדו כמו כן מדוע עין חתול חברבר יורד נחש מים דווקא מובן בגלל הדגם על הבטן בכל זאת כל הכבוד על הזיהוי המהיר בי דני

נראה לי שהדקים ירדו כי הם דקים.

רואים בתמונה בבירור שהגוף יחסית רחב, וגם מבנה הראש שולל את זה. הגחון של עין חתול חברבר הוא אפור כהה "מלוכלך" אם אני זוכר נכון...

לאן נעלמה ההודעה ששמתי בשם הדובדבן שבקצפת???

אולי עשיתי משהו לא נכון מי יודע? דני

מאחר ואני לא רואה אותה שוב הדובדבן שבקצפת

צולם היום בסביבות 1300 צפע באורך כ 90 ס"מ דרוך על עץ דובדבנים בגובה של כ 2 מטר בי דני

למעלה