את מגיבה לי,
ואני מבקש שכשאנשים מגיבים לי, הם יפנו את דבריהם אליי ולא לכלל הציבור.את מוזמנת להתייחס לזה כאל בעיה אישית שלי, אבל אני מבקש להתחשב בה. תודה. לגבי מכירת הרמדי: בסדר, סליחה. הומיאופתים לא מוכרים את הרמדי שלהם למטופלים. מישהו אחר מוכר לם את זה, והמטופלים משלמים גם למטפל ההומיאופת וגם למי שמייצר את הרמדי וגם למי שמוכר להם אותה. בדיוק כפי שרופאים קונבנציונאליים לא מוכרים את התרופות למטופלים. הם רק רושמים אותן ושולחים את המטופל לקנות אותן מבית-המרקחת. העיקר שיש לכולם פרנסה בכבוד, ברוך השם. מה שכתבת לגבי תפקידו של הרופא מקובל עליי - ולכן גם כתבתי מה שכתבתי לגבי מחקר בסיסי. הבעיה היא שההצהרה ש"הרופא תפקידו היחיד לרפא" נותנת דרור לכל רופא לעשות מה שהוא רואה לנכון - ובלבד שכוונתו לרפא. ואנחנו יודעים שבעבר הקרוב רופאים השתמשו בכל מיני שיטות שלא עזרו ואפילו הזיקו מאד. אני בטוח שגם הם היו משוכנעים שהם מרפאים. מאז הרפואה הקובנציונלית התקדמה לרמה שכבר לא מקיזים לחולים דם, והם בדרך כלל לא מתים מזיהומים אחרי הניתוח - וזה בגלל שכיום מבינים כמה דברים שלא הבינו בעבר (תהליך ההבנה של העקרונות הללו עבר דרך המסלול המורכב של קליניקה ומעבדה שתיארתי בהודעתי הקודמת.). כתבת "הרבה מהפרקטיקה הרפואית לא מובנת עד תום אלא מתבססת על "זה עובד" אם זה הרדמה, תרופות פסיכיאטריות, אפילו אספירין עד לא מעט זמן..." וזו בדיוק הנקודה שלי: הרפואה קונבנציונאלית רואה שמשהו עובד, משתמשת בו, ובמקביל מבררת מדוע זה עובד ומה המנגנון. אז פעם לא ידעו איך עובד אספירין, אבל אנשים ישבו וחקרו את הנושא לעומק, והבינו את מנגנון הפעולה (ואחד מהם גם קיבל על זה פרס נובל), וכיום אפשר להשתמש בו באופן יעיל ומושכל הרבה יותר מאשר בעבר. בהומיאופתיה כל התהליך הזה, עד כמה שאני רואה, לא קיים. אם אנחנו לא יודעים מה עומד בבסיסו של הטיפול שאנחנו נותנים, אנחנו בעצם עושים בלי להבין, ופועלים אך ורק על-פי ניסיון העבר. פירושו של דבר שאנחנו יכולים לפספס הרבה מאד דברים מועילים - וגם לעשות בבלי יודעין דברים מזיקים (או סתם מיותרים) - בגלל שאנחנו בעצם לא מבינים מה אנחנו עושים. שבלולון שלי, בן שלוש, יודע להפעיל את המחשב וללחוץ על הכפתורים שמובילים אותו לסרטון על הרכבות שהוא אוהב. כרגע הוא לא יודע שיש במחשב אינסוף אפשרויות נוספות, והוא בוודאי לא יודע איך להגיע אליהן. כתבת "כאנשי מדע אני מבינה שחשוב לדעת מה המנגנון? מה הפילוסופיה? מה התהליך הביוכימי? המולקולרי? זה השאלות ששואל המדען" - אלה אכן השאלות, וכיוון שאנחנו בפורום מדע, אלה שאלות רלוונטיות. אני לא רואה שיש מחקר מדעי בסיסי בשאלות הללו. יש הרבה מחקר קליני סטטסטי לגבי יעילות הטיפול, אבל אין מחקר בסיסי. יש להומיאופתיה רופאים, אבל אין לה מדענים. וזו, לדעתי, בעיה גדולה.