מי זה הטרומבון הזה?
כלומניק אחד, קיבל ג'וב פי כמה וכמה גדול עליו.
אם
"לא הכול פסימי", אז למה להוריד את הדירוג והכי חשוב -- למה "לדפוק" תחזית שלילית???
הבורסה נראתה ונראית על הפנים, היא נמצאת במצב כזה כבר 10-15 שנים לפחות והמצב רק מחמיר כל שנה.
עוד רצו לבטל את האופציות דולר/שקל ולקלקל את המעו"ף!
פשוט בא להקיא.
אני בכל הרצינות ממליץ להם לנסוע למוסקבה, לבורסה הרוסית, לראות מה זה מרכז פיננסי אדיר אמתי,
מה זה מסחר מתקדם עם המון-המון-המון כלים(תענוג להתבונן ברשימת מאות האפיקים למסחר למעט המניות, פשוט לקנאות ברוסים) , מה מקבל בתור טרמינל כל משקיע וספקולנט קטן, איזה נתונים מגוונים ועשירים זמינים עבורו ובחינם -- לנסוע ללמוד, איך ניתן להצליח ולהתגבר על כול הצרות הפוגעות בנזילות, איך ניתן, למרות הסנקציות והמצור, לבנות עסק מבריק ומתקדם הפועל מ-8:30 עד 23:50.
כנ"ל בנוגע לברוקראג' המקומי -- ברוקרים הישראלים -- אלה מפיה קרתנית מוסדית המפגרת ב20 שנה, לכל הפחות, אחרי עולם פיננסי המודרני.
רמת תאוות הבצע שלהם -- הורגת ובלתי-מתקבלת על הדעת!
אני צריך לשלם להם 100-200 ש"ח בחודש על-מנת לראות ספר פקודות ה"מלא" שלהם בן 5 שורות בלבד עם קקה המקומי הבלתי-נזיל???
שהם ישלמו ללקוח על כך שהוא החליט להפקיד את כספו אצלם!
(ברוסיה הספר מראה 15-20 שכבות בכול צעד, ובחינם)
אפילו הבורסה הורידה להם לפני 3-5 שנים מחירים של הציטוטים לשקלים בודדים! על-מנת לתמרץ אותם לתת מחיר הוגן ללקוח.
ומה השתנה???
כלום, הודות לבורות העמוקה של הציבור!
על היחס אל הלקוחות שלהם, על התת-רמה המדהימה הזאת, אני שותק, טוב שהתפטרתי מכול הקקה הזה לצמיתות!
כל אדם נורמטיבי ושפוי שבא לשוק ההון, חייב לפתוח את החשבון רק בחו"ל, אצל הברוקרים מן השורה הראשונה שם.
נ.ב.
דו"ח המקורי של S&P מצורף מעלה, לא צריכים להקשיב לאף אחד שמתרגם אותו איך שבא לו.
p.s.