הדום המסוכן- קוים לדמותו

A לוןA

New member
הדום המסוכן- קוים לדמותו

אז איך בעצם מזהים מישהו כזה?

האמת היא שאי אפשר ב100%. אנשים מסוכנים (שולטים ונשלטים) בדרך כלל חושפים את פרצופם האמיתי כשאתה כבר בתוך מצב הסיכון. אבל כן אפשר לנסות ולסנן מראש אנשים שיש להם פוטנציאל למסוכנות.

הכתוב מטה הוא דעתי האישית בלבד, אתם יותר ממוזמנים לחלוק עליה או להוסיף כראות עינכם.

1. וודאו שמי שמולכם רואה אתכם קודם כל כאדם, ורק אחר כך כנשלט. מי שפונה אליכם במשפט הראשון כ"על 4, כלבה", מי שדורש לראות תמונות עירום לפני שבכלל נוצר בינכם איזשהו קשר, מי שלא יכול (או לא רוצה) לקבל סירוב לפני שבכלל נפגשתם, מי שלא מקבל שגם לנשלט יש צרכים, רצונות תשוקות ופחדים- כנראה לא עונה על התנאי הזה.

2. גבולות- השולט שאינו רוצה לפגוע ינהל איתך דיון מפורט על הגבולות שלך. מה מותר, מה אסור, מה אולי. רצוי לנהל איתו שיחה (מקדימה) על יחסו לגבולות, האפשרות של נשלט להציב גבולות בכלל, איך התייחס לגבולות של נשלטים בעבר ועד כמה שבירת גבולות וחצייתם הם turn on בשבילו, ובמידה והוא מחליט שהוא רוצה לעבור גבול- איך זה מתבצע?

3. מילת ביטחון והסכמה- לעולם אל תוותרו על מילת ביטחון, ורצוי גם לבחון את השולט בה בשלב מוקדם שעדיין לא מסוכן- האם הוא יכול לשלוט בעצמו ולעצור ברגע שמילת הביטחון נאמרת? האם מילת הביטחון "ממולכדת" באיזשהו אופן (מותר לך לומר מילת ביטחון אבל אז תיענשי/אבל אז הקשר יסתיים וכו')? האם השולט יודע שמילת ביטחון אינה חזות הכל? מודע לתגובות של נפגעי אונס (כמו קפיאה למשל) ויודע לבדוק איתך אם הכל בסדר, גם אם לא נאמרה מילת ביטחון?

4. תקשורת- האם יש הגבלות על תקשורת איתו? האם הוא מוכן להקשיב, להסביר, לנהל שיחה בגובה העיניים, לשמוע מה מפריע לך מתוך מקום שיוויוני? האם הוא מגלה סבלנות ומדריך אותך? האם הוא קשוב למצוקות, לפחדים, יודע לתקשר ולהרגיע כשצריך?

5. בטוח- האם הוא יודע את החוקים וההגבלות לפרקטיקות שהוא מבצע? האם הוא מוכן להסביר מה יכול להשתבש בפרקטיקה הזו ומה קורה אם משהו משתבש? האם בתיק הצעצועים שלו יש גם אביזרי בטיחות בנוסף לציוד המשחקים?

6. האם חלק מהדרישות שלו כוללות בידוד שלך מהקרובים לך? האם הדרישות שלו יכולות או עלולות לפגוע במעגלי חיים נוספים (עבודה, משפחה וכו')?

7. האם הוא חושב (או נותן את הרושם) שהוא אינו יכול לטעות, שדעתך אינה נחשבת, ש"השולט הוא האלוהים של הנשלטת"? האם הוא סובל מביטחון עצמי מופרז?

8. אפטר-קייר- איזה חשיבות הוא נותן לאפטר קייר? האם הוא יהיה זמין בימים שאחרי סשן? מה זה בכלל אפטר קייר בשבילו?

9. האם הוא "משחק" הוא מנסה לעורר או לדרוך על פצעים נפשיים וטראומות ישנות? האם הוא מהדהד לך פגיעות נפשיות שעברת?

