הדיבור הוא הבולם...

Catty

New member
הדיבור הוא הבולם...

לא רוצים לתת לי תפקידים ראשיים בהצגות (אם בכלל תפקיד כלשהו)... מה תגידו על זה? על אף שיש לי כישרון למשחק, דוחים אותי בגלל דיבורי. אך מילא, החלטתי שאשקיע יותר בדיבור ועוד כמה שנים אדבר מאוד יפה!

את יודעת מה צריך לעשות??

בעיקרון,אפליה כזו מריחה ממש לא טוב,וחבל שמגיעים למצב כזה. אני ממש מעריך את העובדה שלא נשברת מזה,והחלטת לעבוד על הקטע של הדיבור. בהצלחה! האם כל ההצגות שבהן את מעוניינת להשתתף דורשות קטעי דיבור? מה אם פנטומימה,או ריקוד? תשתמשי בדמיון שלך,ותסבירי למפיק/במאי/מלהק מי שלא יהיה, שיש לך בעייה עם הדיבור,ואולי תצליחי ע"י משחק טוב,להעביר את הרעיון של התפקיד שלך תוך כדי פנטומימה,ולא דרך דיבור. ראי למשל,את הפנטומימאי הדגול מרסל מארסו,ואפילו הפנטומימאי הישראלי המפורסם,חנוך רוזן. עוד דוגמא:כשגילו לפני כמה שנים לספי ריבלין מחלה בגרון או משהו כזה, נאסר עליו לדבר. הוא יצא בתכנית חדשה משלו,בשם "ספי",ושם,במשך חצי שעה,הוא בקושי הוציא מילה מפיו! זהו משחק,ובמשחק,לא חיבים לדבר. אותו הכנ"ל בתכנית של רואן אטקינסון,הלא הוא "מיסטר בין" הטמבל...
גם שם הוא לא מוציא מילה. מה את חושבת? את חושבת שתוכלי לשחק בכאלו הצגות שבהן לא נדרש השחקן לדבר? בהצלחה נוספת!
סקיפיו אפריקאנוס

Catty

New member
תודה! ../images/Emo13.gif התעודדתי יותר...

פשוט הבעיה היא שרוב ההצגות בסביבתי הן הצגות שבהן מדברים... למשל אני שנה שעברה הייתי בדרמה ב"שמע" והעלינו הצגה בלי מילים... איי אפשר ממש להגיד שזו פנטומימיה כי פנטומימיה בד"כ בלי חפצים... (אגב, את חנוך רוזן ראיתי... והוא מדהים!!!) אבל באותה הצגה השתתפו בערך 8 ילדים.. (שהיו בחוג) וקיבלתי ת´תפקיד הראשי... השנה ב"שמע" בחוג יש רק 3 ילדים והפעם זו הצגה עם דיבור, כלומר 2 תפקידים שבהן מדברים ואחד שלא... אז קיבלתי ת´תפקיד הזה שלא מדברים בו (בתפקיד הזה אני באמת לא עושה כלוםםםםם... לא אפרט כי פרטי ההצגה הן סודיות וכמה מן הגולשים בפורום יראו אותה ואל לי לספר על מה ההצגה...). אני בכיתה ט´... ותהייה לנו מסיבת סיום לכל השכבה, שזה 6 כיתות... והיו אודישנים לכל מיני תפקידים בהצגה כגון משחק, ריקוד ועוד... באותו יום לא באתי לביה"ס... ופספסתי ת´אודישנים... בהצגה רבים רוצים להשתתף ורבים משתתפים... נגיד מתוך כל 6 ילדים בכיתה משתתפים 2... משהו כזה, איני בטוחה... בעיקרון הבטיחו לשים אותי בריקוד, כי רוצים שכולם יקחו חלק ממסיבת הסיום... עד כמה שאני מכירה את המורים ואת הצוות הם בטח לא יממשו את ההבטחה... וישכחו שהבטיחו לתת לי תפקיד בריקוד... בגלל שאני בעצם לא רשומה שם...(מיאו מיאו כלומר ד"ש מחת{ט}ול הבית שלי)... היו עוד איזה תפקידים כגון דגלנות וקריינות... בקריינות לא נרשמתי כי מדברים שם... זה עיקר התפקיד, בדגלנות נרשמתי כדי להשתתף אף בצורה המעטה ביותר בהצגה... אבל אין כמעט שומדבר מעניין בדגלנות... בעיקרון ביקשתי מהמורה שלי שתשים אותי במשחק, והיא אמרה: "אבל את לא מדברת ברור, אני לא מבינה אותך..." (היא בעצם מבינה אותי טוב מאוד אבל באמת לא כולם מבינים אותי...) ואמרתי לה "נו אז מה" וענתה: "אבל לא יבינו אותך" אמרתי: "למה לא? חוצמזה אני משחקת טוב!" והיא ענתה: "אבל את לא מדברת ברור" ועניתי "אבל אני משחקת ממש טוב!" (בעצם אולי לא עד כדי כך... אבל מספיק טוב.) אז היא נכנעה ורשמה אותי... אבל רוב הסיכויים (90%) שלא יתנו לי תפקיד במשחק, וזה בסדר, הם רוצים את הטובים ביותר...

