הדוקטור ב 3D

הדוקטור ב 3D

שלום לכולם/ן, לרוב אני עוקב אחרי הפורום בצורה פאסיבית, ואחת ההחלטות לשנה החדשה היא להיות יותר פעיל כאן ובפעילויות/מפגשי הפורום. (שנה חדשה = החלטות.. מה לעשות..
) ואם כבר להיות אקטיבי - אז להתחיל בגדול. לפני חודש רכשתי טלוויזיה חדשה שממירה כל תוכן לתלת מימד. אחרי שצפיתי בפרקים האחרונים של העונה השישית ב 3D (מדהים - נותרתי עם הלשון בחוץ) ואח"כ ניצלתי כל יום של חופש בחגים כדי לצפות בכל העונות מההתחלה בתלת מימד, החלטתי להציע לערוך מפגש של הפורום בביתי הצנוע לשם צפייה משותפת בכמה פרקים נבחרים + בספיישל הבא עלינו לטובה ב 25.12 (והכל ב 3D כמובן). אני מעלה את ההזמנה כבר עכשיו על מנת לדעת אם זה רלוונטי, וכן להערך מבחינה לוגיסטית (היום יש לי רק ארבע זוגות של משקפיי תלת מימד) - אז אצטרך כמובן לדאוג לעוד כמה זוגות (תלוי כמובן במספר האנשים אם וכאשר תהיה היענות להזמנתי). זהו.. לשנה פורייה בפורום ולעונה שביעית מרתקת

לרגע לא חשבתי אחרת...

ברור שבכוונתי להגיע למפגשי הפורום הקרובים כדי להכיר את אנשי הפורום.. אני אמנם לא שפוי (ויש לי תעודות שמוכיחות את זה) אבל לא עד כדי כך שאכניס אנשים אליי הביתה לפני שהכרתי אותם.. (עכשיו בא לי לבנות טארדיס, לחזור שנה - שנתיים לאחור, ולהכריח את עצמי לקבל את ההחלטה להיות יותר פעיל בפורום כבר אז
)

OKDeSign

New member
חח בהחלט צריך להכיר קודם וכאלה

אבל השאלה שלי איך זה עובד? כאילו התמונה במקור לא באמת הייתה בתלת מימד, איך זה מצליח לזהות את הנפח בתמונה? ולא במושגים טכנים...זה באמת יוצא מוצלח? :O [ואיזה משקפיים בדיוק צריך לטלוויזיה כזו..] וכמובן ברוכות הבאות :)

אכן מוצלח

למען האמת הופתעתי מאוד מאיכות ההמרה מ 2D ל 3D. התמונה מקבלת עומק מדהים (גם בשידורי SD) וב HD בכלל מדובר בעולם אחר.. כל סרט/סדרה שמצולמים למעשה "ממירים" (בהעדר מילה טובה יותר) את המציאות התלת מימדית לתמונה דו מימדית. בטלוויזיות בהן יש אפשרות להמיר תוכן ל 3D, ישנו מעבד שכל תפקידו הוא לזהות את המיקומים השונים (של התפאורה, השחקנים, עצמים שונים,גרפיקה וכו') ולתת להם את העומק הדרוש. הטלוויזיה של LG (כמו שיש לי) משתמשת בשיטה שנקראת FPR. זהו משטח שיודע לקטב קרני אור באופן כזה שרק פילטר תואם במשקפיים יוכל להציג אותם, תמונת עין ימין מקוטבת באופן שונה מזו של שמאל וכך כל עין מקבלת רק את הערוץ שלה. המשקפיים עצמם הם קלים, ללא צורך בסוללות, אבל צריך משקפיים של LG על מנת לצפות בתכנים (זוג עולה כ 15 שקלים). יתרון נוסף שאפשר לצפות בכל זווית ובכל מצב בתלת מימד (לא כמו שיטות אחרות בהן חייבים לשבת מול המסך). נ.ב. ברוכות הבאות ??

זה משהו שהטלוויזיה שלך עושה?

כי למיטב ידיעתי לא הוציאו ו/או שידרו את הסידרה מעולם ב-3D.

אכן כן

כפי שכתבתי בתגובתי הקודמת זה בדיוק מה שהטלוויזיה שלי עושה. יש לה את המעבד ומשטח הקיטוב שממירים כל תוכן מ 2D ל 3D (לפי בחירתי כמובן - אני יכול לצפות גם בתכנים בפורמט של 2D).

limors2

Active member
זה נשמע נחמד!