10. כשאתם כבר בתוך מערכת היחסים- האם היא מזינה ומרימה אותך, או גוזלת ממך כוחות ואנרגיות? האם אתה עסוק בלשקר, להסתיר או "ליפות" את מה שקורה בינכם לסביבה (זו שיודעת על הבדסמ הזה, לפחות)?

11. מעל הכל- היה ערני. היה חד, ואל תהסס לשאול ולדרוש להבין. זו הבריאות שלך, הגוף שלך וההשלכות, אם תהיינה, יהיו שלך גם כן. באנו לכאן כדי להנות, ולא כדי להיפגע (וכן, גם לצד הנשלט מגיע להנות
)

tinky2

New member
מדוייק

&nbsp
אין לי מה להוסיף.
חשוב מאוד.
הייתי מוסיפה למאמרי הפורום.

UltraL

New member
זה טוב באופן כללי

גם אם אפשר להתווכח על פרט כזה או אחר.

אני מיוחד הייתי שם טוש זוהר על 1,2,3,4,6,7
כי גם ביחסים ונילים יש הרבה קווים מקבילם כאשר מדובר באדם מסוכן ומניפולטיבי כמו נרקיסיסטים.

יש גם מקרים שבהם שולט מסוכן מאוד מוכר ומכובד בקהילה. זה לא הרושם שיש לי מהאנשים הפומביים בארץ, לאומת קהילות בחו"ל שאנשים ממש מובילים מואשמים באונס ופגיעות..
רוצה לומר: ותיק וידוע עם הרבה חברים לא אומר בטוח. אחרת לא היה לנו כאלה שהרבה יודעים עליהם ועדיין מסתובבים ויש להם קורבנות מרצון כל פעם מחדש.

והייתי מוסיף: כל מה שנכתב בלשון זכר יכול לתפוש בלשון נקבה.

A לוןA

New member
אני משתדל

כשאני לא כותב עבור מישהי ספציפית, לכתוב תמיד בלשון זכר, שהיא לשון הסתמי של העברית. לכן אכתוב שולט ונשלט ולא שולט ונשלטת, למשל.
&nbsp
מעבר לזה- כמובן שאני מצטרף לדעתך. ותיק ומוכר לא אומר גם בטוח. גם מאסטר אור בזמנו היה ותיק ומוכר.

ExLibris499

New member
הייתי שמחה

לשמוע בקווים כלליים את הסיפור של מאסטר אור שהזכרת.

A לוןA

New member
בגדול (זהירות טריגר)

מאסטר אור היה דמות מאוד מרכזית בקהילה בתחילת שנות ה-2000, וניהל מעין קומונה של נשלטות שהסיפורים עליה נעו בין המוגזם ל"באימש'ך, לא יכול להיות"
אבל אם ניצמד לעובדות- בשנת 2009 מאסטר אור (או גיל אריאלי, בשמו האמיתי), טכנאי מחשבים, הורשע בכל בפגש ילדה בת 12.5 בעת שתיקן את המחשב בבית הוריה, ושמר איתה על קשר במשך 3 שנים באמצעות טלפון ומיילים. כשהיתה בת 15.5 קיים איתה יחסי מין שלטענתו היו בדסמיים, לטענתה היו אונס לכל דבר. הוא נעצר והואשם בבגין ביצוע מעשה סדום בקטינה בת 15.5, אינוס, ניסיון לבעילת קטינה בהסכמה, שידול קטין לשתיית אלכוהול, הדחת קטין לשימוש בסמים וכו'. עקב קשיים ראייתיים הוסב כתב האישום לעבירה של בעילה אסורה בהסכמה בלבד, ונחתם הסכם טיעון במסגרתו אריאלי הודה, וקיבל עונש של חצי שנת עבודות שירות וקנס כספי.
מעבר לכך הורשע אריאלי בבית משפט באשדוד בעבירה של לשון הרע נגד אחת מבאות הכלוב ונפסקו לחובתו 100 אלף שח קנס, ויש עוד מספר סיפורים (שפורסמו בעיתונות) על תלונות שהוגשו על אונס.
עד כאן העובדות שפורסמו בעיתונות- הסיפורים שאני שמעתי (ואני מניח שהיו קצה הקרחון) היו חמורים בהרבה.

