"הדוויג והשארית העצבנית"

ליטל ו

New member
אקס מן

בדיוק דיברתי עם אנשים על זה שעם כל חוסר חיבתי למיסטיק (אחת הדמויות), הייתי קרוב לוודאי רוצה את ה"כוח" שלה - שינוי צורה - בין השאר בשביל שאני אוכל להיות בגוף של בן מתי שבא לי. ועכשיו מסתבר שהיא עשתה את זה מספיק כדי שתהיה לה זהות רשמית כזכר/גבר: http://www.gayleague.com/gay/characters/display.php?id=49

"הדוויג והשארית העצבנית"../images/Emo36.gif

מישהו יכול להסביר לי מה הולך שם בדיוק?

הדוויג

מי מש של סרטי פולחן סטייל מופע הקולנוע של רוקי\פריסיליה וכו בחור שחיי במזרח גרמניה עובר ניתוח לשינוי מין בכדי להתחתן עם חייל אמריקאי שמשרת שם. הניתוח לא מצליח והיא(הדוויג) נשארת עם אינץ' עצבני... היא מתגרשת מבעלה וחיה בקראוון בעיירה נידחת מקימה להקת רוק וזהו בערך.... אני לא ממש התלהבתי אולי זה יצבור תאוצה בעוד 15 20 שנה ,בדומה לסרטי פולחן אחרים

ליטל ו

New member
:)

קשה לי להביע דעה, כי הגעתי לסרט עם המון ציפיות אחרי ששמעתי עליו במשך שנים. הרבה מהשירים, לדעתי, ממש ממש טובים. הסרט אכזב אותי - הוא היה בערך כזה, רק בלטה אחד הצידה מפגוע במטרות, לטעמי :/ ראוי לציין שבסוף הדוויג מבטאת את האינדיבידואליות (או? פתוח לפירוש) שלה/ו בכך שהי/וא מציג/ה את עצמה/ו שוב כגבר, ושרביט הטרנסית עובר לטרנסית חמודה אחרת. הסרט לא מבהיר מה יקרה אחר כך, אם השינוי הזה תמידי, יחזור רק מדי פעם, חד פעמי או רק סמלי. מבחינת עצמי, ניכסתי אותה לג'נדרקווריות עד שיבואו הוכחות אחרות. פתוח לפירוש.

יש הרבה דברים שלא הבנתי שם

אבל יש דבר אחד עקרוני שלא הצלחתי להבין: למה שמו גבר בדראג לשחק תפקיד של מישהי שעברה שינוי-מין? לא רק מבחינת הליהוק, אלא אפילו מבחינת העלילה - בסוף הסרט היא מתפשטת ורואים שיש לה גוף של גבר רגיל לחלוטין. זה נראה לי תמוה לגמרי. יש למישהו מושג מה זה אומר? ובכלל- מי ראה? מי אהב? מי לא אהב?

ליטל ו

New member
זה אומר,

אולי, שהיא לא טרנסית רגילה ולא אישה רגילה. למעשה, אני חושבת שזה אחד הדברים העיקריים שהסרט עוסק בהם. מה זה אומר ניסיתי לנחש למעלה.

../images/Emo4.gif מוזר...

אני לקחתי את זה יותר בתור בילבול מונחים. כאילו בתיאור הסרט כתוב במפורש "עברה שינוי מין" דהיינו טראנסקסואלית. ובסרט עצמו מדובר למראית עין בעצם בדראג-קווין. אז פשוט חשבתי לי מה יחשוב מישהו שצופה בסרט הזה ולא מכיר כמוני וכמוך את המונחים השונים וההבדלים ביניהם. לדעתי זה עושה סוג של עוול לטראנסקסואלימות. אז נכון שזאת בסך הכל קומדיה מוזיקלית וכל זה, אבל אם לאורי מותר להתרגז כאשר את הדראג-קווין בסרטו החדש של אלמודובר "החינוך הרע" תיארו בעיתון כטראנסקסואל - אז גם לי מותר להתרגז כשמבלבלים ככה מונחים בצורה מטופשת שכזאת.

ליטל ו

New member
בהחלט יכול להיות

שזה בלבול במונחים, אם כך הסרט תואר. ותרגישי חפשייה להתעצבן, זה אחד הדברים שאנחנו עושים כאן.

למעלה