הדוקטור- הוא איש נחמד? (|ספוליר| לעונה 3)

ketrina

New member
הדוקטור- הוא איש נחמד? (|ספוליר| לעונה 3)

בהתחלה הדוקטור נראה לי פשוט מקסים. הוא עובר בין עולמות ומציל, פעם אחרי פעם אנשים, עולמות שלמים והכל תוך כדי סיכון החיים שלו.
עם המשך הסדרה, אני תוהה אם הדוקטור לא עושה את הכל מתוך אנוכיות.
משעמם לו, ואין ספק שהוא מת על ריגושים ושסכנות זה מה שמלהיבות אותו (החיוך הענק כל פעם שהוא מגלה שיש סכנה, ואותו החיוך גם על פניה של רוז).הוא פותר ונכנס לכל הבעיות כי הן מלהיבות אותו.
הוא מסתכל על העולם כמו על פארק שעשועים ענקי- היה לו כיף באולימפידה בלונדון? אז הוא חוזר לשם שוב.
והכי- המלווה שלו.
את מרתה הוא אסף כשהוא חיכה לה בלילה בפינת רחוב (קריפי קצת),את רוז הוא פיתה במסע בעולמות ובזמן.מלבד הקריפיות ,כמו שמרתה אומרת ב"עומס תנועה" (S03E03) נראה לה שהדוקטור רק צריך מישהי/ מישהו שיהיה לידו, כדי שהוא לא יהיה לבד.
לא כי ככה מצילים את העולם יותר טוב, למשל, אלא כי משעמם לבד, והרבה יותר כיף בשניים.
זה צד אחד,
הצד השני זה שאולי הדוקטור צריך את המישהי/מישהו הזו לידו,כדי לדאוג לה. כדי לאזן אותו .בתכלס- חצי מהפעמים הוא צריך להציל את רוז.היה הרבה יותר קל לו להיות לבד .ושוב, נראה שהוא לוקח את המלווה כדי שלו -עצמו- יהיה למי לדאוג, צורך אנוכי.
לא שאני שופטת, וגם לא סיימתי את הסדרה, וגם חפרתי הרבה,
אבל אשמח לשמוע מה דעתכם.האם הדוקטור הוא הגיבור האמיתי, או סתם ילד שמשחק בסכנות?

BloodyRose

New member
העולם הוא חנות ממתקים, הדוקטור הוא ילד

ולמה לא בעצם?
הוא מתרגש מדברים חדשים, מדברים שהוא לא מכיר, מהזדמנויות לחוות חוויות חדשות. הוא לא נרתע כשהוא פוגש בזן חדש של חייזרים, הוא נותן להם צ'אנס. הוא לא הורג את הרע בהזדמנות הראשונה, הוא מנסה לשמוע גם את הצד שלו.

הוא רצה לראות עולם, אז הוא גנב (שאל) טארדיס, ויצא לדרך.
בנוגע למלווים - א) באמת יותר משעמם לבד. ב) הרבה פעמים צריך חוות דעת שנייה, של מישהו שהוא לא טיים לורד, של מישהו שלא רואה רק את התמונה הגדולה, אלא גם את הפרטים. המלוות (והמלווים) תמיד ממלאים את התפקיד הזה.
עוד דבר - ברגע שיש לדוקטור מישהו לדאוג לו, הוא שם גבולות. ניקח לדוגמא את סיום העונה הראשונה - הוא היה מוכן לפוצץ את לווין 5 ולהרוג גם את עצמו על הדרך. אבל לא את רוז. הוא קודם מביא את רוז למקום מבטחים. מצד אחד, זו חולשה גדולה שלו (ואם הוא לא היה מצליח להחזיר אותה לכדור הארץ? הוא היה ממשיך או נותן לדאלקים להתקדם?), ומצד שני, זה עוזר לו גם לשמור על עצמו (הוא היה מוכן לאורך הסדרה להקריב את עצמו כ"כ הרבה פעמים כדי להציל אחרים, עד שמגיעה המלווה ומצילה גם אותו על הדרך)
אני באמת מנסה לא לספיילר, אבל יש מספיק פרקים בהמשך בהם מתמקדים בנקודות הללו ממש.
למה מלווה? איך הדוקטור כשהוא מטייל לבד? איך זה משפיע עליו?

בנושא לשורה האחרונה שלך - למה זה או זה או זה? (סליחה על המשפט המבלבל). הוא גם גיבור (לא בורח מסכנה, מציל אנשים ועולמות) וגם ילד שהסכנה מושכת אותו. הוא לא היה מגיע להתרחשויות הללו אם הוא לא היה ילד שמחפש לשחק ולהנות, ואם כן - הוא היה בורח בהזדמנות הראשונה.