ExLibris499

New member
טריגר בהחלט

אני לא נוהגת להסב אוזן לרכילויות או לדלות אחרי הפרטים "שלא פורסמו בעיתונות" אבל נדמה לי שדווקא מאגר סיפורים כזה, לא בהכרח ספציפית על מר אריאלי, יכול ללמד נשלטות מתחילות, ולעתים אף מנוסות, איך לא צריך לנהוג מאסטר או איך לא אמור להיראות סשן (אוף, שונאת את המילה הזאת).
מדברת מניסיון אישי, לפעמים דרך השלילה היא הדרך הטובה ביותר ללמוד מה כן.

A לוןA

New member
אני חושב שהעיצה הכי טובה שאפשר לתת למתחיל

ולא משנה מאיזה צד של השוט:
תקרא, תלמד ותמיד תשאיר את הראש על הכתפיים.

ExLibris499

New member
זה לא

הפוסט הראשון שלך שאני קוראת, ברור לי לגמרי שאתה איש של מילים וידע ובכל זאת, המציאות מדברת בשם עצמה. מרבית האנשים לא ישבו לקרוא מאמרים. סיפורים וחוויות כן.

A לוןA

New member
הבעיה

שסיפורים וחוויות לא תמיד מעבירים את הנקודה ונתונים לפרשנות של הקורא
ובכל מקרה אני לא חושב שאני (לפחות) אכתוב סיפור שכורך בתוכו התעללות רק כדי להבהיר נקודה.
ואת יודעת איך הולך הפתגם החבוט- אפשר להביא את הסוס לשוקת וגו'
מי שרוצה לשמור על עצמו- יחקור ויקרא.
מי שאין לו את האחריות הזו- גם אלף מאמרים לא יעזרו לו...

UltraL

New member
הרעיון מעניין

אם מורידים שמות ומנסים להסביר מה היה שקוף אצל אותו שולט כמסוכן.

Dan_Kap_

Active member

וכל מה שנכתב כאן, יכול להתאים לכל צירוף של מגדרים...

כדאי להוסיף גם נושאים של ניצול כלכלי, שבדרך כלל נפוצים יותר בעולם של שולטות ונשלטים, אבל לא מוגבלים רק להם/ן.

לתסמונת האלוהים יש הרחבה נפוצה כאשר שולט/ת לא יודעים להבדיל בין פנטזיה ומציאות ומנסים להכתיב לנשלט/ת איך להתנהג בעבודה, בלימודים, במשפחה מבלי להקשיב למומחה/ית מס' 1 בנושא (הנשלט/ת).

A לוןA

New member
מסכים

בקשר לנושא של פגיעה במעגלי חיים נוספים- ציינתי בפירוש בסעיף 6. חושב שצריך להרחיב?

Tranquility40

New member
הייתי מוסיף

סעיף בנוגע לשאלה האם הדום שומר על בריאות הנשלטת שלו. מין בטוח או בדיקות רפואיות. במיוחד אם מדובר על מין מרובה משתתפים המרבים להשתתף במין עם פרטנרים מתחלפים.

Tranquility40

New member
מסתבר שלא

לעתים מה שמובן מאליו בשבילנו, כלל אינו מובן בשביל אחרים.
במיוחד בעולם הזה, יש כאלה שרוצים להסחף בתשוקה באופן טוטאלי. וחוץ משליטה והתמסרות טוטאלית לפנטזיה ורצון מטופש לזרוק כללי בטיחות כמו מילת-ביטחון, זה כולל לעתים גם רצון לזרוק דברים נוספים כמו הגנה מפני מחלות מין.

למעלה