אבל זה נראה משכנע וטוב? לא כמו משהו שעיבדו בכוח כדי שיראה מתאים?

וזה אכן נחמד

זה נראה מדהים, כפי שרשמתי מאוד מאוד הופתעתי מהאיכות (רשמתי שאחרי שצפיתי בפרקים האחרונים של העונה השישית ב 3D (מדהים - נותרתי עם הלשון בחוץ) אח"כ ניצלתי כל יום של חופש בחגים כדי לצפות בכל העונות מההתחלה בתלת מימד). ברור שיש סדרות ישנות (כמו למשל נשואים פלוס שרצה עכשיו ב YES) שהחדות של ה 3D היא קצת פחות בולטת ועדיין רואים את ההבדל. את האמת שהמבחן האמיתי היה אבא שלי. הוא אדם שמסתייג (מאוד) משקעה של סכומים גדולים על מוצרים כמו טלוויזיה. אחרי שרכשתי אותה, הזמנתי אותו לראות ולהתרשם. הוא כמובן רטן על העלות ולא הבין על מה אני זורק 15,000 ש"ח. הפעלתי את ה 3D, שמתי לו את המשחק של מכבי ששודר באותו היום, והבנאדם עומד באמצע הסלון, מחייך חיוך של תינוק שרואה את הצעצוע האהוב עליו, ולא זז במשך כחצי(!) שעה.. (כמובן שהוא התעקש שאין הבדל, ושסתם זרקתי כסף.. אבל זה האגו שלו שלא מאפשר לו להודות שהוא טעה.. מאז פתאום הוא מוצא סיבות לבוא לראות אצלי טלוויזיה, ואם התלת מימד כבוי אז הוא מבקש שאדליק אותו "רק כדי לבדוק אם בכל זאת רואים הבדל..") למען האמת התוצאה כל כך טובה, שעברתי לישון על הספה
.. ה 42" הדי חדשה שיש לי בחדר השינה נראית פתאום מיושנת ולא איכותית למול ה 3D... (בסוף LG יצטרכו לשלם לי על הפרסומת שאני עושה למוצר שלהם..)

Blade Of Fire

New member
אהמ, בגדול...

זה כמו התקופה של אחרי "אוואטר"... מה ז"א? כולם רצו לעשות סרטים בתלת מימד כי זה מכניס יותר כסף וזה משתמש בטכנולוגיה חדישה. אך אבוי--הסרט כבר צולם, והוא צולם בדו מימד. מה יצא מזה? כאילו-תלת-מימד, או בקיצור התלת מימד שרואים בטרון, אליס בארץ הפלאות והתנגשות הטיטאנים-תלת מימד שנראה כאילו הדביקו בובות קרטון על הרקע. בלי להלעליב את הטלוויזיה של הבחור, תלת מימד אמיתי מצולם בעדשות נפרדות ואין שום דרך אחרת לצלם תלת מימד. הטלוויזיה יכולה להמיר, ואפקט ה"וואו" נוצר מידית כי זה באמת נראה תלת מימד, אבל בהשוואה לסרטי תלת מימד שצולמו בתלת מימד (שוב-סטייל אוואטר או קפטן אמריקה או אקס-מן ההתחלה), זה נראה קצת צולע. אחרי שכל זה נאמר-וואו אחי איזה מגניב שיש לך טלוויזיה שממירה לתלת מימד, הלוואי והיה לי את הכסף לקנות דבר כזה, בחיי! (אין שום ציניות במשפט).

OKDeSign

New member
קצת אוף ובכל זאת

אני מכירה את ההטכניקה (בתאוריה) של הסרטים הכאילו תלת מימד, אבל אני גם יודעת ששם יושב צוות ומעבד אתהתמונה לתל מימד...ובכל זאת העבודה הזאת לוקח זמן וצוות מקצועי אז נראה לי קצת מוזר (או מםתיע טכנולוגית אם תרצה) שיש טלוויזיה ביתית (אומנם יקרה אבל בכל זאת בבית של מישהו) שעושה את כל העבודה הקשה הזאת כמעט בזמן אמת ולבד. -- אם זאת, באמת קולי קנאה שיש לך את האפשרות לקנות ולהשתמש בטלוויזיה כזאת, הלאווי עלי :)

למעלה