יש המון קטעים בסדרה שמתייחסים בהם לכל ההרפתקאות שהן "אוף סקרין" (דוגמא מפרק שכבר ראית - בעונה הראשונה, שהם פוגשים את הסלית'ין שוב בוולס. רוז מספרת למיקי על מקומות שהיא והדוקטור הגיעו אליהם). שם אין בהכרח סכנות, הם רק טיילו, ראו וחוו. גם את זה הם עושים, אם כי לא משדרים את זה כי זה לא יביא רייטינג

בנוגע לחיוך הענק שהזכרת כשהוא מגלה שיש סכנה - אני חושבת שזה פחות עניין הסכנה, ויותר העניין של גילוי דבר חדש. זה בולט מאוד בפרק עם הזאב והמלכה ויקטוריה ("יש פה וורוולף!". זה לא 'איזה כייף, כולם יכולים למות', אלא 'היי, משהו חדש ומגניב! טוב, זה גם מסוכן, אבל חדש ומגניב!') ובפרקים נוספים.
הוא לא שמח שאחרים בסכנה, הוא לא שמח שהוא צריך להיות הגיבור שמציל את היום. הוא חי יותר מ 900 שנה, כל דבר שמוציא אותו מהשגרה מתקבל בברכה

ketrina

New member
לייק. אהבתי את מה שכתבת

תודה על כל התובנות.כאילו הדוקטור הוא גיבור, אבל לא הגיבור הסטנדרטי שאנחנו רגילים אליו. זה הגיבור שעל הדרך ממש נהנה.בדרכ אנחנו רגילים לגיבורים שנאלצים לשנות חייהם כדי למלא את יעודם (אגדת המחפש למשל) או באפי אפילו.
אם באפי הייתה פוגשת את הדוקטור? זה היה יכול ליות מבריק! באפי כל הזמן רצתה להיות נערה מתבגרת רגילה, הדוקטור היה מלמד אותה למצוא ת'בלאנס בין השניים.

מוגלי7

New member
אני חושב שכדאי שתמשיכי לצפות

נוגעים בכל הנושאים האלה בשלב כזה או אחר במהלך העונות הבאות. the god complex מעונה 6, the waters of mars מעונה 4... פשוט תמשיכי. אולי לא תקבלי מענה חד משמעי אבל בהחלט יתעסקו בשאלות שהעלית.

kinging123

New member
The water of mars מעמיד אותך

בחתיכת פרופורציה בדרך הקשה. אחד הפרקים הכי יפים מבחינה פילוסופית.

timetraveler900

New member
התכוונתי לדוקטור

מטיחים בו האשמות שאם תחשבו לרגע הן לא לא הגיוניות. אני פשוט לא רוצה לספיילר לה...

ketrina

New member
ההאשמות הן די נכונות אך מפורשות לא נכון

הדוקטור קצת מזכיר בתחילת הפרק איש מכירה מוצלח- מוכר מכיר את האנשים, כדי לדעת איפה לגעת בהם ואיך למכור הכי טוב.יש אנטרנס מכירה ויש את הסקרנות והעניין שהכרת האדם שמולך.
לא הצלחתי לגבש תשובה, רק שהדוקטור עובד בשני הצדדים-יש לו אינטרנס וזה ל סותר את הרצון לעזור.(ואגב לדעתי הוא מזל תאומים, אם היה לו מזל חח)

פרק 10 הוא פרק מעולה וגאוני. אני חושבת שהוא נוראי כל כך כי זו הפעם הראשונה שראינו את הדוקטור שהציל יקומים! מקופל ושבור ומנוצח ברוחו על ידי דעות|סהדגש| של אנשים.

בלי הרבה קשר, שקט בסיפריה הוא גאוני בכל הרבדים!!משל מצוין לעולם הספר מול עולם במחשב וגם ביקורת על בזבוז נייר .

ketrina

New member
את יכולה לפרט יותר בבקשה?

צפיתי בפרק (זה לא בתוך העונה, זה ספיישל- נכון?)וחוץ מהשאלה של כמה כוח לוקח טיים לורד לעצמו, לא ראיתי עוד משהו מיוחד בספיישל. והאמת שדי התאכזבתי כי היה לו סוף עצוב..
אשמח לראות אותו מנקודת המבט שלך :)

ketrina

New member
ושוב שלום..

סיימתי את העונה- איפה העניין מתבטא בתסביך אלוהים?
האמת הפרק נראה מאוד גדול ועמוק,אבל אני ראיתי בו סוג של משחק ריאליטי ...לא הצלחתי לראות מבעד לרובד הראשון, ולא הצלחתי לקשר את הסיפור האישי של הדוקטור לפרק?
תודה:)

למעלה