הדולמה באחצ'ה

tsiporganeden

New member
הדולמה באחצ'ה

איך שהגעתי לאיסטנבול אמר לי הנהג שאסע לבקר בדולמה בחצ'ה, אני חשבתי שהוא רוצה לצחוק עלי כי דולמה זה ממולאים, החלטתי להתעניין קודם לפני הנסיעה. כך יצא שמספר ימים ביקרתי בכל האתרים המעניינים באיסטנבול (איה סופיה, ארמון טופקפי, הבזר, ועוד) בקיצור שלושה ימים טיילתי בלי סוף, בסוף היה לנו יום חופשי, ניגשתי למדריך ושאלתי אותו: עמי תגיד לי יש להם לתורכים איזה מקום שנקרא ממולאים......איך שהוא צחק, עד היום אני צוחקת מהבדיחה, וכן הוא הסביר לי איך להגיע ואני חושבת שזה היה הדובדבן שבקצפת, מקום מהמם.

Hermione1382

New member
../images/Emo99.gif../images/Emo99.gif../images/Emo99.gif

האמת שציפיתי שהטופקאפי יהיה יותר מעניין כי הוא יותר עתיק אבל לא תמיד דברים יוצאים כפי שאנו מצפים שייצאו :) הדולמה באחצ'ה אכן לדעתי מהמם - הכל שמור בצורה כל כך יפה כאילו עוד רגע תבוא הוולידה סולטן ותברך אותנו לשלום (או לחילופין תשלח אותנו לצינוק עקב פלישה
)

לצערי הרב לא הייתי בדולמה בהצ'ה

ואני מצטער מאוד שלא יצא לי לבקר בו. בכל פעם שמישהו מזכיר אותו הוא מציין שזה מקום מדהים.... לא מאמין איך פספסתי אותו. גם לי היו ציפיות רבות מהטופקאפי, אבל בכל אופן זה מקום מאוד יפה ומעניין....

טליה ג

New member
חחחחח רק השם כבר מעורר תיאבון../images/Emo6.gif

ה-Dolmabahçe אכן ארמון מהמם ומלא הדר, ושווה מאוד לבקר בו, למרות שהוא בנוי ומרוהט בסגנון אירופי למהדרין, שלא כמו הטופקאפי. דווקא מהטופקאפי קצת התאכזבתי, כי בסה"כ ביקרנו בו במעט חדרים יחסית, וההמתנה בתור נמשכה פי 2 מהביקור עצמו. ועכשיו איך אפשר בלי קצת תמונות מארמון Dolmabahçe? נתחיל עם התקרה המפוארת באחד האולמות.

שימו לב לשעון שליד המיטה

השעון מראה את השעה תשע וחמש דקות, שזו השעה שבה Atatürk מת. הוא העביר את השבועות האחרונים בחייו בארמון דולמבחצ'ה, כשהיה כבר חולה מאד, ולא זכה לחזור יותר לעיר הבירה אנקרה.

התרופות של אטאטורק

בחדר ליד יש ארון ובו אריזות התרופות שאטאטורק קיבל בימיו האחרונים - ראו תמונה מצורפת

למעלה