הדור החירש - על נזקי שמיעה בנגנים

יאיר B

New member
הדור החירש - על נזקי שמיעה בנגנים

בגלל שכל הזמן יש תלונות על כך שעוצמת השמע נמוכה בנגנים שנמכרים באירופה (בהתאם לחוק הצרפתי), מצורפת כתבה ממעריב על מחקר שנוגע לנזקי שמיעה מנגנים שונים. מצרף גם סיפור שכתב אדם שנפגע באוזניים ממוזיקה חזקה מדי. מקווה שזה יתן לכם נקודה למחשבה.

matke

New member
אני חייב להגיד

שהבחור מבמה חדשה השפיע עלי כבר מזמן. חוץ מזה אני שומע מאוד חלש...

JustThomas

New member
גם עליי.

לגמרי. אני פשוט קיבלתי כזאת מודעות בנוגע לנושא הזה. אני מטיף לכל מי שעוסק במוסיקה בין אם זה שמיעה או יצירה!

אני עם הסנהייזר 550

וזה פשוט מוגזם. כאבי אוזנים. מקוה שה 400 שקיבלתי עם הלקסר פחות חזקים!

stardust19

New member
../images/Emo45.gif ../images/Emo124.gif חזק = ../images/Emo59.gif באזניים-

אני תמיד אומר את זה ואמשיך לומר את זה...

Claw of Death

New member
מהיום אני שם את הנגן שלי על רמה

נמוכה. לשמוע מוזיקה עם הנגן זה כיף והכל אבל אני לא רוצה בעיות שמיעה

shay0600

New member
זה סתם מפחיד

לפי מה שרשום שם עוצמה של מעל ל90 דציבל מזיקה לשמיעה נגנים לא מסוגלים לעבור אותה או להגיע אליה אבל יש תנגנים של אייאאודיו שהעוצמה שלהם היא 95 דציבל ובמועדונים העוצמה היא מעל 110 דציבל אבל דציבל לא ניראה לי קשור לעוצמת השמע למרות שרשמו את זה בקישור השני שנתתם פסקא חמישית כולל ההקדמה

JustThomas

New member
דציבל לא קשור לעוצמת השמע?

תחזור לבית ספר! XD האוזן האנושית בסיכון מעל 90 או 92 דציבל אם אינני טועה. כמעט כל מועדון או קונצרט כבד עובר את הגבול הזה בלי בעיה.

shay0600

New member
אני לא למדתי את זה

חבל ההיתי מאוד רוצה שהיו מלמדים בבצפר כאלו דברים אבל כניראה שאיתי עוד לא עברו על זה

weird dust

New member
גם שמיעה ברעש פחות מזה עלול לגרום

לבעיות שמיעה, מבירור שלי בבדיקת שמיעה (מי חירש??
) מסתבר שמספיק ששמים הרבה זמן אוזניות לגרימת חירשות מסויימת שעוברת. כמו כן שמיעה ברעש קצת יותר נמוך אבל לטווח ארוך יגרום לאותו נזק שגורם שמיעה ברעש חזק יותר.

nh5

New member
אתה כבד שמיעה?

ותתפלאו. גם עוצמה נמוכה יותר יכולה להזיק לפעמים.

weird dust

New member
לא כבד שמיעה

אבל בעבר היו לי כמה בעיות שמיעה די רציניות מדלקות אוזניים. ואני אומר לכם שלחיות בתוך בתוך בועה זה לא מגניב

gt-master

New member
אל תתבלבל

נגנים ועוד איך עוברים את השלב המזיק כי זה ישר לתוך האוזן ובאופן יחסי העוצמה אדירה. המספר של 95 באיאודיו שציינת זה מדד לאיכות :זה 95 S/N שזה בעצם היחס בין הסאונד הרצוי לרעש לוואי,כמה שהמספר יותר גבוה זה אומר שהסאונד יותר נקי מרעשים. עוצמה של נגן ביציאת אוזניות נמדדת במיליוואט ביחס להתנגדות האוזניות לדוגמא: 15Ohms/16mW כי אם תחבר אוזניות גדולות כאלה עם התנגדות גדולה ,מן הסתם תשמע חלש יותר.

למעלה