הצגה של כיתה ט´? חכי להצגת סיום..

התיכון,בכיתה יב´! תאמיני לי,שאת ההצגה של כיתה ט´ יזכרו רק ההורים של השחקנים...
את הצגת הסיום של התיכון,יזכרו כולם,כי כל הטקס,כולל הצגת סיום,טקס הענקת תעודות,מצולם במצלמת וידאו ע"י צלם מקצועי. אני בטוח ב-100% שלא תהיה לך בעייה להשתלב בהצגת הסיום. אגב,את הצגת הסיום אצלנו בערד,ביים במאי מקצועי! אני בטוח שהוא לא ימנע ממך להשתתף,ויכול מאוד להיות שאולי הוא בעצמו יארגן לך תפקיד מיוחד בגלל הדיבור. (ככה נעשה אצלנו:לשחקן אחד,שבקושי רואה ממטר,ועוד בחושך של הבמה,מצבו בכלל היה על הפנים,אורגן תפקיד שלא דורש ממנו לזוז יותר מדי.פשוט,לא??) אז מה את אומרת? יש סיכוי לתפקיד ראשי? בהצלחה. סקיפיו אפריקאנוס

Catty

New member
חחח תודה ../images/Emo13.gif ומקווה...

אז זהו שאני לא רוצה תפקידים (מצטערת לומר,) דפוקים כמו לעמוד על הבמה ולא לזוז כמעט או בתם לא יודעת מה... ואם אדבר טוב (100%) בכיתה י"ב... אז אולי... איזושהי תקווה תהייה שאקבל תפקיד ראשי...
למרות שלא נראה לי שאשפר ת´דיבור שלי עד כדי כך.. אם אשפר... כלומר, מתי?! שיעורי הדיבור ב"שמע" אצל הקליאנית לא בדיוק עוזרים לי...

Catty

New member
אגב

יש גם מגמת דרמה בתיכון שאלך אליו... אם איני טועה... אז אתה לא חושב שהם יעלו את ההצגה? או שפשוט הם ישחקו את כל התפקידים הראשיים...?

vodopad

New member
CATTY היקרה..

כל מה שאת צריכה לעשות הוא להאמין בעצמך, וביכולת המשחק שלך.. את הרי מסתובבת עם הרבה אנשים וזה יכול לעזור לך בכך שהם יוכלו לתקן לך אם את לא מדברת ברור.. (רק שתדעי שאני לא מזלזלת בעזרה של הקלינאית, זו דווקא עזרה טובה). לדעתי הניסיון הכי טוב הוא עם הסביבה.. זה יכול לתסכל ואולי הסביבה בסופו של דבר לא תבין אותך אך אם יש לך כוח רצון חזק ומשמעת עצמית תוכלי לדבר מצויין ולהבין מדוע הם לא מבינים אותך אולי השנה שנתיים ולאו דווקא עד לתיכון או בכלל עד לאמצע החיים שלך... רק תאמיני בעצמך ותאמיני בזה שאת טובה במשחק ועם רצון ומשמעת לא רק שתדברי מצויין אלא יהיו לך רגעים טובים בכל תחומים ואפילו יותר במשחק שהיא השאיפה שלך...

Summer Spirit

New member
לדינה

למרות שעיצבנת אותי לאחרונה אני חייבת להגיד שאסור לך לעבור על זה בשתיקה! אז מה אם אנשים לא יבינו אותך... זה כולה הצגה! ואת חלק מהשכבה ואת צריכה לשחק בתפקיד בהצגה אם את באמת מתאימה ולא לתת להם להעיף אותך רק בגלל שהדיבור שלך לא פרקט!

Catty

New member
תודה גלגל הצלה! ../images/Emo6.gif

הייה מאוד נחמד לשמוע אותך מעודדת אותי על אף ה"עויינות"...

למעלה